Opatrovateľky v Rakúsku

ja som bola chcete niečo vediet??

pravdaze chceme vediet,nieco konkretnejsie,napr.zmluva,vycestovanie,skratka aj prvy dojem.dakujeme ti

som bola prekvatena,pani rozpravala niečo o konkretnej praci,ako zaobchadzat s diagnozami,s ktorými sa najviac stertava opatrovatelka,dokonca nám pekne ukazala,ako presunut ležiaceho a kopec dobrých rád,vycetovat cca niektore aj hned,ale aj do 1.4,poplatok za registr.30e,pri podpisani zmluvy ak dojde 150e,do 28 dni,rakuske agenture 250e,vyskušali nás nemčinu,a tak sme si mohli podpisatzmluvu o sprostredkovani

tak si vlastne obstala dobre,testy boli velmi narocne,alebo sa dalo.najviac sa bojim tych testov.mam tiez dohovorene stretnutie s nou.dik

Chcem sa opýtať či je nejaká lehota dokedy sa musí vybaviť živnosť. odkedy som začala robiť do za začatia živnosti mám rozdiel 1 a pol mesiaca, je to problém? ten čas kým mi vybavila agentúra živnosť som robila vlastne načierno? v honorarnote z agentúry mám aj obdobie spred živnosti, len honorarnote potrebujem ukázať na finanzamte a ten mesiac a pol by tam asi nemal byť. budem rada ak by mi vedel niekto poradiť.
ďakujem

Pokial viem tak si mozes udat len odvtedy odkedy mas Datum zivnosti .Ostatne predtym je na cierno tak ako si si to aj myslela

ďakujem, takže som si dobre myslela.

ešte ma napadlo že v zmluve s rodinou je dátum odkedy som začala robiť a zmluvu tam tiež musím predložiť. čo im mám potom povedať ak sa na to opýtajú? že som začala robiť až odvtedy ako mám živnosť? to mi asi nikto neuverí.

Mám rak.Orange ,ale je dosť drahý. Kámošky používajú EETY, je oveľa lacnejšia, tiež idem meniť (na rak. čísla je zdarma večer a cez víkendy)
tu je link : http://www.eety.at/tarif_world.php?language=de

Mala by si zmenit aj Datum v zmluve a rodine to vysvetlit.Inaksie sa mi nieco v hlave marí ze sa da spätne 3 tyzdne dozadu nahlasit zivnost takze napr.keby si zajtra isla vybavovat zivnost tak sa da 3 tyzdne dozadu.Neviem ci mas deti lebo kvôli Rod.pridaviek by sa ti oplatilo Ale ked uz mas zivnost neviem ci by este zahlasit musela by som zavolat na okresny urad .

Robím pod agentúrou, ale AG. mi vybavovala živnosť až ked som mala rodinu nájdenú. Lebo živnosť sa ti viaže na adresu rodiny. tak nechápem, ako sa to môže vybaviť vopred.
A budeš si platiť odvody sama, ak budeš dlhšie čakať na rodinu?

Ja som s nimi spolupracovala do konca minuleho roku, kedze som uz po 6-tich rokoch opatrovania nechcela pravidelne turnusy, brala som iba jednorazove zastupovania a vsetko bolo v poriadku- ich pristup, honorare atd. Drzim palce, vela stastia.

potrebujem to kvôli prídavkom. zmluvu mi určite nezmenia, len nechcem prísť o tie peniaze, lebo zarábam málo a som samoživiteľka. je to strašne zamotané.

KTO ma na p.Vojtkovu císlo je z Vranova.

das si cigaretu a povies, tak uz si na pravde Bozej oma

Mysliš zmluvu s rodinou alebo zmluvu s agenturou?ked chceš napis mi tvoje tel. c. Podla toho kde si Zajtra ti zavolam urcite nieco vymyslime

Inaksie ked ti rodina nezmeni zmluvu tak si uzavri Este jednu zmluvu napis tam tie iste udaje len iny datum podpisat mam asi styri vzory tak ti mozem niektory poslat

poradte Antrag /pripoistenie/ mozem poslat aj faxom? Platba bude pripocitana k zdr.poisteniu ?? Pekny vecer vsetkym

je to zmluva s rodinou. ďakujem že si taká ochotná, v utorok pôjdem do agentúry, tak im poviem aký mám problém a či sú ochotný ho riešiť, lebo živnosť mali oni vybaviť, len to nespravili hneď a ja mám teraz problém. mohla by si mi dať prosím ťa na teba e mail? ozvala by som sa ti potom ako som dopadla. ešte raz ďakujem!!!

Dakujem Vam babenky