ahoj vies mi prosim ta povedat kolko MB berie skype
mate niektorá skusenosti s pflege24???
vedia vybavit rodinu??alebo maju bnejake poplatky neunosné?,alebo je to seriozná agentura??dakujem ,poteši ma každy prispevok,
viete mi niektorá poradiť ako to bude s odvodmi a inými výdavkami mesačne pri založení rakuskej živnosti,napr. pri zárobku 50eur na deň pri opatrovaní pacienta- myslím tým čo všetko budem musieť vyplatiť v Rakusku i na Slovensku a hlavne asi koľko… vybujem si živnosť a mam z toho tak trochu strach…Vrelá vďaka Milena
Prosim o kontakt na dobru agenturu,moj mail maja555@inmail.sk
precitat forum a vybrat si.Kazdemu je dobre nieco ine.
Dobrý deň.Verte, že ak už niekto berie dopredu registračný poplatok, myslím hlavne na ag.,tak to väčšinou nie je solídne.Viem to aj z vlastnej skúsenosti.Je to zneužívanie ľudí na vlastné obohacovanie sa.Len príklad, trebárs sa zaregistruje 1000 ľudí po 25 eur, tak sú to už slušné peniaze, a aby sa nepovedalo, tak pár ľuďom ponúknu aj nejakú prácu, žaľ slov.leg.je veľmi slabá,aby to vedela náležite postihovať, preto sa to zneužíva.S pozdravom Piata.
Pišta.Píšem to len kvôli preklepu, lebo sú tu aj veľmi prísne pozorovateľky, hlavne na pravopis a pritom obsah im niekedy uniká,alebo je až na druhom mieste.
To nie je pravda, že je tu silná cenzúra, veď píšeš len samé dobré veci,
pravda je , že obsah nám niekedy uniká, ale to je tiež v tomto prípade zámer.
Lebo ten obsah Tvojich príspevkov mnohým nehrá do karát.
Tak je to , chlapec náš slovenský.
Sorry, zasa mi unikol - nie neboj sa nie Urin,-
unikol mi obsah Tvojho príspevku.
Du hast vollkommen recht, veď takého subjekty, čo sa vydávajú za sprostredkovateľov a inkasujú dopredu určité čiastky, vedia dobre počítať.
s obsahom prispevku si velku dieru do sveta neurobil,to uz davno vieme,ake praktiky pouzivaju podaktore ag.
nechapem,vybavujes zivnost a pracu uz mas?
pre Jakuba, pozerala som si odporúčaný link a súhlasím s Terezou a doplňam. E1a 1,str, ak máte daň. č. aj Team, kolonka 2 - 3/59 napísať 756 a krížikovať Gewerbebetrieb
E1 - aj pohlavie uviesť, sa píše SK adresa, aj vydaté uviesť dátum odkedy, kolonka 3 (EHE… meno mažela, ak nemá poisť. č. rakúske - dátum narodenia v znení DDMMRR,
kolona 4 Kinder - ak ste samoživiteľka krížik 4.1
4.2 - na koľko deti RP viac ako 7 mes.,
str. 3 - kolonka 8 - 8.1 napísať 0
ak sa mýlim opravte, ale ozaj ten výklad je neúplny , bol ešte dnes o 16,45
príjemný večer všetkým
Však napíš Ty niečo múdrejšie, veď čakáme.
Pekne to ten Pištík povedav, súvisle, a Ty si čo mysliš, každý tu môže povedať, čo chce, a také veci opakovať aj 1 OOO krát, že sa na nás chce niekto obohacovať.
Veď je to svätá pravda. Takí využívajú situáciu, že sa všetky
Slovenky, čo nemajú doma možnosť sa zamestnať, chcú umiestniť v Rak. alebo Nem., či Schweitz ako opatrovateľky.
Takí spekulanti vedia ako na to,aby sa na nás nabalili.
Pravdu máš Pišta.
ja viem,že do formulára E1 sa udáva adresa pobytu v Rakúsku,nie na Slovensku.
ahojte dievčence,od apríľa 2009 pracujem ako opatrovateľka,v septembri som požiadala o prídavky a po urgencii mi konečne vo februari uznali a vyplatili ale len od augusta.Napísala som na finanzamt že z akého dôvodu mi nevyplatili od apríľa. A dnes som dostala list, mám doložiť potvrdenie že som apíľ až júl nepracovala na Slovensku a teda som nemala nárok na prídavky na Slovensku.Neriešila ste niektorá takýto problém? Ktorá inštitúcia mi takéto potvrdenie vydá?
presne tak ako si napísala,agentúra Ti sprostredkuje prácu a je to tak isto nákladné,aj vybavenie živnosti a tak ďaľej…,som prekvapená že niektoré ženy a dokonca aj začiatočníčky už pred vycestovaním nadávajú na agentúry.Samozrejme že nie všetky agentúry sú ok.Ale aj ženy by si mali uvedomiť keĎ im agentúra poskytne prácu za poplatok,čo samozrejme nie je zadarmo,pretože keď si nezohnajú sami prácu, mali by byť vďačné že si zarobia.Pa.TR.
Ked si na slovensku nepracovala a nebola v tom case evidovana na urade prace tak ti moze dat urad prace ale aj socialne.Treba iba polietat po slovenskych uradoch.
presne tak ako si napísala,agentúra Ti sprostredkuje prácu a je to tak isto nákladné,aj vybavenie živnosti a tak ďaľej…,som prekvapená že niektoré ženy a dokonca aj začiatočníčky už pred vycestovaním nadávajú na agentúry.Samozrejme že nie všetky agentúry sú ok.Ale aj ženy by si mali uvedomiť keď im agentúra poskytne prácu za poplatok,čo samozrejme nie je zadarmo,pretože keď si nezohnajú sami prácu, mali by byť vďačné že si zarobia.Pa.TR.
Vie mi niekto poradit?Stalo sa mi,že som nemohla nastúpit na turnus z rodinnych dovodov tak som požiadala sriedačku či by nemohla za mna týžden potiahnut.Upovedomila som o tom aj rodinu aj agenturu cez ktoru pracujem.Striedačka a rodina mi vyhoveli nevideli v tom nijaky problem.Ale agentura mi to nechcela povolit a žiadala odomna aby som aj tak zaplatila cestu šoferovi aj ked nepojdem to iste žiadala aj od mojej striedačky pokial nepošlem agenture pisomne vážny dovod prečo som nemohla nastupit na určeny termin.A dalši vec ktora sa mi stala v suvistlosti s tym že som robila len týžden je že mi šefka poslala Honorarnote kde bola len polovica odvodov ktore mi rodina mala vyplatit.Chcem sa preto spýtat či mala na to pravo kedže mne pride šek na zaplatenie odvodov v plnej vyške a nie o tu sumu menej.Dakujem za nazory a rady.
Dobre rano prajem.Prosim o radu vsetky skusene a ochotne pomoct.Od februara mam zivnost,no zaciatkom aprila ju musim zo zdravotnych dovodov prerusit.Chcem sa spytat na postup prerusenia zivnosti.Tlacivo Ruhemeldung poslem do WKO a potom stiahnem formular na odhlasenie zo SVA?Papiere zo SVA odnesiem na slovensku zdravotnu poistovnu,spravne?Zabudla som este na nieco?Odhlasenie prechodneho pobytu netreba?A este mile zienky,ked poziadam a odlozenie zivnosti,na ako dlho tak mozem spravit?Inak este posledna vec,ked pozastavim zivnost,automaticky mi pride aj sek s odvodmi?Zo SVA sa asi clovek nemoze dohodnut o odklad?Dakujem vsetkym za radu a pomoc a prajem krasny den