Opatrovateľky v Rakúsku

Marcelka chcem isť tiež do Rakuska hovorim nemeckym dialektom ovladam aj vela nameckych slov ale aj napriek tomu mam obavy ohladom reči napíš mi prosím kontakt na tu agenturu velmi pekne dakujem

Ahoj ja robím pri Grázi ale do Grázu chodievam ak chceš môžeme si zavolať ale v 17.03 idem dom 0903441600

Zuzka veľmi pekne ty ´dakujem

Cez aku ag. pracujete v Mnichove?

dobry vecer zienky,prosim vas o radu,agentura mi nahlasila zivnost,no stale nema vsetky moje papiere pokope a rodina potrebuje moje vsnr,versicherungsnummer,viete mi poradit kde si ho zistim?dakujem

ahoj, mohla by si mi prosim ta povedat, o ktory hilswerk sa jedna, Vo wiedni to asi nebude, ze ?

nie je to pravda v heime nemusis mat nostrifikaciu pojde na ministerrstvo a tam predlozi vsetky potrebne doklady zo zdravotky a ucebny plan zo zdravotnej, samozrejme vsetko prelozene, uznaju ti ako pflegehelferin a mozes pracovat v heime, nemusis mat povolenie pri vybavovani tychto dokladov asi do troch tyzdnov ti pridu papiere, stoji to 150 a je to ich doklad vlastne o vzdelani a mozes pracovat aj v nemocnici, Ja to mam zato ti to hovorim

Ahojte,ja si len tak čítam vaše príspevky,pretože tiež rozmýšlam nad tým,že pôjdem pracovať von ako opatrovatelka.Nemám ešte ani kurz mám len finančné ťažkosti.Mna skôr trápia moje malé deti,dvaapolročný a desaťročná.Máte aj vy doma malé deti?Cítim sa ako matka,ktorá nechá doma deti na dva týždne “pre peniaze”!Mám výčitky,že vôbec rozmýšlam nad tým že ich tu nechám

chcela by som vediet ake ma dotycna dama vzdelanie z nemciny a z opatrovania, ked si ohodnoti svoje skusanie na 30 euro. Taku mzdu na hodinu nema ani univerzitny profesor

nie si nahodou v casti Gostig???

gewerbeschein?Tam mas predsa VSNR

vsetky terminy dodrziavat,ale oni si davaju vo vsetkom nacas.Trva veky,kym poslu,co maju.Ja kazdu hlupost mailom ziadam.

zavolaj si do rak. poistovne -Sozialversicherungsanstalt -
SVA, pozriem Ti ake maju cislo , to je jedno do ktorej pobocky, maju informacny system prepojeny na cele Rak. takze -napr. v Salzburgu je to c. 0662 879 45 10, tam si tiez mözes zavolat a oni Ti predsa povedia Tvoje Versigerungsnummer, alebo si zavolaj do agentury, oni ho musia mat, lebo inac by si nemohla na zivnost pracovat.

Zavolaj agenture, ak nechces volat do SVA

ahoj,som si prečítala tvoj príspevok,vieš život opatrovateľky je život na 2 týždne,to čo je doma Ti uniká,hlavne,keď sú deti malé a ten Tvoj chlapček,je naozaj ešte maličký,nech sa už rozhodneš akokoľvek držím Ti palce

no najskôr si uvedom čoi chceš obetovať pre tuto prácu a kolko si schopná zvládnuť, nemáš ešte kurz, neviem ako si na tom s N.J a komu necháš deti či sa môžeš na tolko spolahnúť na toho človeka, že budeš ako- tak v At. kludná.
Lebo ak sa tam budeš len stresovať + musíš počítať že ani tam to nebude ideál tak akurát tak budeš na nervy a figa s toho. Ako sú tvoje deti samostatné ako sú na teba naviazané, ja by som ti neodporúčala 2,5 roka je velmi málo.

V y z v a p r e n, tu ucitelku

nemeckeho jazyka, co sa podujala pripravovat opatrovatelky na ich pracu - nemecky jazyk .
Verim, ze sa neurazis, myslim to uprimne. Ja totiz verim, ze si dobra dusa a chces svojim kolegyniam pomoct. Prosim Ta neber to ako provokaciu. Tvoje znalosti nemciny je prima vec, a takto si urobis len dobru reklamu. A okrem toho je to anonymne, tak ziadny strach.
Myslim, ze pomahat slabsim je pozitivna ludska vlastnost a hodnota.

Mila n, prosim Ta, ak by si chcela aj charitativne nieco podniknut v oblasti vyucby nemeckeho jazyka, tak by sme Ta prosili, aby si nam prelozila napr. tuto vetu:

1. Od dnesneho dna bude vsetko inac.

2. Vcera sa varila zeleninova polievka, ktora sa dnes bude jest.

Myslim to ozaj dobre a uprimne.
Pisem Ti aj zó sebeckych dovodov, lebo sa prave ucim pasv. Velmi pekne dakujem. Prajem pekny den. Vyjde dnes aj slniecko?

Mozno by sme mohli zalozit novu temu do fora:
Hurá, ucim sa nemcinu celkom lahko.

Ja by som čas, ktorý som mohla venovať svojim deťom nevymenila za nič na svete.Po 3-ročnej materskej som ostala ešte 4 roky doma a venovala sa rodine - neľutujem.Tieto roky považujem z odstupom času za najšťastnejšie v mojom živote.

Ja by som čas, ktorý som mohla venovať svojim deťom nevymenila za nič na svete.Po 3-ročnej materskej som ostala ešte 4 roky doma a venovala sa rodine - neľutujem.Tieto roky považujem z odstupom času za najšťastnejšie v mojom živote.

Takze ak mözem poprosit tie dve vety.
Dakujem.

Ja mám síce jedno dieťa - 7 r. , ale keď mal 2 a 1/2r, boli sme na tom finančne zle, manžel zarobil 7tis. a ja len materská. Bývali sme v prenájme, takže nie lacno, preto som bola nútená ísť do Nemecka do hotela ako chyžná na 4mes. Boli to pre mňa najťažšie mesiace v živote /zatiaľ/. Keď som prišla hneď som sa dala na dráhu opatrovateľky a poviem ti že na jednej strane je človek nešťastný že na dva týždne odíde, ale zase sa môžeš druhé 2 týždne venovať deťom naplno. Ja som už pomedzi to robila aj na Slovensku, ale robila som od 10h - do 22h, takže ako uznáš, s malým som bola ešte menej ako do vtedy. Chcem tým len povedať, že je to na tebe, pokiaľ máš doma niekoho kto sa naplno bude deťom venovať, tak by som išla von, aj keď len na pár turnusov, sú aj také ag. Nemusíš sa báť, to že je človek nútený ísť von za prácou a tým odísť od detí, ešte neznamená že si zlá matka, práveže to chceš robiť pre deti ako ja, aby sa mali lepšie. Držím palce…