Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Ninina
cez ktoru agenturu si tam išla

Ahoj, cez sankt katharina zo zvolena… počula som síce na ňu aj dobré aj zlé ale to asi na každú sa niečo nájde tak uvidím… ozvem sa.

Dobrý deň, viem niekto poradiť koľko je prídavok na 5 ročné dieťa v Rakúsku?
Ďakujem!

potrebujem v Rakúsku internet a bol mi doporučený Drei.at. Má s tým niekto niejakú skúsenosť?. Prosím poraďte. Ďakujem

Vážené kolegyne
-chcem sa informovať či aj my máme podávať ročné zúčtovanie zdravotného poistenia. Mám kartu eur.zdr.poistenia.
ďakujem na skorú odpoveď
Mária

Gitke, to zalezi kolko chces do toho investovat, ak mas kankove konto v AT je najvyhodnejsi YESSS - 5 Eur mes. 1GB a funguje vsade, alebo podľa akcii, dobytie je vzdy na rok platne. Kolko na mes. za drei.at?

Ahoj Mária a komu to chceš podávať?. ved maš poisťovňu v At, ze mas aj slovensku karticku, to znamena, len ze tie dve poisťovne si navzajom vyrovnaju platby.W.

• ja len si myslím, či nie je potrebné podať ročné zúčtovanie tak ako to bolo pri ročnom zúčtovaní dani z príjmu.
    Mária

dakujem Wilmuška za radu

drei je 3GBza 9euro.Problém je len viazanosť na 2 roky.

Maria, o ničom takom neviem, ak by bolo treba určite napišu. Skôr si myslím, že to všetko záleží od prvého podania Danoveho priznanie, lebo podla zakona zdravotne za nebude dva roky zvysovat , je z toho zakladu 530 a nieco, az po tretom roku sa zvysi, ale to sa vypocita od priznania k dani.W.

ahoj Julia,som rada,ze som navstivila tieto stranky,davaju mi vela odpovedi,nakolko som tiez zaciatocnik.Samozrejme s problemami,ktore sa vyskytnu v tejto praci.Porad,ako vymahat peniaze od rodiny,ktora nezaplatila za turnus,je mi jasne,ze cez agenturu,ktoru som sla.Lenze trva to uz dlho a ja si neviem pomoct.V dnesnej dobe ,sa zije z vyplaty do vyplaty,a ked ti nezaplatia,jednoducho sa neukazu,tak ako dalej.Prosim porad.dik

Gitka,
ja pouzivam tu internet . mobilny - uz dva roky. Ten za 5 Ero, dostatocne staci, ak nestahujes velke subory filmy a ja neviem co, co asi nie. Mala som 3GB kartu 5 mesiacov, 14 dnový turnus mam, bezne si mailujem, skypujem, pozriem co je vo svete nove a hlavne pouzivam rozne prekladove slovníky z netu. Nepozeram TV, na to mam kartu inu. Les sa musis prihasit u prevadzkovatela, spolu s kartou budes mat aj prihlasku, tam ti pravidelne raz mesacne stiahnu 5 Euro, ak nepresurfujes 1GB, zbytok prepadne, ale ak by si presiahla 1 GB stiahnu ti 5 Euro a zase na mesiac, ale da sa to usledovat, cez svoje managerkonto. Ja som spokojna. Aj telefonujem aj sms posielam W.

a cez koho si tam bola ? máš živnosť ?

Ahoj Hanka, snad si nemyslis, ze tie co tu nadavaju su ozajstne opatrovatelky?!

No ja vlastne tiež keď som to tu videla prvýkrát sa mi to tu moc priateľské nezdalo :frowning: česť výnimkám :slight_smile: lebo sa tu nájdu zlaté osôbky ochotné pomôcť.

wilma, ak som to dobre pochopila, nie je tam viazanost.možeš to kedykolvek zrušit?ako dlho používaš tento 5 eurový yesss? objednala si to cez net? a kartu na tv máš akú?

Ahoj Wilma,ja som vdaka tvojmu tel.č. na p.Fabianovu s nou aj hovoril,mam jej zavolat o týžden,máme sa sretnut vo Viedni,vyzerá byt korekt,len som sa nedozvedel dennu gážu a neviem ju nájst na nete.Slubila mi osobne pomoc vybavitŽL vAT bez popl.a jednorazový popl.za sprostredkovanie.Ak by si mala jej web,pošli prosím,vdaka,dobre píšeš

Ahoj,ja som volal po slovensky,napíš mi na ubulek.cernak40@gmail.com,ako si pochodila,odpoviem

Plat je podľa znalosti jazyka- veľmi málo 45E, stredene 50E, veľmi dobre 55E