Dobré ráno. Prosím o pomoc o radu. Pracujem v Tirolsku. Od júla 2008 mám živnosť. Steuernummer som dostala niekedy v auguste 2008 a ku konca roka aj papiere na podanie danoveho priznania. Moja striedačka má živnosť od mája 2009.Doteraz nedostala z danového úradu nič, žiadné číslo a neprišli jej ani papiere na podanie dan. priznania hoci mne zase prišli a podávam aj za rok 2009. Ked sme tam telefonovali a pýtali sa tak nám povedali, že ona nie je danovo povinna, že nemusí podávať danové priznanie lebo zarába pod 11000Eur. To sme pochopili ale ked sme sa pýtali na steuernummer povedali nám, že ho nedostane aj ked má v AT živnosť.Celkom tomu nerozumiem v jednej rodine a jedna dostane a musí podávať a druhá nie, ale chcela by som sa teraz spýtať, či je tu v AT ešte niekto kto nedostal aj ked má živnosť steuernummer a ešte čo máme teraz robiť. Je povinná myslím striedačka niekde nahlasovať jej príjem za rok 2009 myslím teraz SVA, alebo nemusí robiť nič. Viem, že to tu určite bolo už písané, ale viete pokiaľ sa vás to bytostne netýka tak to len preletíte. Dakujem
Milé opatrovavateľky. prosím o radu alebo pomoc.Som dva roky nezamestaná a vo veku 49 rokov pre spoločnosť nepotrebná.Chcem pracovať v Rakúsku ako opatrovateľka a pomocnica v domácnosti. Mám kurz ČK s praxou v nemocnici,prax ter.sociálny pracovník,doopatrovala som mamu-onko,nevidiaca,mozgová príhoda,infark,demencia.Mám kladný vzťah k deťom,seniorom a zvieratám.Nemčina-kurz,som začiatočníčka.Som evidovaná vo viacerých ag. a stále nič. Viem byť patrične vďačná.Všetkým Vám, ktoré vykonávate túto prácu,želám veľa,šťastia,zdravia a rodiny,ktoré si Vás vážia a oceňujú.Ďakujem.E-mail-jady69@azet.sk
dobry den zienky pracujuce v rakusku mohli by ste mi pomoct najst robotu opatrovateky senirov najlepsie bez agentury, mam certifikat,zivnost,komunikativna nemcina,chut pracovat, mam skusenosti s opatrovanim,som zodpovedna a budem vam velmi povdacna
pekny den prajem.ja mam zivnost tiez druhy rok,nedostala som Steuernummer a poviem ti pravdu tiez som mala obavy.No bola som sa osobne informovat a povedali mi ze kedze moj prijem je nizsi ako 11000 eur, nie som povinna podavat danove priznanie. Minuli rok som podala na sk nulove danove priznanie a tento rok to uz nie je potrebne. Takze aby som to zhrnula. V at nepodavam, na sk nepodavam a ani nikde nehlasim svoj prijem. Ked budu v buducnosti nieco potrebovat, mozem zdokladovat svoje prijmy. Poviem ti nejak tazku hlavu si z toho nerobim. Prajem pekny den.
na Slovensku si povinna podať danove priznanie v At ked ta vyzvu
nulove danove priznanie sa uz na slovensku nepodava
Dobry den,
mate niekto skusenosti s agenturou Vlasta z MI?
Za Vase nazory Vam vopred dakujem.
Dobrý den,vie mi niekto poradit agenturu, ktorá sprostredkuva prácu pre opatrovatelky do Talianska? Sudtirolu?Ak je tu niekto čo tam robi a má záujem sa podelit o skusenosti,prosim napište,dakujem,prajem pekný den.
Odkedy? Ja som sa bola informovat na DU a musela som podat, bolo to tento rok.
máš na mysli Vlastu Petraničovú? Ja s ňou síce skúsenosť nemám, ale mám cez ňu vonku známych a zatiaľ sú spokojní, je vraj korektná. veľa šťastia, pekný deň
no treba ísť ďalej ja tých 80eur mám v Bregenz skôr tam lepšie zaplatia ale nieje to pravidlo sú tam baby i za 55 tiež by som najradšej zobrala Wien alebo čím bližšie ale keď tam máš byť2týždne tak pre mňa je rozhodujúci Honorartag.A ja som tiež už6rok V A máš i ty pravdu že baby robia i za menej ale jo to na dohode…tiež mám známu ktorá robí v Salzburg 2osoby 110eur+odvody a cesta ale tiež bez ag.i ja som zatiaľ bez ag.
maš zlu informaciu podava sa nadalej nulove DP ,si bola povinna podať
Ahoj Julia, mam velky zaujem pracovat ako opatrovatelka v Rakusku. Mam opatrovatelsky kurz. Neviem, ake papiere k tomu vsetkenu este potrebujem a na koho sa mam obratit. Preto sa obraciam na teba. Prajem pekny vecer. Ak budes mat cas a chut, tak sa mi mozes ozvat na mail nikoletakrozerova@gmail.com, dakujem.
Mala si dobru myslienku o zdruzeni ale toto sa obratilo na inzeraty o hladani prace
To komu adresuješ? Maš problem, že si tu medzi sebou pomahame pri hladani prace? Tak tu vôbec nechod, ked ťa to nezaujíma a nepíš primitívne príspevky.
janne 24 pokial je tvoj prijem na SK “0” tak DP nepodavas to je jeden fakt.No zabudas na to,ze DP z celosvetovych prijmov si povinna podat.A akykolvek prijem v zahranici je "prijmom celosvetovym"cize aj tvoj rakusky.Ty len z neho neplatis u nas dan.A to je rozdielTy nemas ziadne nulove priznanie to mas len keby si chcela dat aj slovenske DP,ze si tu nic nezarobila to fakt nemusis podavat,ale tu ide o celosvetovy prijem.No trochu si to pohnojila a ak ti na to pridu,tak si odloz na pokutu.Zrejme si zle polozila na DU otazku,alebo si mala stastie na nekompetentnu uradnicku,ale fakt je ten,ze urcite ti tu odpoved nedala na papieri orazitkovanu,takze sa tazko na nu vyhovoris a neznalost zakona neospravedlnuje.
ahoj ,ak by si nasla nejaky kontakt na opatrovatelstvo v oblasti sudtirol,naps prosim,tiez mam zaujem o tuto oblast,dakujem
ahoj vieš mi dať kontakt na elizabeth ??
Dobrý deň prajem.
Chcem sa spýtať či už máte miesto opatrovatelky?
Odkial ste?
Katarína
dobry den zienky,chcem sa opytat,od 19februara mam zalozenu zivnost,no este mi neprisli seky na zaplatenie,viete mi poradit prosim kde sa mam obratit,adresa alebo telefon,email???dakujem,a pekny dnik vsetkym