Opatrovateľky v Rakúsku

chodi sprchovat raz do tyzdna Caritas. Tiez boli s tym problemy, teraz je pokoj. Ked pride sestra, dedko sa hanbi robit drahoty. skus to navrhnut. Tych par euro ich hadam nezruinuje.Ak tam nie su nejake velke ine problemy, bolo by skoda menit rodinu. Vsade je nieco. Zelam pekny den

ahoj, adresa je: VersicherungsService.Wien@sva.sozvers.at

Ahoj, tak tu nie je už iná pomoc, len babku nechať tak! Nech si smrdí, ako chce. Dúfam, že nemá plienky. To by už bolo iné “kafé”. Veď po pár týždňoch sama príde na to, čo je lepšie. A myslím, že aj dcéra. Mala som niečo podobné a začínala som pomaličky - od jednotlivých častí - prípadne som tam “videla” kožnú chorobu. Na to mi po dohode prikývol aj lekár a problém bol vyriešený!. Skús!Ale - chápem ťa, najhoršie je, keď si Tvoju robotu nevážia. Veľa šťastia!

Dievčatá, poraďte:môže rodina bez môjho splnomocnenia pri odhlásení prechodného pobytu pozastaviť aj moju živnosť? Myslím, že pri pozastavení živnosti musí byť aj môj podpis.Stalo sa mi to a ani som to nevedela…Mám ju síce obnovenú, ale ako je to započítaním do dôchodku?

Ahojte.Vie mi niekto poradit?Zabudla som ako sa volaju tie karty na telefonovanie z pevnej linky v AT na pevnu alebo mobil na SK.Dostat ich v trafike(stoja cca 5-10 eur),ale asi som nemala stastie na trakikantky,lebo mi povedala,ze chce presne nazov.
Dakujem

mozes si dohodnut s SVA aj s WKO, aby ti posielali seky domov a nie do Hilfswerku, tak sa ti neoneskoria, ja som to tak spravila, lebo mi to tiez vadilo a Pretiousu sa vraj da vyhnut, ak pojdes rovno do Viedne osobne s papiermi na pohovor - ale to som len pocula

HELLO EUROPA(5€,10€), HELLO(6€,12€)

Taxi sluzba pre opatrovatelky z vychodneho slovenska na trase Wien-Linz za najlepsie ceny.0948520455,r.ronald@centrum.sk

ahojte, dakujem za reakcie, ani som nemyslela, ze sa mi niekto ozve.Tak moja babka nema plienky, nechodi k nej ani lekar, len cely den pije pivo a vino!uz zacina smrdiet,ale nie je len to problem, je hnusna,vsetko jej vadi, robila to aj striedacke predo mnou,ta odtialto hned odisla…takze idem aj ja!
Pekny den vsetkym OP!

v Rakúsku sú prídavky do 27 rokov,pokiaľ dieťa študuje

Pošle mi niekto kontakt na p. Kolmana/e-mail/. Ďakujem.

Počula som, že by sme mali viesť denný záznam o činnosti opatrovateľky v rodine. Vie niekto odporučiť stránku, kde by som našla vzor. Ďakujem

Dakujem velmi pekne.

za kolko??Prešov Wien?

Radím, daj si s ním pokoj

Ahoj Nana, výborné informace nalezneš např. na: http://www.help.gv.at/Content.Node/36/Seite.360530.html nebo přímo informace ve slovenském jazyce: http://www.help.gv.at/Content.Node/documents/Hausbetreuung_SK_April09.pdf nebo výborná brožura ve slovenštině: http://www.gruenderservice.at/format_detail.wk?StID=376922
Já žiji již 10 let v Rakousku a ráda bych se začala zabývat zprostředkováním rodin potřebujících 24 hod. péči - jsem vděčná za každý tip - třeba mi můžeš nějak pomoci i ty a poradit mi pár informací? Já tu u nás znám spoustu "pflegerinek/, ale mám tak málo času a taky je mi to trochu nepříjemné, se jich na něco vyptávat … Tak se měj hezky - snad jsem trochu pomohla :-). Ahoj Zora

To si ako myslela s tym zdanovanim RP?Ja som o tom este nepocula od ziadnej,co ich berie.To sa do slovenskeho okrem prijmu maju uviest aj nejako zvlast RP?Prijem je vynaty to mi je jasne,ale neviem o tom,ze by baby davali do slov.DP aj RP,aby im ich u nas nasledne zdanili.Mozes napisat nieco blizsie?Dakujem

Dobrý neskorý večer! Prosím Vás, môže mi niekto poslať vzor “Werkvertrag” v slovenskej aj nemeckej verzii? Budem rada, pretože v pondelok mám cestovať do AT a veľmi by mi to pomohlo!Ďakujem a prajem príjemný nový týždeň!!! mail. adresa: emiliab@centrum.sk

su ponuky pre opatrovatelky aj do Nemecka

Maš s ním zlú osobnú skúsenosť?