Opatrovateľky v Rakúsku

No tak ked ti da rodina 10 eur na den na odvody,tak ti ich vlastne platia.Akurat,ze si ich ty na poste zaplatis,ale peniaze nane dostanes mimo dohodnuteho platu.Baby ved ked s niekym hovorim o svojom plate,tak vacsinou je dolezite mat dohodnutu taxu na den x pocet dni co odrobim no a treba vediet,co vsetko ta denna taxa obsahuje a je to vyriesene.Ked mi niekto povie 50/den a su v tom aj odvody,cesta tak mu poviem dovidenia.No ked mi povedia ze k tejto sume dostanem 10/den odvody je to ine.Je uplne fuk kto ti to plati,dolezita je dohodnuta taxa na den a co obsahuje.

Je to agentúra, ktorá sa predtým volala Dynamic Bussines, sídlia v BA. A oni ťa len sprostredkujú rakúskemu Hilfswerku. Skúsenosti s nimi nemám dobré, arogantné jednanie, nedvíhanie telefónov, neskoré doručovanie šekov na odvody, dlhé čakanie na ďalšiu rodinu ak ti klient zomrie alebo ho dajú do domova či je dlhodobo v nemocnici, dlhé vybavovanie papierov, čo sa týka živnosti a prihlásenia do poisťovne, žiadne riešenie problémov ak máš v rodine, nútenie cestovať ich taxikármi, s ktorými sa vozíš zbytočne po celom Rakúsku a ktorí ti ani doklad o zaplatení cesty nevydajú. Stačí ti? Veľa šťastia ak sa pre nich rozhodneš.

Škola ti ho vydá, pýtaj si od riaditeľa školy. A preložiť si ho môžeš aj sama, nepotrebuješ overený preklad, zbytočne by si vyhodila peniaze.

Ja som už v tretej rodine, vždy som sa prihlásila na nové miesto pobytu v novej rodine, ale z dvoch predošlých som sa nikdy neodhlásila, v agentúre mi povedali, že to nie je žiaden problém a nie som povinná sa odhlásiť, lebo v Rakúsku môžem mať prechodných pobytov koľko chcem.

S Hilfswerkom nepodpisuješ žiadnu zmluvu, iba s rodinou a to na dobu neurčitú. Ja som neplatila cez nich nič, ale vraj teraz nové už platia 50 eur.

Dobry den,chcem sa spytat,podavate danove priznanie v Rakusku?Mne z agentury poslali tlacivo,frageboten,podala som to uz minuly rok a nic ine.Moj prijem je za rok do 11000eur.Niektore zeny podavaju ,poradte mi,do dochodku este mam daleko dakujem

Kto chce robit robotu si najde,a v zahranici plati ruksak na chrbat a hladat,alebo sa priamo kontaktovat u toho kde chcem robit.Lamentovanie nepomoze.A ked tak opateru tak nie na zivnost ale poriadne prihlaseny job.Zeny preboha poznate Urlaubsgeld a Weihnachtsgeld?O toto vsetko prichadzate a je to cez 2000 eur rocne.Pflege v rakusku je uz skoro rok legalizovana…

ahojte nevie mi niekto poradit serioznu agenturu chcem pracovat ako opatrovatelka v rakusku v okoli viedne alebo viedenskeho noveho mesta skusenost s opatrovanim mam urobila som si aj rychlokurz nemcjny ale hovorim este slabo vopred dakujem za prispevky

Dobrý den,ake potvrdenie potrebujem ku pridav,na deti?rodný list alebo potvrdenie o navšteve školy??

prosim poradte mi niekto ako postupovat pri vybavovani rod.pridavkov v rakusku ,ked som rozvedena

Pozri si stranu EURES, aprejdi si na krajinu v ktorej byvas.Vsetko je tam podrobne vypisane.Guten Abend

Ahoj, ja som potrebovala preložené rod.listy, potvrdenia o návšteve školy-preložené a nepovinne som doložila aj preložený sobášny list. Nebol nijaký problém, mám vyplatený rozdiel rod. prídav. +daň. bonus za december.

Ja som to skúšala všelijako. Medzi niekoľkými možnosťami som aj skúsila rozposlať svoje žiadosti mailom po rak. agentúrach aké som len našla na nete. Teraz ,keď už mám chvalabohu prácu, sa mi dokonca ozvala aj jedna z oslovených agentúr, že maju pre mňa prácu.Ale skúsila som isť aj na inzerát a nebolo to ono a tak som dostala tip od taxikára - vyšlo to.Asi keď sa človek dostane do tejto “brandže” je to už ľahšie.Veľa šťastia a trpezlivosti.

Pflege je legalizovana uz od roku 2oo8, tj. uz 2 roky.
Noze napis, zena preboha, kde by som nasla taky dobry job s Urlabsgeldom a Weihnachtsgeldom?

Mia-má uplnu pravdu,všetko sedí.

dobrý večer.pracujem v Rakusku a chcem sa opýtať, či mám podávať daňove priznanie keď mám ročný príjem 10600eur.leboniektoré ho podávajú a niektoré nie.dakujem.

a kde a čo s ním ďalej?

O tento formular poziadas sva alebo zavolas na prislune sva ,krore patri krajine v ktorej pracujes.Ak si Vieden tak do Viedne.Najlesie ked zavolas,lebo formular ti poslu aj do tyzdna.Nevem ci som ti poradila.pekny den

Ja chodím už roky cez Nowa a Welt z LC, som velmi spokojná.

prosim Va pozna niekto Marie Caregiver ci je to agentura , kde sidli, a ake poplatky berie za sprostredkovanie?dakujem