Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte,vie mi niekto poradit?zaujima ma kolko zarobia zdravotne sestry pri Hilfswerk alebo pri Caritas…robi niekto z Vas cez nich?Plati sa rocny poplatok alebo plati len rodina?Dakujem

Moja,zavolaj si tam,všetko ti povedia

ziadn zdruzenie neexistuje,ked by si si aj ty precitala temu pozornejsie, zistila by si to aj sama.Prave pozornost je v nasej praci prvorada.Snad mi to ako “profesionalke” odpustis.

na kazdeho raz dojde !

Chcem sa opýtať, tých čo chodia bez agentúry… Stalo sa vám, že prídete do rodiny, ste tam prvý deň. Tvrdia, že je všetko O.K., avšak prečítajú si lacnejšiu ponuku ako 50 na deň a už nie ste v ten 1. deň pre nich dobrá ( za pár hodín )? A pošlu vás preč? Ešte ste len prišli a vás pošlu späť - majú lacnejšiu ponuku a vy ste tam prišli a môžte ísť preč bez odskúšania? Napíšte, či máte takú skúsenosť ,nezdá sa mi to normálne…!

Hneď v prvý deň je dobre spísať zmluvu,potom ti zaplatia aspoň to čo máš na zmluve a za koľko to je ponuka a dopyt ako všade,je to na dohode…a je jedno v tomto príde či si bez ag.alebo sňou.Ale je pre nich lacnejšie zobrať op.bez ag.nemusia platiť potom i ag. a vedia dať viac op.

Dakujem ti za reakciu…V tomto prípade, dcéra babky povedala najprv, že spíše v pondelok, ked by sa šlo zároveň aj na úrady…Takže ak niekto nechce, tak sa donútiť nedá, len som myslela, že teda, ked tak uvidím v ten pondelok ako sa dohodneme…Čo ma štve nesmierne, že som sem prišla len na takú krátku chvíľu v podstate bez vyskúšania…a pripadá mi to ako keby som bola šašo …Nebudem už taká asi milá ,slušná…ale nabudúce rovno potencionálnej rodine poviem, že na jeden deň necestujem do Rakúska a že hned v prvý deň zmluvu napíšeme alebo nič… Niektorí Rakúšania už nevedia čo by vymysleli, sú rozmaznaní a bezcitní a NESERIOZNY… Inak, Evka, máš pravdu ,ďakujem ti za reakciu.

Dobrý deň, prosím Vás, viete mi poradiť nejakú dobrú agentúru, ktorá rýchlo umiestni do rodiny v Rakúsku a neplatí sa žiaden reg. poplatok, som z okresu LV, ďakujem a prajem pekný deň

dobre moja, aj to sa cení, nech tam pani zavolá, ked jej nevieš ináč poradit,

stalo sa mi, že rodina nechcela alzheimeričke dávať lieky, lebo syn bol doktor, ale už s babkou nevládali,tak chceli opatrovateľku, ale neuvedomili si, že na nového človeka bude možno nečakane reagovať a stalo sa…celý deň bolo všetko v poriadku, ale večerná reakcia babky, určite ju mnohé, ktoré majú takýchto pacientov, poznajú. Na druhý deň cesta domov, ale ešte predtým jednanie o každé euro na cestu a čas strávený na tento pokus. Ale ani agentúra nezaručí, že sa niečo také nestane a nezaplatí to zo svojho, neviem, ako by to skončilo, ak by som nemecky hovorila len tak “dorozumiem sa” - kamarátka zase skončila vlani po jednom turnuse, lebo našli lacnejšiu - takže, stáva sa. Najhorší je asi ten pocit bezmocnosti, tu niekedy mať za chrbtom slušnú agentúru zase po psychickej stránke človeku pomôže.

Robila si uz z Vas niektora zdrav.sestra v Rakusku nostrifikaciu?Mne totiz chybaju za posl.5 rokov prax 3 roky.,pretoze som robila opatrovatelku v rodine.Ak viete,poradte mi prosim.Dakujem.

Ďakujem ti za reakciu…, pomohlo mi to, lebo viem, že nejednajú len so mnou takto a že nie som sama čo má také skúsenosti…Je to nepríjemné, keď sa človek snaží a má pocit, že je menej ako pes… Som veľmi nahnevaná aj urazená a prejde ma to až ked budem doma. Som rada, že si mi napísala…Ďakujem.

Ano,stalo sa mi take. Preto keď som prišla do novej rodiny,trvala som na tom že ihneď vyplníme “Werkvertrag” a tam na strane 3 dole sme napísali,že obe strany sa môžu rozhodnúť túto dohodu zrušiť,ale preplatia mi cestu a ostatné vynaložené náklady/stravné/,čo sa rovná 3 opracovaným dňom,vybavenie papierov,overenie,atd.Fungovalo to,lebo si rozmysleli,či mi daju eura len tak,alebo si ich odrobím a vlastne ukážem aká som v robote.Netreba sa dať len tak vyhodiť,a ešte sa môžeš aj pooháňať sťažnosťou na Wirsch.

Sú to dobré ,užitočné informácie. Ďakujem ti.

cez ag., vtedy sa to nemoze stat.Ist na vlastnu past je riziko a krok do prazdna.

Nebolo to nahodou vo Viedni u rodiny, kde babka zije sama je po porazke a ma 2 dcery…

s Preto je lepsie - mojej striedačke sa to stalo cez agentúru.

nie, je to v Grazi.

nie ,lebo veľa agentúr ti nezabezpečí nič, resp. nezaručia sa za rodiny…Agentúra ešte nemusí znamenať “výhru”…

Reagujem na vasu ponuku mam 7 rocnu prax v opatrovani,mam rakusku zivnost ovladam nemcinu na komunikativnej urovni. Ak som vas oslovila tak ma kontaktujte na emalovej adrese alebo na telefonnom cisle 00421908156535 dakujem.