Ja by som ich napriek tomu informovala aj keby nastal exitus v noci .Je to povinnost rodiny postarat sa o zosnuleho. Rano aj tak musia zavolat doktora, aby potvrdil umrtie, Inak mne zomrela pacientka v noci a to som ju este obliekla lebo do rana by uz bola ako stolverk. Potom treba zavolat pohrebnu sluzbu,
vierka a co chces vediet,ja som s nou hovorila,napis na jej mail,obratom ti da odpoved.
Je jedno na aku cinnost mas zivnost na SK.Dolezite je,ze ked mas 2 a viac zivnosti,musis vyplnit ziadost o vydanie E-101,ktoru dostanes na soc.poist u nas a tam ju vyplnenu odovzdas aj sprelozenou rakus.zivnostou(uradne)+slovenska zivnost.Ked ti pride 101 prefotis zanesies na SVA v AT a vlastne od datumu,kedy mas otvorenu rak.ziv.si oslobodena od platenia odvodov v AT,lebo dualne odvody platit nemozes.Jednoducho potrebujes 101 bez tej sa neda nic doriesit.
chcela by som vediet ake ma poplatky za sprostredkovanie a ako sa dlho caka zaa pracou?
Ahojte babenky, zajtra odchadzam do Rakuska, beriem si so sebou notebook, chcela by som sa Vas opytat, aky internet je vyhodny v Rakusku, najlepsie bez viazanosti s kreditom,iba na surfovanie a volanie,neviem, ci budem mat moznost si ho zakupit, idem dost daleko, az do Bad Kleinkircheimu, poradte mi prosim Vas, dik
Ahojte babenky, zajtra odchadzam do Rakuska, beriem si so sebou notebook, chcela som sa Vas opytat, ktory internet je v Rakusku vyhodny, bez viazanosti, s kreditom, iba na surfovanie a volanie, idem dost daleko ( Bad Kleinkircheim)a obavam sa, ze si ho tam nebudem mat moznost zakupit, ale info sa zide.
Dik
V Hoferi si kúpiš YESSS! Mobiles Internet Daten Starter Set. Ked nemaš modem, tak si pýtaj s MODEMOM. Kredit stoji 20 Eur a modem niekedy stál 70,- teraz je myslím lacnejší
V HOFFERI si kúp YESSS! Mobiles Internet Daten Starter Set. Dá sa kúpiť s MODEMOM, ale aj bez
ahoj ja mam b.free A1 aj s modemom cely balik je to lacnejsie,. Potom ho musis nainstalovat. Ak vies nemecky dost dobre tak si to robis sama ak nie tak doporucujem, aby ti to nainstalovali. Niekde torobia kde predavaju elekroniku ak maju aj servis,Ja komunikujem cez SKAPE takze som v kontakte s viacerymi a este cez Faceboook, Ak mas nainstalovanu kameru tak este lepsie
Ak porovnam dobu ked sme zacinali robit opatrovatelky v Rakusku a teraz je urcity posun. 1.Pred niekolkymi rokmi sme nepotrebovali dobre nemecky a naozaj stacili zaklady.2.Agentury sa nehorazne na nas nabalili.3. Kurz eura bol super pamatam 43SK.4.neustaly strach ked sme sli cez hranice. Teraz dva roky robim cez Hilsferk Ja som robila skusky resp. pohovor uz v nemcine . Vybavili nam zivnost E-card, a td. Mame sluzobny telefon a pracovnik Hilferku nas uviedol do rodiny a spisal vsetkynalezitosti prihlasil. Mozem potvrdit, ze vsetko urobili namiesto mna. A mame tu zase posun.V sucastnosti si musim uz vsetky nalezitosti ohladne odvodov robit same a zistovat aktualne pravne nalezitosti dane atd.Takze z tohto logicky vychadza, ze nemcina je v sucastnosti potrebna staci kuchynska ale na tie vybavovacky nie. Alebo musis mat niekoho, kto vie nemecky kamarat, alebo treba platit. Ak chces komunikovat cez laptop tak tiez treba vediet aky modem kupit nainstalovat si internet adt a to je tiez v nemcine, adt. Ale najdolezitejsi je prvy kontakt to jest ci si padnete do oka, vtedy ak aj slabo hovoris tak to neva. pekny den teda uz piatok vam prajem
Ja mam b.free A1 aj s modemom je tam velka zlava. Nainstalujes mozes skapovat alebo cez Facebook. Ak mas v laptope kameru tak este lepsi kontakt.Zelam Ti stastnu cestu
ani tej prace,aby si si riadne precitala jedno meno?
ahoj…no čo babka???
prosim ta bud taka dobra ked mozeš tak mi pošli navod ako mam to rakuske danove priznanie vyplnit. neviem si s tym poradit a cas sa krati a nechcem byt po troch rokoch prekvapená ked mi pride doplatok zo SWA. vopred ti dakujem
Ahoj, majú aj ponuky pre opatrovateľky,treba si to poriadne pozrieť
vie niekto poradit? ked robite pod agenturou,ktora vam otvorila zivnost,ale dlho cakate na rodinu,mozete si ju aj sama najst (myslim rodinu) a tu zivnost vam dana agentura nezrusi?
Tak dlho pokial ag. rodinu nenájde a ty bud berieš alebo nie.
Alebo počkaj pozriem do sklenenj gule akodlho.
To bol for. Ved to je indi- vindi.
asi si si zle prečítala moju otázku.
to si jej co odpovedala? ona sa pýta, či jej agentura môže zrušiť živnosť ked si ona sama nájde rodinu.
dievčatá v tých odvodoch do Sozialversicherung je aj nejaký odvod do fondu nezamestnanosti? Ak by som zrušila živnosť,mala by som nárok na podporu?