Opatrovateľky v Rakúsku

Viem mi niekto poradiť, či sa už niektorej stalo to, že si žiadala napr. 3-krát/tak ako ja/ o formulár E-106 a nielenže neprišiel- je to už 4 mesiace, ale na Slovensku mi prišlo predvolanie zo zdravotnej poisťovne o podanie informácie a predloženie tohto formulára, pretože im už prišla E-108.Samozrejme že som si platila poistenie aj v SR aj keď sa to nemôže ale keďže som nemala tú 106… A teraz odo mňa žiadajú na Slovensku E-106 a v Rakúsku mi ju nemôžu vydať lebo už poslali E-108. Má s tým niektorá skúseností? A ako to dopadlo?

ahoj, viacere moje kamosky robia cez st.elizabeth a su spokojne, jedna 4, dalsia 7 rokov…a par dalsich menej rokov a nemenili by…poplatky neviem ake nepytala som sa

Dobry den zienky, chcela by som poprosit o radu.Podavam teraz DP, pretoze poberam RP.Viete mi niektora poradit s formularom L1k v druhom odseku ktorú sumu treba zaskrtnut? A ci tam treba vyplnit este nieco dalsie? A treba v tomto pripade vyplnit a podat aj L1i? Dakujem velmi pekne.

Ahojte kočky ktora z Vas ma skusenosti s agenturou A.B.O?Píšte prosim a dakujem Vam

tiež som ju oslovila ale potom som ju vyradila buď málo platili alebo tam bolo niečo iné…

modem do notbuku si kupis v hoferi a stoji 57.99eur a potom si dobijas kredit za 20eur a kupis ho v trafike vola sa to ladebon YESS.

opatrovatelku v Rakusku na zivnost robim 7mesiacov po 3mes sa na mna aj na rodinu agetura vikaslala,tak neviem ako budem dalej fungovat,najst solidnu agenturu je umenie,potrebujem aj odborne poradit. na akom systeme chces fungovat?tvoj napad sa mi paci mohla by som tym padom ostat bez agentury? nech sa ti dari napad je to fajn

Ahoj Vierka
prosím ťa, mohla by si mi dať kontakt na tu agentúru? Tá, cez ktorú som teraz sa mi neveľmi pozdáva a málo platia. chcem zmeniť. Vopred dakujem. Beáta

ahoj napis mi na mail viera2251@azet.sk

Ahojte,nie je tu niekto náhodou čo rob v Traune?

Sankt Elisabeth - berú 700 €

Mne sa to stalo. Rak. rodina vypovedala agentúre zmluvu po 5 mesiacoh, lebo nás vyštvala LACNÁ slovenská kolegyňa s kámoškou. My sme mali 50 na deń ( rod. platila všetky odvody) , ale našli sa také, čo boli ochotné robiť za menej. Dnes " tie naše náhradníčky" nadávajú a hľadajú si inú rodinu, lebo sa im máli plat :-(((
Nie som škodoradostná, ale tej lakomej rak. rodine to prajem, aby zostali zo dna na den bez opatrovateliek…

ahojte
aj ja robím opatrovateľku. cez ag. AIS. rodina platí ag. 70e. ale ja dostávam 610 +150cestovne. Zdá sa mi to málo. Čo vy na to? Pani je síce mobilná nosí plienky, je alzheimerička a silne dementná. Rodina aj agentúra ma presviedča, že nikde neplatia viac. na deň je to 43E. Viem, že čisté sa dostáva 55E. neviem, čo mám robiť. Prosím, poradte mi. Vopred dakujem.

rodina, od ktorej by som bleskovo odisla.Za 610 robit v AT je teda hlupost a od rod. bezocivost.Nebodaj si z toho platis aj odvody?

myslis, ze reagujes na aktualny prispevok?A co sa tyka ag.,mam pocit, ze si uz bez nej ostala.Budes si musiet sama pomoct.

Dakujem za info.a teraz robiš cez aku agenturu ked sa smiem opytať?

Mne rodina dáva 70E a platím z toho cestu a odvody. Tak si to porovnaj.

väčšina honorárov pri mobilných alebo čiastočne mobilných pacientoch sa pohybuje v úrovni 5O + csta + poistenie , plus alebo aj mínus 5 euro, viem to zo zdroja, ktorý tu nemôžem menovať. To čo uvádza Beáta je zdieranie - rodiny aj pri honorároch opatrovateľkám v tej výške ako uvádzam často platia agentúre /aj Hilfswerku a pod. org./ mesačné alebo ročné poplatky, ale tieto platby nemajú nič spoločné s honorárom opatrovateľky !

ešte pre Beatu : to čo uvádzaš - viem že čisté sa dostáva 55E - nie je pravda, ženy dostávajú niekedy aj 50 na deň + cesta a platia si z toho poistenie , je to vecou toho, čo ktorej vyhovuje, ak nie sú cez agentúru a teda neplatia žiadne percentá alebo ročné či polročné poplatky, rodina je v pohode, pacientovi robia takpovediac len spoločníčku, často oželejú aj tých pár eúr čo majú menej, najmä dôchodkyne a také čo majú ešte nejaký iný príjem. Ale uvedomila som si, že nepíšeš, či náhodou agentúra z tých peňazí čo inkasuje od rodiny neplatí napr. tvoje poistenie, to by si si musela k tým 610 + 150 prirátať povedzme 150 a to dá 910 spolu za mesiac - to je len o 5 menej ako napr. uvádza Renata

Keď sa na teba agentúra vykašľala, tak prečo tu neuvedieš jej MENO? Pýtaš tu rady, ale sama neporadíš. To sa aj ostatné majú popáliť samé na tej agentúre??? Moju dôveru preto nemáš!