Diky za vycerpajucu odpoved adresu cize link poznam len som bola tak trochu zvedava, ze kde o tom p.Demcak informuje lebo som sa to nikde nedocitala.
napis,alebo zavolaj,ma tam kontakty na seba.
Und glaubst du, das du kannst deutsche besser sprechen. Ich habe sechs Jahre nach deutsche in die Schulle gelernt. Nur schreiben und lesen sind zwei verschieden Sachen.Deine ??jazyková bariera!!!
ahoj ja mam s nou skusenosti nie su bohvie ako rychly ale seriozny moja znama chodi cez nich uz 3 roky…
ahoj ja mam s nou skusenosti nie su bohvie ako rychly ale seriozny moja znama chodi cez nich uz 3 roky…
Dievčatá robíte niektorá od 26.3 v Grazi Hartberg Bahnhofstrasse alebo okolie rada sa stretnem želám príjemné slnečné ráno
Na prvú rodinu som čakala mesiac, na druhú až dva mesiace, pritom odvody som samozrejme za tie dva mesiace musela zaplatiť aj keď som nerobila.
Čaká sa dlho, nemajú rodiny, ak budeš čakať krátko, pozor!!! môžu ti dať rodinu, kde nikto nechce robiť a striedajú sa tam OP ako ponožky, aj ja som bola v jednej takej, našli mi ju do týždňa, bola som šťastná jak mucha, že tak rýchlo, ale nedalo sa tam vydržať, bola som tam v poradí už dvanásta OP a vydržala som len 2 týždne a na ďalšiu rodinu som musela čakať vyše dvoch mesiacov, ale mám ju dobrú.
Ahojte,
v pondelok nastupujem k novej rodine, kde dedko má cukrovku. Ešte nikdy som nemala pacienta-cukrovkára.
Dáte mi prosím nejaké rady, na čo si treba dávať pozor, čoho sa vyvarovať, čo treba variť, či sú nejaké jedlá zakázané a podobne?
Budem vďačná za všetky rady.Ďakujem
Mám tiež dedka s cukrovkou, nepichá sa mu inzulín, len berie lieky. No na moje prekvapenie, keď som tam začala, žiadna diéta, žiadna pravidelná strava, zje všetko nezdravé, strašne veľa sladkostí a masti s oškvarkami, nič nikdy nedodržiaval a ani nechce.
vyhladaj na nete dieta pri cukrovke, je toho neúrekom. Je dôležité jesť pravidelne a menšie porcie, vela zeleniny ovocie skôr dopoludnia čierny chleba, mäso, napr. čo jedla moja baba. ráno chlieb džem -dia, čaj , ovocie, obed zeleninová, pol., mäso, cestoviny, zapečený karfiol, dopol. minerálky nie už večer, často chodia močiť, káva+ dia. keks, večer chleba šunka,zelenina.Ale oni často nedodržiavajú a potajomky si dajú sladké. Ak má inz. pravidelne merať cukor, potom musíš poznať príznaky hypo.glykémie to sa upraví raz dva stačí dať vypiť sladké alebo hroznový cukor, a hyperglykemie tá je často nebezpečnejšia.
Dakujem za radu.To aby som zmenila smer a nesla do Hilfswerku?Ak sa mi do sviatkov neozvu tak sa balim do Nemecka.Ako robia pohovory v Hilfswerku,co zvyknu skusat?
ahojte mate niekto kontakt na na Hilswerk? ale na slovenku co pre nich pracuje…dakujem chcela by som sa tam zamestnat
Dobry den Marika mozem sa nieco opytat robite v Hatbergu na tej ulici dlhsie alebo idete po prvy krat ?
vsetko, Ty nechod cez nase sprostredkovatelky do Hilswerk, ved si to sama vytelefonuj, nemusis potom ziadnej dohadzovacke zo slovenska platit. Ved o to nejde clovek zaplati rad, ale nie na dve strany : cize aj na Slovensku aj v Rak.
Pista su nehorázne drahi a aj oni robia problemy, čítaj čo je tam napísane, aj skusenosti vdaka.
Chcela by som sa spýtať,ako je to s rodinnými prídavkami keď študent neurobí skúšky na VŠ, máme na ne nárok?
ak maš pozastavene na slovensku tak nemôžeš požiadat ani v At.Neviem aky je tvoj pripad ale moja dcera neurobila jednu skušku a opakovala rok mali sme na slovensku rok pozastavene a mohla som žiadat až od septembra ked začala novy školsky rok skus napisat podrobnejšie ak maš chut
Za aký čas dáva Finanzamt vyrozumenie o priznaní/nepriznaní rodinných prídavkov? Je tam nejaká lehota? Podávala som vo Viedni.
Ďakujem
spravidla je to asi 2-3 týždne,max.30 dní