To mozem potvrdit, co si tu napisala, mila mama.
To najcennejsie , co mame su nase deti.
Ak deti nepodchytis od utleho detstva, nemaju svoju milovanu mamu vo svojej blizkosti, mas zaruku, ze sa to neskör odzrkadli na ich charaktere. Ak ked je to vsetko zlozitejsie. Deti prechadzaju vo svojom vyvoji stadiami,kde su podstatne rozne faktory.
V zivote kazdeho cloveka je jeho detstvo najdölezitejsia etapa.
Tak si rozmysli dobre, ako si to zorganizujes.
Mozno by sa Ti osvedcil system, l tyzden v praci a 3 tyzdne doma. To si ale tiez vyzaduje organizaciu celeho systemu chodu domacnosti a hlavne aby netrpeli Tvoje deti.
Aj z maleho prijmu sa da vyzit, ked nebudes doma stresovat, to si vyzaduje velke osobne angazovanie. Predstav si ale, ze by si tie peniaze zarobila v Rakusku, zilo by sa Ti lahsie, ale nakoniec zistis, ze to bolo nanic, lebo deti sa z nedostatku lasky a matínej pritomnosti tulaju, alebo droguju.
ahojte všetci potrebovala by som pomôcť s daňový v Rakúsku.som vydata mám 2deti čo mám zaškrtnúť vo 4oddiely?celkovo by bolo možno dobré keby niektorá z Vás čo už podala DP v Rakúsku aby napísala do ktorých riadkov čo napísať.dakujem Vám za pomoc
Von heutigen des Tages es wird anderfalls!
Gestern sich gekocht gemuze suppen, welche sich heute wird sie essen .
učím sa nemecky a keď si to sem napísala tak som to skúsila neviem či správne lebo sa učím len krátko nemčinu. Ale skúsenejšie nech pomôže a opravia čo je zle. Dobrý nápad
… lepšie, ako si skákať cez písmenka do vlasov… dufam že Ti nevadí že To nie je preklad od pani ktorá pomáha s nemčinou
som z košic a mam vsetko čo k k tomu treba,zaplatim.cm
prvá vetu by som napísala tak ako xxxx
druhá veta: Gestern wurde die Gemusesuppe gekocht, die heute gegessen wird.
a korekciu prosim k tomu
- Ab heute wird es alles anderst.
2. Gestern wurde Gemüsesuppe gekocht, die heute gegesen wird
Je to spravne?
ok!
Ide o normálny kolobeh života, keď sa narodí dieťa v Tvojej blízkosti tiež nemôžeš zaspať?
otvorit novu temu Nemecky jazyk a tam si vzajomne pomahat ???
Je to síce pravda, čo píšete, ale o tom túlaní a drogovaní je to otázne. Poznám deti ktorých rodičia sú šikovní, slušní a deti si neustriehli ani tak. Žiaľ… Áno ja by som tiež bola najradšej bývala s dieťaťom doma, ale finančná situácia mi to proste neumožnila. Tu nejde o to, že sa človek musí vedieť uskromniť, ja som nemala príjem skoro žiadny, takže sa nebolo z čoho uskromniť. A dnešnou dobou hýbu peniaze, čo dávajú pocítiť už deti v škôlke /vidím to na vlastnom synovi/. A i keď som od syna odchádzala do Rakúska, nemali sme sa extra dobre, ale stačilo to na to, aby som sa nehambila chodiť po dedine a aby som nemusela vysvetľovať deťom, že dnes nemôžu jesť jogurt, lebo nebudem mať zajtra na rožky. Neviem síce ako je na tom táto mamička, ale keď píše že je v zlej finančnej situácii, tak asi preto, lebo jej ten príjem doma /ak vôbec nejaký má/ nestačí. Takže asi naozaj súrne potrebuje príjem /a nie slovenskú almužnu/. Nech si urobí ako uzná za vhodné, ja neviem posúdiť čo by bolo lepšie, ale viem sa vžiť do situácie “novej” nakoľko som bola presne v takej istej situácii, ale za určité obdobie som si pomohla a teraz ide môj syn do 1.triedy a bez obáv môžem zostať s ním. Prajem veľa šťastia.
Lenka mám tlačivo na znovuotvorenie živnosti ak ešte máš záujem, tak Ti ho prepošlem…Pa.Marika
email:nigutka@extel.sk
a prečo to tak komplikuješ, ved ani po slovensky sa to tak nepovie…varila sa včera?? hádam “ja som včera varila” ich habe gekocht gestern…alebo “ona”…niekot ju varil…a nie dnes sa bude jest, ved hádam ju bude niekto jest: wir…ich… a od dnešného dna bude všetko ináč…to by si takuto vetu niekomu povedala?
Ved to bol zly priklad, tak dobre, to len tak, lebo ja sa ucim prave pasiv. Nejde mi to, ako samouk som tazkopadna. Tak mi teda mozno budes vediet povedat:
Predtym sa v tomto obchode predavala damska bielizen a dnes je tu cistiaren.
uplne ta chapem tiez som sla od deti syn mal dva a dcera desat,bolo to tazke ale mala som kopec dlhov,rozvedena nic ine mi nezostalo,V zivote je vzdy nieco za nieco ale vzdy lepsie ako skoncit na ulici a deti v decaku.ked som von stale mi je smutno ale kazdy den si poviem peniaze,peniaze,peniaze.davaju volnost a pocit ze nie si na okraji spolocnosti.Rozhodni sa srdcom urcite sa rozhodnes spravne
dievcata Chrenkova hovori vam to meno nieco pracuje u nej niekto poprosim o info
hovorí vám niečo meno Darina Mikulová - šiel niekto cez ňu do Rakúska???
pani Chrenkova riadi ag. Gemeinsam,
je to mila osoba, telefonicky som ju kontaktovala, neviem, co chcete vediet
Baby, pracuje niekto priamo cez Rak.Hisfwerk.Neviete ako je to u nich s platom? Myslím na deň.Diki.