ahoj Andrea, ja som mala všetky papiere ok odovzdané, vyrovnanie aj doplatok mi prišiel tiež ok no len do decembra.Od januára nič, to hádam nezačne ten istý kolotoč vybavovania zasa teraz a v septembri ďalší? Veď som o ne žiadala len v októbri…
nie nezacne viem ze tie potvrdenia si mala len do decembra je to presne moj pripad staci ti napisat len tu ziadost ze si samozivitelka a ze ziadas posielanie rodinych pridavkou kazde dva mesiace odomna nepotrebovali uz nic ved tie doklady maju cerstve.co sa tyka od septembra je to ako u nas tiz sa musia na rod.predkladat potvrdenia o navsteve skoly to je ok .dieta ti moze skolu ukoncit navstevovat kedykolvek to oni nemozu vediet.nieje to take strasne vybavit.myslim ze za tie peniazky sa to oplati.ja mam s finanzamt len dobre skusenosti,rychlo to vybavia.drzkam palce.ak bude treba ozvi sa rada poradim.
pre anna dakujem skusim
ahoj zuzu, mala si si stanoviť denný plat tak, aby ti z neho vyšlo aj na odvody - tie si máš platiť sama, a nie rodina. Potom to vyzerá tak, že nemáš ani doklad o prechodnom pobyte - prečo ti ho nechcú dať? Sú to tvoje papiere a ty si za ne zodpovedná, aj za odvody, nenechajme zo seba robiť hlúpe, čo si nič nevedia vybaviť.Chod sa informovať na wko, či je nejaké minimum, ako to oni tvrdia. Keď majú op na 24 hod, tak nech sa neoháňajú minimom, aj keď tam nie si stále.
Zrejme nechceli rakúsku op na pár hodín denne, lebo jej by museli viac zaplatiť. Je to o peniazoch. Tak si povedali, že Slovenke stačí menej, lenže ty si na živnosť, a sama si povieš, odkiaľ-pokiaľ.
Nevie niektora kontakt a nazov ag.v Poprade?Nie je to ag. ENGEL nejaka ina by to mala byt.Pozna ju niekto?Dakujem.
Ahoj Zuzu, tu si pozri kolko hodin opatrovania, ma ktory stupen. Podla toho by si mala byt aj ty zaradena. Inak rodina ma svojim sposobom pravdu , ale pravdu nema v tom, ze ta mohli podla ich teorie prihlasit, lebo zakon im to nedovoluje, mat ta legalne.
Teba rodina zaradila do skupiny pod prijem 349.-Eur. Vtedy by sa na teba vztahoval paragraf 4 (1) číslo 7 GSVG živnostenského zákona a na to aby si tam ostala potrebujes povolenie. Vtedy si povinná platit si len urazove, ale kedze ta prihlasili a budes musiet platit odvody z najnizsieho vym. zakladu pre zivnostnikov a to je 537.- zhruba Eur. A ten prechodný pobyt, ak zajdes na Magistrat tak ti vydaju potvrdenie o prechodnom pobyte, mozes to argumentovat, ze to potrebujes na SK. Je to ich povinnost ti to dat, pri kontrole v AT sa musis preukazat, kde byvas a co tam robis. Je to aj v tvojom zaujme to mat pri sebe. Ak by si niecomu nerozumela - napis.
Höhe des Pflegegeldes
Das Pflegegeld ist eine einkommensunabhängige Leistung, die zwölf mal jährlich gebührt und monatlich ausbezahlt wird. Die Höhe ist - abhängig vom jeweils erforderlichen Pflegeaufwand - in sieben Stufen unterteilt:
•Stufe 1 (Pflegeaufwand über 50 Stunden) – EUR 154,20
•Stufe 2 (Pflegeaufwand über 75 Stunden) – EUR 284,30
•Stufe 3 (Pflegeaufwand über 120 Stunden) – EUR 442,90
•Stufe 4 (Pflegeaufwand über 160 Stunden) – EUR 664,30
•Stufe 5 (über 180 Stunden + dauernde Bereitschaft) – EUR 902,30
•Stufe 6 (über 180 Stunden + unkoordinierte Betreuung) – EUR 1.242,00
•Stufe 7 (über 180 Stunden + Bewegungsunfähigkeit) – EUR 1.655,80
ďakujem ti pekne pomohla si mi idem až za týždeň tak potom sa zbehnem popýtať na FA
Dobry den pozna niekto agenturu pana Zajaca Stropkov.Dakujem za odpoved.
všetko záleží od toho, ako máš postavenú zmluvu s rodinou - 24 hodinová opatera môže reálne trvať aj dve hodiny denne, nerozumiem, prečo to walter spája s Pflegeaufwand /Fördederung?/ - na opatere sa môže predsa podieľať aj rodina - opatrovateľka ako živnostník si dojednáva honorár sama a jeho minimálna výška nie je nikde stanovená, zo znenia zmluvy sa odvíja aj prípadná potreba pracovného povolenia - ak denne dochádzaš treba byť opatrný pri zdanení príjmu, ale samozrejme ak by rodina pravdivo priznala situáciu v zmluve nie je nárok ani na štátnu podporu a ani na zamestnanie opatrovateľky,tak ako uvádza walter
Potrebujem opatrovateľský kurz…lacno, rýchlo a jednoducho. Prax mám.
mara789@azet.sk
Ma niekto klienta s alzheimerom,da sa vám to zvladnut??dakujem za nejake vzajomne prispevky,
Dobry…Zalezi v akom stadiu ma tu chorobu.Ja som mala babku s tou chorobou tak dalo sa to zvladnut.Len mala taketo dni ze sme sa prechadzali v dome po izbach, robila kontroly ci okna pozatvarane,trvala na tom aby som kvety poliala hoci som ich poliala rano musela som aj pred nou ,len aby bola spokojna.No zial zomrela, tak teraz som doma.Inac sme presli dost km ked mala chut tak sme len chodili…
To sú najlepší pacienti - v okamihu zabudnú, nič čo netreba rodine nevytárajú,len treba ich porozumieť,neprotirečiť,popozorovať a bude dobre,žiadny strach.Oveľa lepšie ako babča pozorujúca,kritizujúca trkotalka.
Dakujem za vaše povzbudenie dievčata,Ich wurde alles gut
Ahoj andrea chcela by som ta poprosit, ze ci by si mi nemohla preposlat tu ziadost aby mi vyplacali kazde dva mesiace rodinne, lebo ja mam takyto problem ze vlastne ja som este nedostala ziadne ani za minuly rok mi este nevyplatili a som tak isto rozvedena jeden den potrebuju cislo poistenia mojich deti a na druhy den uz nic a povedia ze do mesiaca vyplatia ale to ze do ktoreho tak to nepovedia,hroza taky bordel maju a taka vyspela krajina no des moj mail je musinky@pobox.sk dakujem vopred
mohla by som vas poprosit kontakt na pana Zajaca
čo znamemena ICH WURDE ALLES GUT - ja poznam len ich wunsche Ihnen alles Gut…Ale keď to tak vezmeš tak začínajuceho alzheimera maju už takmer všetci seniori,no vždy je to lepšie ako mať vozičkára, so všetkymi druhmi katetrov,či dekubitmi alebo nebodaj poloochrnutých,či celkom ochrnutych. Ja som sa s odstupom času aj celkom zabavila s mojim alzheimerom, z času na čas sme niečo hľadali čo niekam položil alebo stokrát kontrolovali či niečo tam kam to dal je -zo začiatku mi bolo trápne či ma nepodozrieva keď stale niečo hľadal a nemohol najsť slovom treba si viac naštudovať aj zobrať si nejaku tu literaturu o danej diagnoze aby si občas mohla do toho nahliadnuť keď ti niečo nebude jasne- uvidiš že sa neraz aj pousmeješ a vnesieš do toho ich jednotvarneho života trochu radosti,veď často su ako male deti a oni sa vedia odvďačiť a nemyslim tym len peniaze. Tak veľa sily a elánu to akosi všetky potrebujeme…Jara
Andrea a máš na to tú žiadosť?A áno tak ja by som tiež poprosila ak je v tom chyba tak im ju rovno dám.Ďakujem Luccka2112@azet.sk
Ano malo to byt wunsche Ihnen,len som sa velmi ponahlala tak som to dotepala ,samozrejme dakujem taktiež za povzbudenie,Jarka. Ich wunsche dir alles gut!
baby od pondelku by som mala ísť do novej rodiny Wien mám sa dohodnuť na cestovnom koľko asi približne Vám rodina prepláca ešte som to nezisťovala ani u Taxi ,železnici…dík ak môžete poradiť.