Opatrovateľky v Rakúsku

Robila som pre nich 1 rok, kamoska tam este robi a je celkom spokojna, beru poplatok 250eur na pol roka, plat od 53 podla stavu plus odvody ktore ti plati ag., cesta autom z BA.

Moj prispevok je odpoved na Gemeinsam, nie k Haselmann.

Robi niekto cez agenturu Jozmar? Kolko beru na 1 rok poplatky? Vobec najdu rodiny alebo ziju len z toho, co urobia papierovo a o ostatne sa nestaraju ze klient caka?

Zuzana, keď sa to rodine nepáči, tak sa dedkovi prihováraj menej často.Alebo rodine nenápadne vysvetli, že sa mu prihováraš v dobrom, aj ked neodpovedá.

Ja som mala opačný problém,lebo rodina sa sťažovala , že s dedkom málo komunikujem, hoci dedko povedal iba občas dve-tri vety za deň, (aj to sa prihováral mŕtvej matke),inak nekomunikoval.

Niekedy je fakt ťažké vyhovieť.

Dobry den zenicky, precitala som vsetky prispevky a som rada ze aj my mame takuto stranku a bola by som vdacna za pomoc, chcela by som aj ja vyskusat ist von, mam opatrovatelsky kurz, nj zaklad ale vsetci chcu komunikativnu nemcinu, potrebovala by som nejaku rodinu, ktorej by to tak velmi neprekazalo, kym sa doucim, dakujem za pomoc anna.

Ahoj Miroslava, môžeš mi teda dať kontakt? Tel., mail, príp. www ak máš a pod.? Janka. Prajem všetkým veľa šťastia

Ahoj, ak mu to vadi, tak sa s nim rozpravaj len pri ukonoch - obliekani, umyvani atd, a inak ho nechaj v klude. Ja som mala babku s Parkinsonom a depresiami, ktora mala zle dni skoro stale a hovorili sme velmi malo, ked som sa jej prihovorila, ale videla som, ze nema naladu, nechala som ju tak. Synovi v dobrom povedz, aby ti oznamil, ak nie je s niecim spokojny, ze to budete riesit.

Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s ag. Youcare24. Neviete ako dlho sa u nich čaká?

Viete mi poradit, ako dlho mozem mat pozastavenu zivnost v Rakusku? Niektori vravia, ze su to max. 3 mesiace, ini zas vravia o 6 mesiacoch. Ako je to teda v skutocnosti?

Pozastavená môže byť dokedy chceš

Ahoj leni! Ja tiež rozmýšľam nad Hilfswerkom, ale keď mi povedala známa, že čakala rok a pol, pokým jej našli robotu, tak neviem, neviem, či sa mi chce toľko čakať, keď peniaze treba hneď.

Ak mi vie niekto poradiť ohľadom dobrej agentúry, ktorá berie aj mladé opatrovateľky bola by som veľmi vďačná!

Ja mam tiez pacienta parkinson a demencia, teraz uz nerozprava vobec, zhorsovalo sa to postupne.

Asi nemajú rodiny, ja som tam bola na pohovor pred 4 mesiacmi a ani sa neozvali a vyžadovali i doporučenie od rodiny, ja ho mám ale i tak mi to nepomohlo našťastie som si našla miesto cez známu. Veľa šťastia želám ivonka, skúšaj všade, kde je to aspoň trochu fér.

No to určite starajú sa len ako obrať chudery o peniaze.

Ďakujem za odpoveď. Tak to s tou Gemeinsam skúsim. S agentúrami mám zlé skúsenosti. Odišla som z rodiny, nedalo sa vydržať. Agentúra ma potrestala tým, že mi nesprostredkovala ďalšiu rodinu. Radšj vzali novú opatrovateľku, ktorá im zaplatila po mne ďalší ročný poplatok.

Dobry vecer zienky, reagujem na temu “spokojnosti nas opatrovateliek s pacientami a ich rodinnymi prislusnikmi”. Pracujem uz 7 rokov v rakusku ako opatrovatelka, samozrejme ze som za ten cas vymenila par rodin. 5 rokov som pracovala cez agenturu AIW a bola som spokojna. Od sameho zaciatku som som mala len dobre rodiny! Skutocne dostavalo sa mi uznanie - nemcina bola aka bola, ale boli trpezlivi a bola, vlastne som doteraz oblubena. Iba raz jedna pani v Graci bola som jej prva opatrovatelka, chcela som si zarobit, tak som ostala 3 tyzdne a odrazu sa jej videlo, ze je to vela penazi a tak si zmyslela, ze mam umyvat vsetky okna na dome /den pred odchdom domov!/ a este to povedala tonom, ktory sa mi vobec nepacil! A tak som jej povedala, ze nie som sluzka, ale opatrovatelka a som vzdelana zena a nezelam si, aby so mnou hovorila tymto tonom! Bola zaskocena, ale odvtedy som bola len “Schatz”. Proste nedat sa vyuzivat, ukazat - samozrejme nie drzo - ze sme mile, pracovite, vzdelane opatrovatelky! Uz dva roky pracujem bez agentury, lebo v meste, kde pracujem si podavaju informacie a mna uz oslovuju rodiny osobne, ze maju zaujem o to aby som bola ich opatrovatelkou. Preto som sa osamostatnila, zmluvu urobila podla vzoru z internetu s rodinou sama, teraz som poziadala o zvysenie, trvalo to sice 2 mesiace, ale zvysili nam plat o 5 € denne. Popoludni mame 3 hod. volno a ked nema kto byt s pacientkou - ktora je chodiaca, tak je pri nej platena sila v case nasho osobneho volna, alebo sa striedaju deti, ktore dochadzaju k mame az z okolia Viedne. Darceky na vianoce a narodeniny su samozrejmostou. Mame narocnu pracu, ale musime si uvedomit, ze oni potrebuju nas, my si mozeme najst inu rodinu. Ked mi uz tato praca - napriek dobrym skusenostiam lezie uz na nervy, tak sa vzdy niecim podobnym utesujem! Zelam vsetkym zienkam, aby si verili a nedali sa vyuzivat. Okrem toho sme tu legalne a vzdy sa mozete stazovat, ked mate na to dovod, len sa nebat. Anka.

Prosím poraďte mi. Obnovila som si pozastavenú živnosť a opäť pracujem. Rodine prišiel list z nejakého úradu, neviem presne z akého, lebo mi ho neukázali, a chcú aby som vyplnila nejaký formulár č.601 alebo 613. Neviete prosím o čo vlastne ide? Vôbec som o takom formulári nepočula. Ďakujem.

Musim reagovat, nie som z agentury, ale v tomto nemate pravdu, mne aj mojim znamym kamaratkam nasla agentura miesto do tyzdna, podla toho ako ovladas nemcinu, neklamem, nemam dovod.

Ahojky, poradi mi niekto, co treba uviest do zivotopisu, ked chcem pracovat v rakusku, ci stacia zamestnavatelia a krankenschwester, alebo treba opisat pracovnu napln sestry. A Diplom musi byt uradne overeny? Dik Anka.