šek ti pride do konca aprila alebo začiatkom maja na rakusku adresu nemusiš nikde volať ani mailovať.
Dobry den. Po precitani tohoto prispevku by som sa radala informovala o praci, kedze aj ja som si hladala pracu opatrovatelky z jednej agentur sa mi nepacili podmienky. Ovladam nemcinu a mam kurz CK, opatrovatelku som robila pol roka v Rakusku pred viac ako dvoma rokmi este to pol. roka a kedze by som rada opat pracovala blizko SK by som si rada nasla seriozne pracu opatrovatelky v Rakusku s moznostou zarobit to, co mi nalezi. Dakujem za viac info, budem cakat na vasu reakciu. S uctou Alica.
Ahoj Renáta, 70E máš hrubé. Platíš si sama odvody aj cestu, koľko ti zostane čisté?
Ahoj, mas sa super, ja si zacinam hladat taktiez pracu podobnu ako mas ty ale nedari sa mi, aj ti zavidim ze sa mas tak fajn ale zaroven ti to doprajem. Precitala som si viac prispevkov ale ten tvoj ma najviac zaujal. Nech sa ti dalej dari a ak nieco budes vediet a nebudes to mat komu ponuknut tak to beriem, dakujem ahoj
Danove priznanie podava, aj ked nic nedostala z danoveho v Rakusku, ak chces vediet viac, napis a ja ti to vysvetlim. U nas sice dan neplati, ale danove musi podat, uz je po termine, preto to treba zvazit, ci podat alebo nie.
dakujem za odpoved. Nevies podla akych kriterii si vybera opatrovatelky, za aku dlhu dobu je schopna najst niejake miesto.
Ahoj holky, chci se zeptat, kdo má podobný problém jako já - v roce 2009 jsem od 1.4.do 28.6. byla bez práce, umřela mi babka. A protože nejsem přes agenturu, hledám si práci sama, bylo to v té době trochu problém. Pojištění jsem si platila normálně dál, ale za tyto tři měsíce jsem nedostala rodinné přídavky. Nevíte některá, jestli je to v pořádku nebo záleží na každém úředníkovi, jak to posoudí? Chci podávat odvolání proti tomuto rozhodnutí, ale nevím, jestli to má smysl. Poradí mi někdo, kdo třeba řešil stejný problém? Rak. daň. poradce mi tvrdil, že pokud je zaplaceno za tu dobu pojištění, měla bych přídavky normálně dostat. Díky za odpověď, Ivka.
ozvite sa na email, poslem spat kontakt.
ja mam od 20.feb živnost,ale minuleho roku a tiež mi prišiel šek zač.mája spolu za 5mes vplatit,okolo 720€,ale mne na adr.agentury
Pozve ťa na pohovor, ale je vraj prístupná, čo sa týka nemčiny, neviem, aké berie poplatky, potrebný op. certifikát, ak chceš do AT, ak do DE, stačí slov. živnosť. Viem, že posledne umiestnila opatrovateľku do týždňa. Držím palce a prajem veľa šťastia. Pekný deň.
Velmi rada by som chcela pracovat ako opatrovatelka v Rakusku, kurz mam, problem je iba ze neovladam perfektne nemcinu. Jednoducho zacinam a budem sa zdokonalovat. Pomozte, poradte. Dakujem.
Ahojte, vedela by mi niektorá z vás poradiť? Od júla 2008 pracujem na živnosť v Rakúsku a chcela by som si zobrať hypotekárny úver tu na Slovensku. Som slobodná, sama, dá mi nejaká slovenská banka úver? Alebo musím žiadať v Rakúsku?
Diky za odpoved
Tak to si ma potesila, ze do tyzdna. Nevies ci pomoze vybavit aj rakusku zivnost a rodinne pridavky.
Ahoj, nenapisala si ci si na ten cas pozastavila zivnost, ak ano, tak ti pozastavili aj RP. Napis odvolanie, mojej znamej uznali, spatne vsetko. Ona dala rodine pri vybavovani zivnosti plnu moc a ked pani zomrela, tak rodina ju aj odhlasila. Dozvedela sa to az jej zo SK poist. napisali, aby si dala veci do poriadku. Kontaktovala AT poistovnu a vratili jej vsetko do normalu, aj rodinne doplatili. Tak neviem ci je to podobne aj v tvojom pripade.
Akurat to riesim.
V Slov. spor. skus, ale kedze sa lisia informacie aj medzi okresmi, tak najlepsie, ked si banky prejdes sama. Ja som podavala DP na Slovensku a prijem z Rakuska som si uviedla a s tym som isla do bank. Zavisi aj od toho, ci ti chodia peniaze na ucet, kde mas ucet v ktorej banke, ci si tam pravidelne vkladas peniaze, lebo aj to ti moze pomoc. Tiez aku sumu potrebujes na kupu celu alebo len cast. Aj bez prijmu sa da, rucis nehnutelnostou, ale vtedy bez preukazania aprijmu je to len okolo 50 percent zo zalozenej nehnutelnosti.
Dalsia vec ze vela okolnosti zavazi ktore si neuviedla a banka ich chce vediet, takze nemozes od fora mat zarucene spravy.
Musis ist do bank a hladat alternativy, najprv tvoja banka a Sl. sporitelna a tak dalej zajdi aj do Ludovej banky - Volksbank u ostatnych som ja ziskala info ze nie, ale skus sama.
Prva stavebna sporitelna - tiez staci doniest potvrdenie z danoveho, ak si ochotna vziat medziuver a nie dlhsie sporit aspon 2 roky a mat uver s nizsim urokom plus ostatne podmienky.
V rakusku pochodis asi len ak si tam podavala danove priznanie, nie.
Nemáš za čo, ďakovať, dúfam, že aspoň trocha ti to pomôže :o) Tak toto neviem, ale myslím, že pomôže s vybavovaním, ako viem, to robia všetky agentúry. Skús jej zavolať. Daj potom vedieť, ako si pochodila. Pekný víkend prajem.
Zuzka, ty by si vedela o nejakom kontakte na op. do Talianska? Môžeš mi napísať prosím na e-mail? ned@atlas.sk, ďakujem, prajem pekný deň.
Díky za odpověď, živnost jsem asi měla pozastavenou, myslím, že minulá rodina to udělala jen po telefonu, protože žádnou plnou moc ode mě neměli, když jsme vyřizovali živn.list, tak jsem tam byla s nimi osobně.Jak bych to teda měla udělat pro příště, kdyby nastala stejná situace, babka mi umřela a já neměla hned jinou práci?Odhlásit se jen z přechodného bydliště, živnost nechat běžet dál a samozřejmě platit odvody?Minule jsem teda asi měla pozastavenou živnost ale pojištění jsem normálně zaplatila, tak teď nevím, jestli mám jít do toho odvolání, nebo to nechat tak, ale 1200euro na dvě děti za tři měsíce- to chybí…
Ahoj, som rada, že takato stranka existuje, hlavne pomože to nam, ktore sme len teraz nastupili, chcem Ťa touto cestou poprosiť o radu. Mam vybavenu živnosť od 1.3.2010, treba mi poslať žiadosť na Formular E106, ale neviem si ju ešte s mojou chabou nemčinou napisať, alebo stačí si ju stiahnuť z netu a poslať na SVA, neviem sa pohnuť a nevie mi ani rodina poradiť, pls pomož mi pa.
Ahoj, ak už máš zozbierané info, poraď, či stačí ak si sama vkladám peniaze pravidelne na účet, alebo mi musí poslať klient (rodina). Dostávam totiž výplatu v hotovosti. Alebo je to bankám jedno, kto tam peniaze vloží. Ďakujem.