Opatrovateľky v Rakúsku

este som to nezazila, chvalabohu, ale ze treba zapalit sviecku a otvorit okno…
a urcite by som ich zobudila, no tiez som pocula, ze lekar ma v takomto pripade tiez kopu casu, pride az rano …

ako to myslís , aby sa do rana modlila?
Nech pozera televizor, alebo si s nami pise az kym pöjde spat, ja tu budem do 23,oo.

S tym modlenim si mi nahnala strach. Ja som sa modlila len ked zomieral moj otec.

Jedna dobra myslienka by bola, zapalme vsetky dobre duse
dnes vecer sviecku za vsetky dobre dusicky.
Odpocivajte v pokoji.

rodina byva vedla tri domy, traja surodenci, ale ani jeden sem nepride ked bude v noci mrtva. Ja som ateista, ale na nieco si mozno spomeniem.Hovori sa ze clovek si zvykne aj na smrt. Lenze ja asi nikdy.Nemam to v povahe.Este dycha. Takze dalsia noc nocna.To miagentura rakuska nadelila novu robotu hned na privitanie po tretej.porazke pol tela ochrnuta a dusa na jazyku.

No…Ved co ine pomoze?Ved tym modlenim sa unavi a zaspi…Ale nezavidim jej to…Ja na jej mieste asi by som rodinu volala.Ved by aspon odviezli toho pacienta z domu.

to sa zvykne aj umyt a obliect,ruky dat do kopy,pokial je telo este teple.rozhodne zapal sviecku a otvor okno,nech dusa moze spokojne odist.a neboj sa,ked sa nemas za co,bat sa moze rodina

Daj si nieco na spanie keby nahodou cez noc skonala tak ty budes spat.Ci ty si pri nej teraz?To ani rodina nechce byt s nou v poslednych minutach?Aby oni tu noc stravili s nou?Asi maju chladne srdcia co?

ak naozaj zomrie nechat tak ako je a zavolat lekara a až na jeho pokyn robiť dalej neobliekat

Tak to by ktosi mal tam byt aby sa to stihlo urobit za tepla.Ci to robi opatrovatelka???

ved nie je noc, je vecer,tak nech sa unuvaju prejst par metrv.boze nechapem to.ked si aj ateista,spomen si na modlidbicku z detstva.zaberie urcite vsetko,co myslis uprimne a zo srdca,ja sa teda budem modlit aj za teba,aby si to zvladla

no v prvom rade by tam mala byt rodina a ta rozhodnut,ako dalej,a lekar

ved aj ja som si myslela, ze som ateista, ale ked som videla ako otec odchadza z tohto sveta, nejako som si spomenula na text tej modlidby . Lenze to bolo predsa ine, to bol moj otec.
Ked Vam umiera vlastny otec alebo matka, vtedy sa clovek citi akosi sam.
Moznoze som neskoro prisla na to, ze som dospela a musim ist dalej sama.

nejako som sa rozcitlivela, az mi je do placu, za mojimi blizkymi, idem zapalit sviecku … za vsetkych znamych aj neznamych

vsetko,co robis, z hlbky srdca a je uprimne zaberie.nech ti da Pan Boh silu to zvladnut,neopustaj sa a ani starku

Na vsetko treba silu.V tomto pripade nasu dusevnu silu a nie je krajsie drzat ho za ruku,aby nebol sam.Niekedy pri svojich blizkych tuto sancu nemame ,lebo odijdu do ticha bez nas a rozlucky.Ja sa dnes na zomieranie pozeram inac.Treba vela vnutornej sily.Jednoznacne ak sa bojis tak aj napriek zakazu by som volala rodinu a po babku si pridu az po tom ako ju obhladne lekar.Potom uz iba pohrebna sluzba.Neboj sa mrtvy ti uz nic neurobi.Treba sa bat zivych.

moja u Fischer?Ta ma pacientov o 5 min.12Som s tebou.

za slova podpory, ani ja som nedrzala svojich blizkych za ruku osud mi to nedoprial, tak to aspon vynahradim tejto, ktora dala vsetko lasku, peniaze a atkto sa odvdacuju

Dobrý večer všetkým, ktoré ešte nespia.Ja som mala jednu babku,bola som s nou sama vo velkom ,starom dome.Babka stále čakala na jar,no kedže vonku stále snežilo,možno ako dnes, rozhodla sa.Povedala mi že zomrie.Posledné dni bola akési nesvoja tak som si prichystala na oblečenie čierne šaty. No a veru jedneho krásneho zimného večera aj umrela.Asi hodinu pred tým som si všimla jej oči. Boli celkom bledé,matné bez lesku.Prv som zavolala knaza,lebo bola veriaca.Ked prišiel,už nevladala odpovedat.Udelil jej posledné pomazanie.Asi za pol hodinu veru zomrela.Celkom tichučko,spokojne.Potom som zavolala lekara,no a ten veru prišiel aj o 3 hodiny.Vyhlasil, že babka je mrtva a tak som mohla konat dalej.Zavilala som jej jedinej pribuznej,netere aby prišla že jej teta zomrela ,no a tá mi povedala do telefonu, že ona dnes nemože prist lebo poslednu noc sa dobre nevyspala a že pride až na druhý den.
Mala som velky strach.Išla som pre susedu a spoločne sme babku umyli,obliekli, zopali ruky a nechali ju ležat na gauči.Išla som samozrejme spat susede.Ráno som išla do domu,potom “dokvitla” neter a zavolala pohrebnu službu.Potom som ešte zostala v tom dome týžden,upratovat.Cez den bolo dobre, no ked sa zvečerilo,stále som čakala že sa z izby ozve babka,ktorá každu noc vykrikovala.Stale som čakala, že sa otvoria dvere na skrini,alebo niečo spadne,či take čosi.Preto som sa snažila večer rýchlo zaspat/s pomocou tablety na spanie/no a počas spánku,nech sa deje čo sa deje.A ešte k tomu ten starý dom,stále v nom niečo praskalo,stále nejaké zvuky od kadesi vychádzali.Celý dom som upratala,poprala, požehlila,no a ako posledné som si dala prat moje veci v ktorých som robila.V tom sa pračka zasekla,ani dalej neprala, ani nežmýkala,ani nešli dvere otvorit.Bol tam i opravár a nemohol s nou ani hnut.Takže moje všetky šaty ostali v tom dome.To bol ale už moj posledný den a o pár hodin prišiel pre mna šofér.Ešte nikdy som ho tak rada nevidela ako v ten den.Dobrú noc.

ja som zazila ze ked babka zomrela tak ju nechali v domacom obleceni aj tak ju pochovali nic nerobili ale urcite by mala niekoho zavolat a nezostavat tam presama keby boli normalni tak ju tam nenechavaju samu ale sa tam striedaju kazdu noc lebo je to neprijemne byt v takom pripade sama ale to by som vela chcela od nich asi drz sa velmi ti to nepomoze ale aspon na teba myslime viem sa vzit do tvojej situacie ked to dobre dopadne tak rano by som im svoje povedala a nezostavala viac v noci sama vela sil

caute baby kontaktovali ste niektora alenu? Halmanovu

pardon Alenu Halmanovu?