Opatrovateľky v Rakúsku

pokiaľ sa pamätám,tak kurz sanitárky je oveľa viac ako kurz opatrovateľky cez Červený kríž. Jednak tam chodíš cely školsky rok-dvakrát v tyždni a dostaneš vysvedčko rovno zo zdravotnej školy a to vo forme dvoch vysvedčení,ktoré ťa posuvaju ďalej na študia asistentky zdravotnej sestry a potom na študia bacalára…A opatrovateľka sa osvedčí za tri mesiace a to vo forme osvedčenia,ktoré dostaneš.No ale v skutočnosti je to jedno-tak to beru v zahraničí.Ine je ak by si bola asistentka zdravotnej sestry alebo zdrav. sestra

niektore taja tieto ag., preco asi?Nechapem, ved tu kto chce, vystupuje anonymne.Takto budu nekorektne ag. donekonecne klamat zeny a to este za podpory oklamanych. Nechutneeee.

prosim Vás, prečo si také veci nezisťujete same, veď stači uviesť do gooogle pojem St. Elisabeth a maš všetko, co potrebuješ vedieť

Pekny den vsetkym,prosim nevie niekto o nejakej praci opatrovatelky,cez agenturu nechcem ist…ak by ste mali kontakt na koho by som sa mohla obratit prosim moj email:C.lenka@centrum.sk.Dakujem

ja pracujem tiez cez ag. zarobim za 2 tyzdne 700 z toho doplacam 45 za cestu a kazdy polrok platim ag. 260 e takzetak

Ja mam 60,- eur na den, zaplatene cestovne, socialne a agenture neplatim nic. Takze tak.

No Bea deru ta dobre a alzheimer nie je sranda aj ked pohyblivy to je mozno este horsie,ako leziak. Ja som mala 60/den+150poist.+50cesta. Minuly rok nam pridala pani 5eur/den,lebo vraj danova reforma jej to umoznila. Usetri na daniach, tak sa s nami hned podelila no a teraz dostal pan zas nejake peniaze, tak nam oznamila, ze aj my z nich nieco dostaneme a dzvysila nam 70/den+150poist.+50 cesta. Som vo Wiedni, volna tolko, ze sa mozem zblaznit prac. napln ani nespomeniem, lebo to by mi tu nikto neveril napisem len, ze fyzic.roboty je tak na 1hod. denne tzv. pritomnost pri pacientovi 4 hod a zvysok volno. Rano zacinam o 8 hod. a vecer uz o 20hod. Ende. Celu noc spim vo svojom byte od nich. Keby nieco pani si ho opatri. Podotykam, ze sa nestaram o stravu, nakup, lieky, lekara, upratovanie. Mna sa len pani pyta, co mi chuti na obed, aby som bola spokojna a ona sa mna pyta, ze ked chce ist niekam, ze ci moze, ci mi nebude vadit, ak pana sama ulozim vecer a prv ako odide, tak nam pripravi veceru. No viem ze je to neuveritelne, ale to iste sa zda aj mne a uz som tam 2 roky. Nieco neskutocne, neuveritelne to nie je robota, ale sen. A to sa este boji, aby sme s kolegynou neodisli, len sa pyta, ze ci sme spokojne. A to nehovorim o darcekoch, co nam dava a je stastna, ked moze nakupovat. A este by sa dalo rozpravat. Teraz ide na dovolenku, tak bude platit este jednu zenu, lebo chce aby sme boli 2 spolu, lebo potrebujeme volno a pritom pan je v posteli. Tak jedna aby sla von, tak druhu zaplati tak budeme tam sediet dve. To len na porovnanie s tou tvojou rodinou a nedaj sa mas fakt malo na den, aj ked viem, ze to co mam ja sa tak niekde nenajde a to najmä vzhladom k pracovnym povinnostiam.

ja som doteraz bez ag.takže rodinu to stojí menej bola som v dvoch rodinách vždy jedna osoba chodiaci mala som 60/deň +odvody+cesta teraz mám manž.pár chodiaci 80/deň+200cesta+13/deň,odvody. Je to vždy o dohode s rodinou.

Prosím,ak sa ti dá,pošli mi kontakt na agentúru v ktorej pracuješ,budem ti vďačná,na email B-u-t-t-e-r-f-l-y@azet.sk

podarilo sa mi cez známu tak som rada ja i rodina lebo nemusia platiť ešte ag.

každá rada a skúsenosť dobrá niekedy si ani na stránke ag.nezistíš poplatky a skúsenosti koleg.sú na nezaplatenie

Ahoj, ja robím V Traune, časť. St. Martin

moje kamarátky, čo mali sanitársky kurz, alebo školu, si všetky museli urobiť ešte aj opatrovateľský, pretože im to neuznali…ale treba sa informovať,ak chceš ísť von cez ag., tak najlepšie u nich, všade je to asi inak. čo vyhovuje jednému, nemusí druhému…pekný deň

veriť, že máš až 80 eur pri dvoch pacientoch a 2OO na cestu. Mám prax aj veľa známych dievčat, čo opatrujú tiež dvoch, ale o takej sume som ešte nepočula. Žeby chvála?

bola by som rada, keby si ešte napísala, ako za tú hodinu cvičíš. Niekto sa za 24 hodín narobí toľko, ako iný za hodinu. A rodiny sú rôzne. Nie každý je v rodine s príjmom, ktorý dovolí takto platiť opatrovateľky. Myslím že ten priemer, čo tu písala eva tak sedí - 50-55 + poistné a cesta.

Tak cvicim asi tolko,ze ja umyjem pana z pravej strany a pani z lavej+zadok a spredu doobeda si ho ona oholi ja mam od 9 ho.do 12.30volno a pridem az k stolu.Dam mu obed,najeme sa my dve a odchadzam do svojho a vraciam sa o 15.15hod.Potom som s nim,citam mu a tak, pani ide von.Ked pride chysta veceru,ja idem o19hod. si pozriet nase spravy. Pridem dam veceru a ulozim spat a tym sa moj pracovny cas a povinnosti koncia.No vratme sa k tej hodine v tej su aj podane ranajky,co mu dam ja.Viem ako si to myslela s tou hodinou,ale skutocne to nie je moj pripad. Ze su rodiny rozne viem chvalabohu ale len z pocutia a nie z vlastnej skusenosti.O mojich robotach by sa dalo pisat,ale to by ani nikto neveril,ze to bolo v AT.A k tomu prijmu to bola len reakcia na Beatin prispevok pisali viacere,kolko maju.Ja netvrdim,ze co pisala Eva,nie je dobre,ale tu slo o zarobok Beaty a praci s pacientkou,ktoru ma.ja viem,za moj plat je nadstandartny,ale tiez mozem povedat,ze nie su to milionari,ako by sa zdalo.Ma dochodok,pflegegeld a jednoducho co dostane s tym sa podeli.Ja dakujem bohu a uplne neznamej zene,ktora mi tuto robotu ponukla,ked ju nikto nechcel.Janka myslim vsetko smrtelne vazne a tej pani som dala tiez 300eur za tuto robotu a nie vopred,ale po kazdom odrobenom turnuse 100.Myslim,ze tak je to fer.Aj ona dostala svoje aj ja.No uz sme sa spoznali.

Ahoj vsetky zienky, checem vas poprosit, ci niektora neviete vybavit pracu opatrovatelky, som registrovana v agenture atena ale to trva. Mam opatrovatelsky kurz a nemcinu sa ucim. Vsetkym vam fandim aj ked je to tazka profesia. Kontakt iska54@azet.sk dakujem. tel. 0911252540. Dakujem ale len seriozne.

vo viedni su slovenky arogantne nekorektne najprv s tebou kamaratsky a ak mas problem tak sa na teba vykaslu -neoveria problem v rodine a ty pravdu nemas a dovolat sa je casto nemozne

sa prace nedockas.

Pre pani Mirku, ozvite sa mi prosim, dakujem.