Opatrovateľky v Rakúsku

som invalidna dôchodkyňa na Slovensku, rada by som robila opatrovateľku v Rakusku. Som zdravotná sastra, nemčinu sa drvím. Potrebujem poradiť, robia opatrovateľky aj invalidky ,ako postupovať? prosim, poraďte. Ditka

ahoj julia,

som rada ze som ta nasla takto na dialku…som sice opatrovatelka ale byvala aj s mojou naj kamoskou…Pracovali sme v Rakuz v oblasti Graz a Leibnitz a rakuz pozname snad cele, moja mama a segra tam ziju roky…My sme robili opatrovatelky este pred rokom a pol a to sme nemali zivnost a odisli sme do Londona.Tu sme doteraz, ale premyslame ist naspat do Rakuz a nemame vobec sajn o tom ako znova najst pracu opatrovateliek v rakuz.Mame skusenosti i dobre referencie a skratka, povedz, co sa da, ako by sme mali zase zacat…Funguje to teraz cez agentury, a ci mas snad dake typy?
dik za odpoved
diana a edka

Ahoj Vilma.Ja len teraz dostala na tuto stranku.Mozes mi poradit ako je to s dochodkom z Rak.Kolko musim odpracovat,kolko asi vyjde.Atd.Napr:po 10rok.VDAKA ti,Pekny den.Robis co?opatrujes?

Vybavovala som si zivnost v maji 2009, k zalozeniu zivnosti odo mna nikto certifikat nepytal, len rodine som davala kopiu, kvoli peniazom, kt. dostavaju.

Ahoj Ditka chcem ti len napísať že ja som tiež na čiast. inv. dôchodku a robím opatrovatelku. Môžeš ale musíš si tam vybaviť živnost. list, to ti vybaví agentúra alebo rodina a ináč normálne ako iné opatrovatelky mária

Srdečne pozdravujem Vilmu davno som ta tu nenasla nič napísat chybas mi. Rada by som tu už niečo rozumne čitala pa skypka

ahoj baby na tomto fore som cerstva:o) som 5 rokov v AT (vorarlberg)nedonieslo sa vam do usi nieco ako ODLUCNE OD RODINY? ( kde sa to ziada,kto to vyplaca,ake podmienky)ma s tym niektora nejake skusenosti ? kedze na finanzamt mam daleko a po telefone su tak neochotny neviem ziskat infosky dakujem

dik za odpoved:)

Poradi mi niekto, idem do novej rodiny, tym padom si musim zmenit adresu pobytu (Meldezettel)a taktiez zmenit zivnost, myslim adresu. To nahlasim na WKO, aj na SVA a FA? Existuje na to formular, alebo musim ist osobne vsade, alebo elektronicky? Dakujem.

ahoj, vedel by mi niekto poradit?Som opatrovatelka v rakusku a som teraz tehotna.Budem koncit skor ako nastupim na matersku, mam sa prihlasit na UPSVAR?Ma s tym niekto skusenost?

…kurz potrebuješ,lebo ak ho rodina nepredloží na úrad tak nebude
dostávať Pflegegeld

ahoj Gabriela,ja a vacsina Ti moze len zavidiet ,obycajne sa natrafi na take rodiny,kde aj pac. aj pribuzni nas beru ako nieco zaostale z vychodneho bloku.Ja som to stastie nemala,dufam,ze raz sa stastena obrati aj ku mne.j

oficialne treva 6 týždnov a je to cez CK prave som ho skoncila nahustili hodiny na den!

inak ako sa mam a podla coho nakontaktovat na hilfswerk kedze tam maju vypisana na 20 hodinovky týždenne…??? dakujem za radu
ak by niekto potreboval striedacu somtu a nemam problem potiahnut za teba sviatky piatky ((O:

Želám krásny deň! Som bez zamestnania, nakoľko s opatrovateľstvom v Rakúsku nemám žiadne skúsenosti, neviem nemecky- len slovensky, maďarsky a dobrý priemer angličtiny- mohli by ste mi prosím niekto poradiť nejakú agentúru alebo adresu, kde by som sa mohla rozbehnúť??? Veľká vďaka a želám všetko najlepšie.

CHcela by som vediet aku nemcinu potrebuju ja sa dobre dohovorim

ahojte prosim vas ake mate skusenosti s agenturou slowcare.sk? Poslali mi v emaily celkom pekne podmienky ,platim len za vybavenie živnosti .dakujem

Ahoj Xénia až dnes som si všimla, že si sa ma pýtala či už mám honorarnote. Nie nemám, ak ho máš prosíííím pošli na môj emailik.Vďaka.Marika

Ahojte babule. Sem tam prispejem aj ja do diskusii a som rada, že táto stránka existuje. Teraz potrebujem aj ja pomoc a to pri hľadaní práce v Rakúsku. Mám ŽL,prax- len momentálne som 3 mesiace nepracovala zo zdravotných dôvodov. Ak vie niekto pomôcť budem rada.Radšej by som išla cez súkr.osobu, preto tu píšem. Za sprostredkovanie samozrejme zaplatím. Vďaka.Marika (0905068218)

Ahoj Marika, tu si mozes stiahnut Honorarnote k sebe do PC:
http://www.zeitbetreut.at/formulare.html