Opatrovateľky v Rakúsku

toto mi je riadne svinstvo.Spickove praktiky spickovej agentury,este raz fuj!

Toto mi dosť zdvihlo adrenalín.Je to skoro až neuveriteľné,čo píšeš.Ak je to pravda,tak je to ag.,ktorá z vás robí otrokov.Pretože ani moja určite nie je ideálna,tak do takýchto vecí nezasahuje.V tomto prípade sa ťažko radí,lebo neviem,alebo nevieme,čo si podpísala v zmluve.Pista.

sociálna poisťovńa pýtať potvrdenie.

Je vela agentur ,ktoré si takto neseroizne zarabaju na statočných a ochotných pracujúcich ženičkach ,ja by som ich dala normalne preverit inšpektorátom prace!!tam by som sa stažovala!či vôbec maju takuto kompetenciu!
nevzdávaj sa ,sme s tebou!

Ahoj kolegynky viete preco nam nedava potvrdenie o zaplateni ag. pan Kaczianka lebo vraj je to milodar cize davate to z dobrej vole 700eu. rocne su to jeho slova ja mam pokoj odisla som od neho vsetko je pravda co sa o nom popisalo aj o jeho soferoch. prajem pekny dnik.

niekoho z Wieselburgu tu nájdem?

Ruhendmeldung posles na wko, oni ti poslu potom potvrdenie o preruseni a taktiez oni informuju SVA,Gemeinde(Magistrat),FA atd, sek zo sva ti pride bezne ako chodi, ak sa nebudes potom vraciat na tu istu adresu, musis sa odhlasit z pobytu a pri tom preruseni im napis svoju korespondencnu adresu.

platiť dane ešte aj z tých peňazí, čo mu platia opatrovateľky? Nie je blbý. Mne ani šofér nedával žiadne potvrdenia, takže som mala problém keď som si dávala DP.

Liza,v prvom rade sa ti chcem podakovat a este ak mozem poprosit,odhlasit sa z miesta vykonu prace mam kedy a ako?

Liza prosim ta,este som zabudla.Na SVA som uz pisala ze si prajem aby mi korespondenciu zasielali na Slovensko,myslis,ze mi tak pride aj sek?

ahoj dievcata,ako mam prehlasit zivnost?Kde vsade a co mam poslat,Dakujem

milodar? Ďakujem

odhlasit sa musis do 3 dni po skonceni pobytu, alebo chod tam v posledny den a odhlas sa, prip. napis splnomocnenie pre clena rodiny pacienta,aby ta mohol odhlasit. SVA by ti mali poslat domov sek, ak si ich poziadala o zmenu adresy na sk. Potom sa nezabudni prihlasit do 8.dni na sl.zdrav.poistovni…

Do E1-sa píše slovenská adresa a do E1a-príloha sa píše adresa prevádzky-čiže rakúska adresa

No ved to je ten problem,ze ja by som sa potrebovala odhlasit postou,pripadne telefonicky,je to mozne?

http://www.upsvar.sk/buxus/docs/SSZ/OISS/SZU/Zoznam_SZU_-_k_15.03.2010.xls

sprostredkovatelia zamestnania za úhradu

Niekto sa tu už zmienil o agentúre Westen,
že majú vysoký poplatok .

To je síce pravde, ale mala som u nich istotu, tak ako to napísala už nejedna z Vás tu na fóre, že mi najdu prácu a nebudú ma nútiť, aby som používala ich dopravnú službu.

Ich šéfa som síce nikdy nevidela, absolvovala som najprv test v Lučenci. Asi o týždeń som dostala prácu. Bol to ťažký prípad, amputácia oboch dolných končatín od stehennej kosti.
Práca bola ťažka, ale s mojím pracovným zadelením som súhlasila a bola si vedomá,do čoho idem.
Tak to má byť, jasne boli stanovené pomienky, ktoré dodržiavali obe zmluvné strany.

To však nie je jediná agentúra, s ktorou mám dobré skusenosti.
Lenže to, čo som tu čítala o Katziankovi, to presahuje hranice kriminality.

mozes to urobit aj pisomne tlacivo Standortverlegung . Stiahnes si ho z internetu. Živnosť je možné pozastaviť na pobočke príslušnej hospodárskej komory. Zákonná lehota na pozastavenie živnosti je 3 týždne po ukončení živnostenskej činnosti.

Ahojte, som tu prvy krat a este som sa poriadne nezorientovala ale potrebovala by som poradit. Pracujem v rakusku a chcela by som nejake infosky, ake su podmienky ak chcem poberat rodicak v rakusku. Rodinne uz poberam. Potrebujem vediet, ci je to vobec mozne a ako dlho tu musim pracovat, myslim cisty odpracovany cas a tak, ak chcem rodicovsky prispevok z rakuska a ci nahodou niekto neviete, kolko to je. Dakujem, ak mi niekto moze poradit, tak najlepsie na mail , bosorka120@seznam.cz. Moc dakujem.

Pre kiku:
Najprv sa musis odhlasit v miesto prechodneho bydliska, kde si robila a tam Ti vytlacia potvrdenie, ale odhlas si len adresu a povedz, ze zivnost neprerusujes a potom sa musis prihlasit na prechodny pobyt do rodiny kde pracujes, na urade Ti vystavia potvrdenie o prechodnom pobyte a stym sa prehlasis na urade, ktory je prislusny pre ten okres v ktorom prave si.