Banke je jedno, kto vklada na ucet, im zalezi len aby boli vklady u nich a je jedno ci si das sama, ci ti niekto posle. Hlavne aspon aby tam boli minimalne aspon 3 mesiace po sebe neake vlozene na vklad.
Dobry den, citam, ze by ste mohli vybavit pracu v Rakusku, ale ci aj s opatrovatelskym kurzom, ak by to bolo mozne, bolo by to aktualne? Mam 59 rokov a nastupit mozem hned, opatrovatelsky kurz a zivnost v Rakusku mam.Dakujem velmi pekne za vybavenie.
To zavisi od tej-ktorej banky a mozno od podania vysvetlenia v pobockach. Ja mam cerstvu informaciu ze Slsp. ziada aby rodina poukazovala na ucet a este k tomu v Rakusku - priamo mi prefotili instruktaz, prelozit zivnost. List, zmluvu s rodinou, potvrdenie od SVA, potvrdenie o podani danoveho priznania na SK a este nieco - mali to uz na pretlaci, tak som sa znova pytala, ze ako je to, ked mi vyplaca na ruku, tak to ze neakceptuju. Tak som sa pytala, ze keby rodina na moj ucet na Slovensku zasielala zeby som nemusela otvarat ucet v Rakusku - tak to zeby bolo este akceptovane, ale to ze si sama vkladam na ucet to nechcu brat ako splnena podmienka a zeby to muselo ist na vynimku a tak na posudenie a v druhom okrese kolegyna u Sl. sporitelne dostala ine info, nepotrebuju tolko dokladov a tiez do 30000,-Eur ani znalecky posudok iba interne ohodnotenie podla vymery. Preto zavisi v ktorom meste si, aky uver si vybavujes a tak. Slsp hovori o 70 percentach z hodnoty bytu, predtym mi povedali, ze sa to da skombinovat so spotrebnym uverom tak ze aj 100 percent daju a odpracovnikov Hypo centra Slov. sporitelne mi povedali, ze v mojom pripade, pri rakuskej zivnosti sa uz neda kombinovat hypouver so spotrebnym uverom, tak potom bud mudry.
V inej banke VUB povedali kolegyni, ze keby videli, ze tam pravidelne nabiehaju peniaze kazdy mesiac, tak pri splneni ostatnych podmienok ano. V mojomm okrese mi VUB povedala ze bohuzial ziadny uver neposkytuju pri takomto prijme. Ziadna ina rada, len ist do bank a skusat. Alebo ak je nejaky osvedceny finan. poradca, co vie poradit a vybavit. Ale najskor sama obist banky, co ak sa podari.
Žienky,prsím Vás,neviete ako sa dostať ku práci-opatrovaniu v Nemecku?
Prosim Vas, nepracujete niektora cez agenturu Family Health vo Viedni? Zaregistrovala som sa tam minuly rok, ale z rod. dovodov som nemohla nastupit pracovat. Teraz je problem ich telefonicky zastihnut, povedali mi, ze mi poslu mail s info, co sa od juna min. roku zmenilo, ale stale nic. Neviete, co je u nich nove? Na emaily mi vobec neodpovedaju. Za info vopred dakujem :o)
Napis na nick, brumka192@azet.sk
Krasny vecer prajem, prosim vas zienky o radu, mam ponuku od rak. agentury, no vyzaduju znalost, skusenost s kinetickou rukovatou? Vobec neviem co to je, poradite mi prosim? Dakujem.
Danove cislo dostanes, ak podas v rakusku danove alebo musis on poziadat.
Ďakujem vám všetkým za rady, peniaze dostávam pravidelne na účet na Slovensku a aj na výpise mám napísané meno rodiny, od ktorej peniaze idú, takže je vidieť, že si ich neposielam sama. Suma, ktorú si chcem požičať, bude asi 50% z ceny bytu, lebo zvyšok mám našetrený. Dnes som sa rozprávala s jednou známou, tiež opatrovateľkou, ktorá brala úver - banka od nej chcela zmluvu s rodinou, živnostenský list, potvrdenie za všetky kvartály, čo platila odvody a slovenské daňové priznanie. Ale tá známa brala hypotéku spolu s manželom, ktorý tiež zarába a nevedela mi povedať, či ju dostanem aj sama.
Pokial viem, tak to je vrtačka!
Prene tak, je to príklepová vŕtačka.
Ahoj Evka,
prosím ťa, pošli mi tú zmluvu v nemčine aj slovenčine.
Ďakujem, Ala
To, ze si sama ma za dosledok len nejaky vyssi urok, ako pri posudzovani manzelov a pokial ti staci 50% z hodnoty bytu, existuje uver bez preukazania prijmu, cize rucis nehnutelnostou, pripajas cestne prehlasenie o prijme ale daju ti peniaze, len do tej 50% hodnoty zalozenej nehnutelnosti, takze viac druhov uverov je, pozri na nete stranky bank, aspon zakladne info musis mat, lebo ani v bankach ich nenapadne vsetko aj ked by malo, tak sa povypytuj sama, urcite to nie je beznadejna situacia, tak vela stastia.
To som nevedela, že treba mať aj take zručnosti, praca opatrovatelky s priklepovou vŕtačkou, zaujímavé.
Dievcence, ktora mi poradi - zakladne informacie o praci s potrav. sondou. Dakujem.
Nie, nie je, ze je to neaka soft metoda, preto sa pytam, lebo to nik nepozna, ani sama agentura, pan je leziak na posteli.
Ked myslíš PEG sondu, ktorá vedie cez brušnu stenu priamo do žaludka, tak tam potrebuješ len Nahrung vo flaši alebo v sačku, podľa toho čo maju, napojíš na to hadicu /to je ako pri infuzii, na flašu napojíš infuznu supravu, a pri PEG sonde neviem ako sa tá hadica správne volá/. Necháš pretiecť Nahrung cez hadicu, a napojíš do hadičky ktorá mu trčí z brucha, a je dobre ked sa tam nedostane vzduch, ale nieje to také prísne ako pri infuzii. A necháš kvapkať.
Ničoho sa neboj, neni to zložité. Bud podávaš stravu so 100ml striekačkou, alebo sáčok napojíš a cez supravu necháš kvapkat ako infuziu. Pred, po, a medzi podávaním sa podáva voda alebo bylinkový čaj. Lieky podáš rozdrvené. Okolie sondy sa ošetruje dezinfekčným roztokom, môžeš aj zalepit. Ale ked ti teraz daju domov pacienta po OP, vysvetlia ti aj v nemocnici. Zvládneš to určite!
Čítala som na jednej stránke o tejto ag, že sú to podvodníci a že už si všetko zmenili. Vystupujú pod inou identitou.
Mňa teraz niečo napadlo, nebude to tá metóda zdvíhania, že pacient sa chytí takej špeciálnej rúčky, čo má pred sebou na posteli a ty ho pomocou elektronického ovládača dvíhaš? Proste ako polohovateľná posteľ, ale dvíhaš samotného pacienta (neviem isto, len tipujem).