ja som vo Wiedni a mam 80eur cesta a som z Trebisova neviem ci je to malo alebo vela ale staci to
posielam vam ich na vase adresy.
Dobry vecer!!Pracuje niekto cez ag.Jozmar?Ake su tam poplatky?Caka sa dlho na rodinu?
Ja som k tejto téme našla článok na internete, v časopise Der Standard. Tam píšu doslova, že ak je študent ženatý, neznamená to, že stráca nárok na prídavky. Závisí to od jeho príjmu (ak teda popri škole pracuje), ak ten príjem neprekročí určitú hranicu - tá v článku nebola uvedená - majú voči nemu rodičia vyživovaciu povinnosť a tým pádom môžu žiadať o prídavky.
Mila Jara,
si perfektna, tak si predstavujem opatrovatelku.
Mám ísť opatrovať babku s alzheimerovou chorobou. Je to veľmi náročné?
tak ja som zo Sečoviec a do Wien mi preplacaju 120 eur.
Pokiaľ nieje ležiak alebo vozíčkár dá sa to v pohode.
možno pomožem informáciou i ja ja som mala doteraz Bregenz 2OO.Salzburg 13O,ST.Polten 125.
Dobrý večer, prosím o radu. Od začiatku oktobra 2009 mám živnosť v AT. S vybavením živnosti som mala veľke problémy, rodina to odmietala. Až ked som sa vyhrážala odchodom mi dovolili vlastne vybavili živnosť. Všetký papiere už mám, ale faktúra mi ešte neprišla žiadna, teraz myslím FA z SVA, čiže dodnes som neplatila ešte žiadne odvody. Ked sa na to pýtam rodiny ich odpoved je stále rovnaka, že platiť budem až po dvoch rokoch. Viem , že ich odpoved nie je správna, ale neviem čo mám robiť, kam sa obrátiť. Tiež mi stále rodina vyčíta, že nemám prax a preto oni nedostanú od štátu Pflegegeld, tiež až po niekoľkých rokoch. Keby mi niekto poradil bola by som veľmi vdačná, lebo skutočne neviem čo dalej a neviem ani prinútiť rodinu, aby mi stým pomohla. Za každú radu dakujem. Anna
Ahoj baby…pozná,alebo má skúsenosti niektorá z vás s Ag.Das etwas beste z Ke? Za odpoveď pekné ďakujem…pekný večer všetkým
Ďakujem vám všetkým za reakcie a odpovede. Budem si to musieť nechať preležať v hlave a premyslieť, ako sa dohodnem s rodinou, lebo ešte nemám ani zmluvu podpísanú.
odvody sa platia stvrtrocne a moze sa stat ze ti pride platit spolu aj za druhy stvr.A pflegegeld s praxou nema nic spolocne pokial mas zdrav vzdelanie tak dostanu urcite a este na tie odvody si pytaj kazdy mesiac lebo potom budes platit spolu alebo ked to mas v plate tak si odkladaj vela stastia
Pre Annu-myslim,že ked máš živnost,tak ti museli príst aj papiere z SVA-ak ich máš ,tk tam máš na nich telefon a zavolaj tam,povedz im o čo ide.E106 si nežiadala?ty platiš zdrav.poist.aj tu aj v AT?ak áno,tak to platíš zbytočne.
Ďakujem len sa bojím, že bude celý de§ pobehovať a vypytovať
Na agentúru Jozmar pozor-podvodníci .vysoké poplatky a zmluva ,ktorá je absolútne nevyhovujúca,lebo prácu ti nezaručuje a musíš platiť veľké poplatky!!!
čo sa týka vzdelania resp. praxe zákon o opatrovaní hovorí, že opatrovateľ musí mať "theoretische Ausbildung, oder
dass die Betreuungskraft seit mindestens sechs Monaten …die Betreuung … des Förderwerbers durchgeführt hat ", toto sa od januára 2009 vyžaduje pri podávaní žiadosti o podporu na zamestnávanie opatrovateľky - ak rodina z nejakého dôvodu nemá záujem, nemôžeš ju prinútiť. Uveď kontakt, pošlem ti originálny text, ktorý vyvracia tvrdenia rodiny. Obráť sa na SVA ako ti radia v predchádzajúcich príspevkoch , je možné , že rodina ak nespĺňaš podmienku vzdelania resp. praxe je ochotná zatiaľ platiť len úrazové a uviedla príjem pod hranicou povinnosti platiť poistenie. Je veľa možností, bez poznania konkrétnejšieho sú to len dohady. Podstatný záver je, nespoliehať sa na rodinu, konať.
zuzu, dopĺňam svoj včerajší príspevok - podmienka zákona o opatrovaní ohľadne času výkonu opatrovania je “die vereinbarte Arbeitszeit mindestens 48 Stunden pro Woche und höchstens 128 Stunden in zwei aufeinander folgenden Wochen …”
dobrý dne prajem.mala by som záujem pracovať v rakúsku ako opatrovateľka.
Pekny den, kto mi poradi, ako najdem opatrovatelky, ktore pracuju blizko miesta, kde pracujem ja.