Opatrovateľky v Rakúsku

pre Terezu, dakujem tebe aj všetkým ktoré reagovali. Môj kontakt je stefania50@post.sk

pozri si nižšie,konkretne som popisala postup a predtým aj Tereza

Zelam vam vsetkym pekny den,
prosim vas o radu, kde by som si mohla stiahnut najnovsi Pflegegesetz, chcem ho trochu prestudovat. Vopred dakujem

Záleží aj od povahy alzhaimerika, aj od stupňa choroby. Mala som dve alzhaimeričky, boli milé, kľudné, takmer nekomunikovali, ale poslúchli, ked sa im povedalo.Zlaté pacientky.
Ale mala som babku, ktorá bola zlá, agresívna, neposlúchla nič, mavala návaly zlosti, ked sácala a bila všetkých okolo.
Pri všetkých troch som sa takmer vôbec nevyspala, oni totiž ani po silných tabletkách nespia.Jedna sa stále hore-dole prezliekala, druhá sa musela stále prechádzať-aj v noci , a tá tretia sa stále vypytovala na záchod. Skrátka, musia stále čosi robiť-neobsedia na jednom mieste. Musia byť stále v pohybe…
Držím palce, aby si mala kľudnú pacientku!

Pekný deň žienky, prosím vás o radu, ktoré ste si vybavovali v Grázi rodinné prídavky, podávali ste daňové priznanie? Vyžadujú ho? Ďakujem.

na pani Kaplanovu? Býva tuším v Nitre.

Mam problem s podanim danoveho priznania v rakusku kvoli tomu,ze neviem kde ho mam podat myslim tym Finanzamt a to preto,ze som 2.roky bola v rodine Steirmark a teraz od 1.aprila som vo Viedni. Mam ho podat vo Viedni alebo tam kde som bola prihlasena minuly rok. Poradte my dakujem vsetkym za odpoved. A mozem poslat danove aj postou ? D a k u j e m.

Presne tak,ako ste napisali,je cas,aby sme pomohli skoncovat s prizivnikmi a dokonca dovolim si napisat aj podvodnikmi-kedze mam osobnu skusenost,
dakujem,ze ste napisali,kedze sa zaujimam o pracu opatrovatelky,rada by som poznat spolahlivych ludi,kt.mi sprostredkuju pracu opatrovatelky bez ziskuchtivosti,
s pozdravom Zuzana

mne stačí len to,že beru 1000euro na rok!!!

opravujem dnešný príspevok z 8.49 - uvedený pracovný čas sa týka závislej činnosti - nie opatrovateliek na živnosť. VŠIMLA som si, že nick tereza používa na tomto fóre aj iná osoba. Bola by som nerada, aby mi niekto pripisoval príspevky, ktoré som nenapísala.

Pozná niekto niekoho, kto vie vybaviť opatrovateľský kurz?..prax mám.

To by som netvrdila, prave som sa vratila od takej, ktora beha po dome od 6 do 24 hod.Co turnus, to ina op.Neunosne!!!Nie je Alz.,ako Alz.

máš i ty pravdu koleg.mala som na začiatku i ja
taký problém že baba cez deň behala.niekedy bola agresívna a v noci vykrikovala ale po dohode s rodinou jej predísal doktor utlmujúce lieky a vnoci tab.na spanie.Tak potom sa dalo.bola som tam 5rokov.Veď predsa keď má op.normálne fungovať musí sa i vyspať i nabrať síl.a nieje ani riešenie pre rodinu tam stále striedať op.stane sa že im tam už nikto nepojde zlý chýr sa šíri rýchlo.

choď cez akadémiu vzdelávania alebo červený kríž

neviete niekto imail alebo mobil kontakt na ag.Winkler v Linz?nenašla som ani ich stránku na nete dík.

suhlasim plne s tebou,zaleži velmi na stupni alzheimera…ked je len vo faze zabudlivosti.to sa da…ked je fo faze apatickost-tiež sa da ale ak ma fazy agresivity.ma zachvaty v ktorych si zamiena skrine za toalety.v kuse sa zoblieka a uteka z domu,cez den spi a v noci beha a vsetko tha so sebou…tak to je pre dvoch opatrovatelov vela…treba si dbre rozmysliet do coho clovek ide a aky to ma vplyv na zdravie opatrovatela…

Skus zadat si do google agentura p.Winkler,len neviem ci to nie je cislo na pevnu linku.

nevies meno?

my mame tiez taky problem ale ta nasa beha cely den aj noc.Rodinu nema a ti čo sa o nu akože zaujimaju sa jej boja dat čo i len jeden liek lebo ona nechce.Stale vystraja,robi zle,cely den sa jej treba venovat,ešte sa musim tvarit a pozerat ako to vyhovuje jej.Som tam 9mes.ale už nevladzem a agentura je taka zlata ze povedala že je tam dobre ked sme tam už9mes.Neviem čo robit dalej.

ahoj,ja som danové nepodávala,no rodinné mi ešte nedošli.