Ak si dala agenture plnu moc na vybavovanie
potrebnych dokumentov, mözes tu plnu moc aj zrusit, jednoducho o to pisomne poziadaj, ze chces zrusit plnu moc, co si im dala.
A vtedy Ti nemözu uz zrusit zivnostensky list, ak Ti ho uz vybavili.
Ked si si sama nasla pracu, tak to oznam agenture. Ty mozes povedat aj to, ze si sa rozhodla inac, ze zostavas doma, davas si pauzu. Alebo co ja viem. Ty nikoho presne nemusis informovat.
Svoje zaujmy si nemusis s nikym predebatovavat. Si svojbytna osoba, co si moze urcovat svoj zivot sama.
V kazdom pripade nikomu nedavaj plnu moc. Ved si este svojpravna, ci nie?
Platila si im za vybavenie zivnosti? Lebo agentury si uctuju 70 eur. Napriek tomu, ze prvy Zivnostensky list v Rakusku je este myslim doteraz zadarmo. Je to podpora pre zacinajucich zivnostnikov.
Ak Ti aj zrusili zivnost, mözes si ju lahko vybavit sama. Je to zalezitost, co si vybavi aj male dieta.
Len sa treba informovat na Lande, kde mas pracovne miesto, ake doklady musis predlozit.
Je to rozdielne, zalezi od kraja - Landu.
Napr.v Niederösterreichu je to takto-
K vybaveniu zivnosti budes potrebovat :
- vypis z registra trestov - uradne prelozeny do NJ-nie starsi ako 3 mesiace. …
Strafregisterbescheinigung
-Meldezettel,
to ti vybavi rodina, kde pracujes, alebo sama za pomoci rodiny, daju Ti tymto tlacivom suhlas,ze mozes u nich byvat, kedze u nich pracujes
- OP alebo pas - si predsa obyvatel EU, staci Ti Tvoj obciansky preukaz
Ak si sama netrufas , ze nevies tak nemcinu , aby si sa odvazila mailovat, alebo telefonovat, poziadaj niekoho, kto je zdatny v nem.jazyku.
Ved to möze byt bud Tvoja kolegyna, alebo ucitelka nemciny, ked tej za to zaplatis nieco co bude ziadat,
zase si o krok vpredu, nezavisla, naucme sa konecne byt trochu samostatne.
len neviem,naco sem x krat pisat jedno a to iste.Presne,naucme sa byt samostatne.ZZZ ma vyhladavac,podobne ako google,kde zadas co chces vediet a z diskusii ti vybehnu VSETKY prispevky k danej teme.Napr.agentura xy,zalozenie zivnosti v AT…atd.Skuste,uvidite.
V základných odvodoch nie je nič. Musela by si si platiť ďalšie pripoistenie, je to nejakých 70 na mesiac a nárok máš až po 56 týždňoch pripoistenia.
Pekne si to napisala.
Ta nevidetelna chemia, ci to nazves sympatia, je dolezita.
neviditelna
Zabudla som doplniť. Sú tam aj termíny dokedy je treba pripoistiť sa, záleží to odkedy máš založenú živnosť.
aj stokrat to napisem, ked budem mat pocit, ze to napisat chcem. Agenturam sa to iste nepaci, ze tu niekto len tak dostane info.
to mas pravdu je dobra vec.
Dakujem si velmi milá…toto všetko som vedela, len to nie, či agentura sama od seba mi može zrušiť živnost,ked už dlhšie nerobím a kedže má moju plnu moc…dakujem moc, pomohla si mi.
zaujimava informacia je aj nejake specialne tlacivo ? Platim si aj zdravotne pripoistenie a ano toto by nebolo zbytocne vies este o tom viac informacii??? dakujem za odpoved
Mate aj opatrovateksky kurz.Ovladate nemecky jazyk.Kolko zarobite za mesiac?
Mila Maja a povedala Ti P.Kubikova kolko budes platit a kolko mas na den PRECITAJ SI STARSIE PRISPEVKY O TEJTO PANEJ CO JU ODPORUCA IVAN ZO SABINOVA
možno vám to niekedy aj niekto zdvihne, v najlepšom sa porozprávate s odkazovačom!!!
co za prispevok???
to maju ganz v pazi,ale dokola to iste citat sa nemusi pacit aj inym…
Neviem, či ste reagovali na môj príspevok, ale odpovedám - mám opatrovateľský kurz ,nemčinu ovládam dobré základy a plat 50e/deň.Beáta
no a to sa prečo pýtate,ja to všetko mám,a nič nezarábam,vdaka našim agentúram…
na nevhodny od Marie som reagovala.
Dievčatá prosím pekne o info, či sa inštitucie Finanzamt,Wirtschafkammer,SVS nachádzajú vo Wiedni blízko seba alebo niečo dokonca v jednej budove. Idem prvýkrát do Wiedne a živnosť som ešte nevybavovala.
Veľmi pekne ďakujem
maria.vicenc@gmail.com
Nadpis: Re: Opatrovateľky v Rakúsku
Autor: Prosím o info Wieden , 12.03.2010 - 12:49Reagovať na tento príspevok Dievčatá prosím pekne o info, či sa inštitucie Finanzamt,Wirtschafkammer,SVS nachádzajú vo Wiedni blízko seba alebo niečo dokonca v jednej budove. Idem prvýkrát do Wiedne a živnosť som ešte nevybavovala.
Veľmi pekne ďakujem
maria.vicenc@gmail.com