Problém v rodine ti hrozí stále i ked si cez ag. Nikdy nevieš do čoho ideš i keď ag. hovoria že majú rodiny overené, ale vždy len cez telefón. Je to vždy krok do neznáma a pomože jedine sa tam zbaliť a odísť. ag. zrabnu prachy a ty sa staraj keď sú zlé podmienky v rodine tak tam striedajú op. veď od každej majú prachy a od rodiny mesačne tiež. A väčšinou je to tak že i keď si zaregistrovaná v ag. čakáš dlhšie na rodinu alebo majú väčšinou málo platené miesta a ťažké stavy. Málo platené preto aby mla ag. čo najväčšie zisky. Založenie živn. nájdeš tu na nete.
Rony to znamená že tam nieje niečo v poriadku od nich teda len utekať. Hľadaj inde.
Nevie mi niekto vysvetliť, z akého dôvodu honorár nevypláca rodina po skončení turnusu, ale agentúra po skončení mesiaca ? Zdá sa mi to nepochopiteľné, keď mám živnosť.
Ďakujem Všetkým za odpovede, ak mi viete ešte niekto poradiť. Vopred ďakujem. Irma
Ak pracuje niekto cez ag. SunSet ozvite sa mi aké máte skúsenosti.
Vopred ďakujem.
Je to na dohode zamozrejme a aké zmluvy si ochotná podpísať ale ty si živnostníčka mala by rodina vyplácať len tebe a hneď po turnuse máš mať vprvom rade zmluvu s rodinou a v nej zakotvený honorár.
Ahoj rada by som opatrovala starsich ludi mam opatrovatelsky kurz ovladam nemcinu mierne ale neviem cez aku agenturu. Mohli by ste my prosim poradit mam aj prax starala som sa o babku a o svojho otca. prosim o radu ako mam postupovat. DAKUJEM
Zdravím, všetky opatrovateľky! Prečítala som tvoj príspevok a súhlasím. Niekto si urobil srandu. A kto, kde je mu koniec.
Pozná niekto agenturu Laguna / p. Musil /. , pracuje niekto cez túto agentúru? Aké máte skúsenosti?
Ahoj Anka zaujal ma tvoj prispevok, vies som od 01. 03. 2010 nezamestnana po prvy krat po 23r., no co ti budem hovorit hrozne, firmu zatvorili. Za tie 2 mes., co som doma som obehla tolko firiem, ze to ani nezratam, proste s pracou je to katastrofa, to vie vlastne kazdy, takze o tom vypisovat nema cenu. Ja som sa ta chcela v podstate spytat ci by si mi nemohla pomôct najst pracu opaovatelky v rakusku, kamoske sa zadarilo ani nevedela ako a mne sa nedari, kazdy pyta poplatky vopred, a co tu citam je aj vela podvodov, aj som nieco obtelefonovala ale nic, som z toho zufala, tak by som ta chcela pekne poprosit, kedze si tak dlho uz vonku ci by si mi nevedela nejak pomôct, alebo nejaky kontakt mi poskytnut bola by som ti velmi vdacna, velmi pekne dakujem, snad mi odpises, môzes aj na mail:C.lenka@centrum.sk, dakujem.
Ďakujem za odpoveď. Máte pravdu.
Ďakujem za odpoveď. Máte pravdu.
Pekný deň všetkým. S prestávkami pracujem ako opatrovateľka starých ľudí v rakúskych rodinách štvrtý rok. Najbližších 4-6 mesiacov by mi vyhovovalo pracovať iba jeden týždeň do mesiaca. Ak sa niekomu z Vás hodí takáto spolupráca so mnou, píšte prosím sms na t.č.: +43 6764842685.
Ďakujem.
Ročného poplatku, je povinnosťou opatrovateľky aby si to platila, nie rodiny, ale niektoré rodiny sú ochotné to zaplatiť chvalabohu. Napr. vy pracujete v rodine 3 mesiace a príde Vám platiť tých cca 100e, oni Vám to zaplatia a vy na ďalší turnus odídete a pôjdete do inej rodiny. Takže 1. rodina, ktorá sa spolieha že tam budete i naďalej pracovať vlastne urobí službu iným rodinám, ktoré nebudú musieť platiť nič…
Neviete mi prosím Vás napísať niečo o agentúre - koľko berú za vybavenie živnosti a sprostredkovanie práce na ako dlho sa im musím zaviazať. Som každému vopred vďačná za akúkoľvek informáciu-viem že sú na nete, ale takéto veci sa o tom nedočítam.
Dočítaš sa všetko len treba chcieť a trochu času
Prosim Vas kde sa nachadza mieszo Stacendorf alebo zeby to bol Tacendorf? Dakujem
Ale neviem na akú dobu, takže “sisu” nezavádzajte.
Ahojte zenicky potrebovala by som poradit, ked sa zaklada zivnost v rakusku, aky stary musi bit vypis registra trestu, mam ho 5 mesiac aj prelozeny, musi bit cerstvy alebo je dobry a zivotopis treba tiez v nemcine, dakujem za radu.
Ahoj, výpis registra trestov nesmie byť viac ako 3 mesiace starý. A musí byť preložený. Tak to bolo aspoň v mojom prípade ked som si zakladala živnosť.