Opatrovateľky v Rakúsku

Ty kde žiješ ešte v roku 2009???Ved si daj do vyhladavača agenturu a maš alebo google ti nič nevraví

ja som v rakusku uz dlhsi cas.na zaciatku som tam bola cez agenturu,ktorá mi vybavila tuto rodinu,ale uz nie som.stale som v tej istej rodine.rec predsa musim ovladat,bez nej by sa to nedalo. :slight_smile:

A kde si na nu prišla?Ma niekde ponuku

Aj mna prekvapuje,že taká organizacia ako je Cervený kríž Topolčany zhrabne za sprostredkovanie 500 euro.Pritom im zadarmo dáva kontakty Cerv.kríž v Rakusku.

no nieje to 5-10eur ušetrených je to polovica cestovného

mam prijem za rok viac ako 18 000eur.nechcem platit dan,moze mi niekto poradit ako mam urobit danove priznanie?
dakujem za radu

prosim o vase telefone cislo. chcem vam zavolat o ponuknutu pracu. poslali ste mi email.jedna sa o pracu vo viedni ako opatrovatelka od 17. 4. 0907421348 dakujem hamkova eva

pre IVETU,ano,som v Brunne,stretavame sa pred Billou o 16.10h.Pridaj sa.20.5.utorok. Caves.

ak by niekto potreboval opatrovatelku v českej alebo slovenskej rodine rada to vyskušam a budem vďačna.

vie niekto napísať zoznam spoľahlivých rakúskych agentúr? Máte skúsenosti?

… a čo ušetríte na cestovnom, o to sa vám zvýši príjem ( samozrejme, ak máte dohodnuté vyššie cestovné, ako v skutočnosti za cestu zaplatíte )

Evka aj mne poslali ponuku opatrovat od 17.4. nejakého pána ktorý bol 2-krát poráźku a má epileptické záhvat ale čislo mi nenapísali

sa opýtať či dávate aj naviac šoférovi ked nosí tašky a kolko ? ja chodím autom len druhý raz preto sa pýtam a este že ako to je ked za jednu cestu od toho istého dopravcu platím vždy inak, dakujem

chodim velmi dlho s jednym prepravcom a platíme stale rovnako a nedavame mu nič naviac za tašky snad keby sme mali 5 tak si zapyta ale každa musi sama vediet že tam musi vojst tašiek najmenej pre piatich tak sa aj spravajme

by som si chcela privyrobiť v Rakusku,živnosť nemam, ale už som tak bola a opatrovala som staršieho pána, prácu vam nevezmem len potrebujem peniaze a tie asi potrebuje každý tak ak si chcete oddýchnuť na dva týždne budem veľmi rada…Andrea

Diabeticka strava: suoviny varit, dusit na vode,dodatocne pridat olivovy olej, malo solit, cukor ziadny,sladit umelym , vela zeleniny, malo zemiakov, cestovin, maso kuracie, morcacie,ovocie, diabeticke zakusky. bezkofeinova kava. sledovat vysku glukozy v organizme podla toho upravovat stravu

Po troch rokoch rokoch odpracovanych v Rakusku ako zivostnik - opatrovatelka budeme platit vyssie odvody do SVA.
Budeme musiet vratit urcitu sumu spatne zato ze ma me tri roky nizke odvody. otazka: CO JE PRAVDA??
Mam syna studenta na vysokej skole denne studium. Mam narok na rozdiel rod pridavkov v Rakusku ak je zenaty? KTO VIE NECH ODPOVIE

VAROVANIE!!!

Týmto chcem varovať všetky opatrovateľky, agentúra Lydia Kondel a rodina Hirnschall z Hollabrunu sú vydierači. Musí im každá opatrovateľka zaplatiť 200 EUR aj pod hrozbou. Chcem iba upozorniť na tieto nekalé praktiky agentúry a rodiny, ktorá zarába na opatrovateľkách. Nemám tieto skúsenosti iba, ale všetky, ktoré sa tam vystriedali a bolo ich dosť a každá tam bola len raz, pretože za každým chcú druhú opatrovateľku. Moje zlé skúsenosti, bezcharakternosť a agresivita zo strany rodiny a agentúry ma prinútili varovať ostatné.

vdaka za kazde negativum.pevne nervy

Určite prídu ešte nejaké zákonné úpravy pre opatrovateľky aj v súvislosti s otvorením trhu práce v Rakúsku v roku 2011. Už pri spustení zákona o opatrovaní bolo avizované, že sa jedná o prechodné obdobie, a že príspevky do poisťovne sa budú upravovať.Čo sa týka syna, tam je dôležité, aký je jeho vek, či býva s Vami v spoločnej domácnosti a či jeho manželka je zárobkovo činná. Syn je na dennej forme štúdia, to je dobré. Ak teda má vek do 26 rokov, býva s Vami a jeho manželka je tiež študentka, tak by ste sa mohli uchádzať o rodinné prídavky na neho.