Pripajam sa k tvojmu nazoru na Hoffmam Verein, aj ja mam za sebou negativnu skusenost s touto agenturou.
Tak jednajú všetky ag. dokiaľ si to baby nechajú.
Pardon nie WKS ale WKO.
Ahojte žienky prosím o radu som registrovaná v 2 agenturach a nič. volám každy týžden ale asi márne. Neviete o niečom radšej by som šla bez agentury. Som už doma pol roka a len čakám. Všetky papiere mám.
Prosím o radu, agentúra SunSet chce odomňa splnomocnenie, poraďte mám ho dať? Je to potrebné?
Len keď konkrétne tam uvedieš, že len na založenie živnosti a všetka korešpodencia nech ti chodí na slovenskú adr. čiže i šeky na poistné ale i tak ti hrozí že ag. potom tebou bude manipulovať najlepšie, keď si živnosť vybavíš sama, ale ja by som splnomocnenie nedávala veď si svojprávna, nieje to tak zložité postup na založenie nájdeš tu na nete.
Ahojte kocky, mam opatrovatelsku licenciu, nemecky viem dobre chcela som sa opytat, ako je lepsie ist pracovat do Rakuska, na slovensku alebo rakusku źivnost a cez agenturu alebo bez, poradte mi prosim, dakujem.
Keď máš pozastavenú živnosť, tak ju musíš najprv oživiť samozrejme, keď máš prácu a si v rodine, kde máš už i prechodný pobyt. popros rodinu, nech ti s tým pomôžu, mne formulár do SVA pomáhala vyplniť rodina,ja už deti mám veľké ale myslím keď ešte chodia do školy môžeš ich poistiť zdravotne v A v tom formulári. Alebo keď máš poblíž nejakú kamošku, ktorá to už vypisovala alebo tam, kde robíš si nájdi koleg., keď nie tak ti dám kontakt na p. Feherpatakyovú, je spľahlivá a berie jednorázovo 15eur feherpataky. maja@gmail.com 0918961180
Skúšaj všetky možnosti hlavne inzeráty v A alebo známe v A.
Pri založení živnosti v A nepotrebuješ úradne overiť diplom, tie overovačky a prekladanie do nemčiny si väčšinou vymýšľajú ag. aby sa nabalili a do životopisu zamestnávateľ a hlavne prax,
Ďakujem Ti za odpoveď. Ahoj.
K čomu splnomocnenie? Vo Vašom mene môžu vykonať niečo o čom nebudete vedieť.
Licenciu? Myslíš kurz opatrovateľky? V A môžeš robiť len na Rak. živnosť slovenaká ti platí len na 2mesiace a smozrejme najlepšie je robiť bez ag. potom robíš len na seba.
napríklad zrušiť živnosť, zobrať úver v rak. a stáva sa keď nechodí korešpodencia na slovenskú adr. šeky o ktorých nevieš nie sú zaplatené a potom ich platíš i s penál.
Pracujem ako opatrovatelka v Rakusku.
6. 5. vo vecernych hodinach cestujem vlastnym autom z Kosic do Salzburgu. V aute mam 2-3 miesta volne. Ak by niektora mala zaujem cestovat do prace spolu so mnou, ozvite sa: 0917 34 89 45.
pre Irma : agenturu SunSet zo Slovenska nedoporucujem. Ma to na starosti nejaky pan Mokrohajsky, sidla v BA. Zvacsa maju iba ponuky do Nemecka a zriedka do Rakuska. Najvacsia nevyhoda preco som ich ponuky uz niekolko krat nezobrala, ze Ta, ako sukromnicku, ktora robi u nich na ZL nevyplaca rodina ihned, ale peniaze idu cez ich ag. a cakas normalne az ked neprijde tzv. vyplatny den, ako keby si robila na HPP. Inak zamestnavaju i na HPP, ale o tom blizsie inf. nemam, to ma nezaujimalo. Pracu, ktoru mi ponukal bola slabo platena a vobec ho nezaujimalo, ze som sestra. Tak len tolko, ahojky.
To si ma velmi nepotesila, ako zozeniem rodinu v Rakusku bez kontaktov? A nebude mi rodina robit problemy ked nejaku najdem? Vies, bez agentury nebudem mat istotu, aj ked je pravda, ze platit niekomu na “nic” sa mi zda nezmyselne. Este sa chcem opytat, ci je aj v A take zlozite vybavit zivnost, ci chcu aj oni tolko papierov ako u nas?
Ahojte ženy, počuli ste niečo o tom, že detské prídavky v rakúsku sú od januára 2010 pre slovenské opatrovatelky pozastavené? Je to pravda? Takže ak som sa zamstnala v AT v aprili tohto roku a mám živnost, nedostanem pridavky na deti ani na SK ani v AT? Som sama s dvomi detmi, prosím o nejaké info.
Ďakujem!
Ahoj, s mojimi skúsenosťami ti moc neporadím ale mne veru od januára neboli vyplatené volala som tam no oni aj tak zakaždým hovoria inak a iné podmienky tak som tam zašla a chceli odo mňa podpis že tu pracujem každý mesiac tak neviem. Uvidím, či príde nejaký papier alebo peniaze.
Ahojte dievcatá,
nejdete niektorá zajtra do Wien do ag. Family Health. Pokusam sa im dovolat uz vyse dvoch tyzdnov, ale bezuspesne, tak som nutena tam ist osobne. Neviete, ako sa s nimi da nakontaktovat? na maily neodpovedaju… telefon nedvihaju… ma z Vas tiez niektorá takú skúsenost?