Opatrovateľky v Rakúsku

Dik,každé info vitané,

Mam niekolko otazok:

1. ake mate skusenosti so spolupracou agentury JOMA, ako rychlo reaguje agentura s umiestnenim do novej rodiny ak vam opatrovany zomrie
V pooslednom case som na JOmu pocula nie velmi dobre referencie
2. kolko sa plati do WKO at ( obchodnej komry v rakusku )ako opaatrovatelka
3. ake doklady treba zabezpecit na vybavenie rodinnych pridavkov v rakusku? co vsetko treba dolozit

ak sa rozhodnem pre mobilný net YEESS tak stačí zájsť do kanclu A1? Písala si, že musím mať bankové konto? (máš na mysli účet v banke?, lebo to nemám v AT a asi nebudem mať) Tiež chodím na 2-týždňovky, občas na zástup. Problém je v tom, že som internetový laik, nemčinu ovládam bežnú hovorovú, ale nie odborné technické názvy. Ďakujem vopred za ďalšie rady

Mám ešte ďalšiu prosbu: v notbooku nemám nainštalovaný oper.systém Vista. Ale mám Windows xp Home edition, verzia 2002. Keď si dojednám YEESSS tak nebudem mať žiadný problém s inštaláciou netu? Vrelá vďaka za pomoc

Ahoj./sorry, nemam slovens.diakritiku/. Prosim ta, nezavadzaj!!! V Rakusku tiez mozes mat vypis z registra trestov nie starsi ako 3 mesiace. Inak ti ho neakceptuju. Ja osobne som mala taketo skusenosti. Zivnost mi neurobili, lebo som uz mala vypis starsi ako 3 mesiace. Bolo to vo Wien. Nakoniec, ked som doniesla novy prelozeny vypis z registra trestov a povedali mi, ze som ho ani nepotrebovala, lebo mam prechodny pobyt v rakusku uz dlhsie ako rokov! Takze ma to stalo 66€ a zbytocne! Ja sa v Rakusku cim dalej, tym viac stretavam s riadnou byrokraciou. Napr. o rodinne pridavky. Na Slovensku mi povedali, ze uz pridavky nedostanem, lebo som rozvedena /ak si vydata, dostane manzel ked pracuje alebo je evidov.na urade prace na Slovensku/. Kedze som vydata, na slovensku UZ nedostanem a v Rakusku ESTE nedostanem. Az na bud.rok. Ked som bola na Finanzamt vo Wien, tak mi to povedali. Potom som znova volala,ze je zrejme diera v zakone, zase som dostala inu info. Ze si mam podat ziadost a rozhodnu. Takze kazdy uradnik ti poda inu info. Prichadzam na to, ze aj v Rakusku to nie je OK. Hlavne v spravaniu sa voci nam, cudzincom. Aj na SVA som sa stretla s neprijemnou reakciou uradnicky, ked som sa pytala, kolko mi preplatia protetiku a optiku. Ale o tom sa uz nerozpisujem. Mozno to je len vo Wien.

yesss funguje aj na xp-cku,ak chces yesss, tak zajdi do Hofera, nie do A1, ak chces net na pausal,potrebujes ucet v AT banke, ak chces dobijaci net, nepotrebujes ucet v AT.

Ahoj Gitka, zajdes do Hofera kupis si startovaci balik YESSS s modemom. Na karte uz budes mat nejaký ten GB, platí rok, do roka ho potrebujes minut, ale ja si myslim, ze to nebude problem, pokym si na net zvyknes co mozes a co je velke a zoberie ti vala MB. Ak nemas konto v AT a ches si dobíjať len, na to si musis kupovat 20 EUR kredit, budes tam mat 1GB, budes musiet setrit s bajtikami. Ten modem aj odcitava spotrebu, ale nie je to presne, lebo ak posles sms , tak to skresluje, ale je na www.yesss.at nieco ako Kontomanager, tam si skontrolujes, kolko este mas MB za kolko EURO a mozes sa podla toho riadit. Musis len zadat cislo a Kundenkennwort, to vsetko najdes v liste, kde bude prilepena SIM karta. Ja sa ratam tak medzi takych triezvých netakov. Vela kecam s rodinou na azete a Skype, citam maily, mam ich dost, ale neotvaram prilohy. Pozriem si spravy a najviac pouzivam preklady - na nete. Na tuto stranku sa mozes pozriet aj doma na SK a nastudovat si to. Potom treba sledovat akcie. Co sa tyka TV karty, tak daj si na Google pinnacle - ja mam tuto znacku, je na nej aj moznost 13hod nahravania. Funguje mi 100% staci izbova antena na ORF 1a2, ATV, PULS4, 3 Sat, Sport je to na digitalny prijem, na SK nefunguje, musela by si si kupit kombinovanu. Co sa tyka Windousu XP, mas vyhodu, lebo Wisty su na figu, malo kompatibilne, na W - XP funguje vsetko :slight_smile: vela stastia, ak si nieco nepochopila skus napisat na 1wilhelm1@azet.sk W.

Ahoj monika, vies ake je to lahke zistit, daj si vyhladat Kindergeld a tam najdes vsetko, ale ak poberas RP aj na SK, dostanes raz rocne vyrovnavaci doplatok. Ale musis on poziadat.W.

srdečná vďaka za rady.

Prosim vas o radu.Chcem robit dopravu pre opatrovatelky ale neviem aka je cena chcem ist s cenou dole aby som sa dostal do branže.kolko platite napriklad mi napište odkial kam a kolko plati 1 osoba.Mam doma 2 dodavky 9 miestne s klimatizaiou a DVD a jedno osobne auto.Vopred vam dakujem za odpoved.

ja pracujem ako opatrovatelka tiez od jula prihlasena som ale neviem ako a kde vybavit zivnost a rodinne pridavky prosim porad

si super ze si to zenam takto polopate vysvetlila ako si maju vybavit zivnost.Keby bolo viacej takychto mudrych zien Sloveniek.

mám 8rocné dobré skusenosti s agent.st.elisabeth.wels,naozaj seriozné,len teraz je málo rodin,ale vzdy sa to obráti,raz je opatrovateliek je málo,ale tuto agent.kazdej mozem len odporucat,pocula som o hilfswerku v rakusku,ze vraj dobré,platit im netreba aleokolo 60-70eur dostanes denne ale z toho platis odvody,asi140eur/mes.bez agent.nikomu neodporucam pracovat,ja som to skusila.pekný den vám praje kolegyna

na bielikovu viem 0676878760701,015224847-24

ked si predstavim, ze bych mala ist 9 miestnou dodavkou, je mi zle. sa baby nasedia v aute, fuh…

mile žienky mala som kontakt na tu serioznu agenturu nevim si to vobec vysvetlit či nemala dnes ta pani dobru naladu hovorila som viac krat snou pohoda ja som začiatočnička čiže som sa vypytovala ako mi to poradila moja znama ponuku som prijala hned hoci to bolo dost daleko povedala mi že šofer mi da papiere a ja ich vypišem a ja jej hovorim či mi niekto pomože vypisat a ona čo tam by som nemala vediet ale ja som si myslela že tie papiere budu v nemčine čiže sme sa nezhodli autumaticky mi povedala aby som si našla inu agenturu čo som ztoho ostala šokovana že vraj som sa vypytovala čo sa druhe nepytaju predsa natom nieje nič zle ak som sa na niečo spytala aj 2krat nemala som šancu po piatom pokuse mi zodvyhlatelefon aj som sa jej ospravedlnila hoci som si bola vedoma že som nič neporušila nakoniec mi povedala vy tu rodinu aj tak nezoberiete prosila som ju upendlivo aby mi tu robotu dala no smola zachovala sa tak neviem prečo však ked ide človek niekam 1krat predsa každy trochu stresuje a nakoniec mi povedala ak by som nepoynala tu pani čo mi dala kontakt nanu vraj by sa somnou ani nerozpravala neviem podla čoho to sudi ked človeka nevidi predsa agenture to moze byt jedno komu tu pracu da potom až posudi rodina či je s tou opatrovatelkou spokojna nenadavam ale počuvam na nich same chvaly a ten goooooool neviem pochopit opakujem sa nie som si vedoma že som povedala zle že ma tak zhodila jednoducho z tej lodi bola by som velmi rada ak by na moj komentar reagovala p Vilma skutočne je to dobra osobka

Máte nejakú skúsenosť so serióznosťou agentúry Coolagent Bratislava?

Dobry den, chcela by som sa spytat,kde by sa dal kupit opatrovatelsky certifikat, surne ho potrebujem,vdaka

Vie mi niekto pomôcť nájsť rodinu vo Viedni?Mám 4ročné skúsenosti s opatrovaním.Babka mi teraz zomrela,ale nechcem agentúru.Viem,že je to ťažké,ale ak by niekto mal nejakú ponuku t.č.0915350129.Dcéry mi študujú.som živiteľ rodiny,agentúr je veľa a sú drahé.

vie mi niekto poradit pracu v domove dochodcov v ? rakusku dakujem