xenia, ďakujem za radu veľmi si mi pomohla:))))
ahojte holky.prosim vas v akom rozsahu ma byt opatr.kurz?mam moznost si ho urobit tu v cechach ez akad.vzdel.ale ma rozsah 160 hodin.je to dolezite kolko ma hodin?alebo chcu len potvrdenie o kurze.dik.caute
ahoj Kwi…najlepší kurz je robený v červenom kríži má 226 hod. a platí v celej EU. Ja ho mám už spravený, no zatial nemám najnenú prácu.
ahojte , chcem sa spytat a poradit sa, niekedy ked osm robila ešte na čierno tak pred 2 rokmi v rakusku, davali peniaze na ruku ako je to teraz , davaju aj teraz peniaze na ruku?alebo je k tomu ešte nejaky papier alebo ako? dakujem
Ahoj Anna, ak je to tvoje prave meno, tak vsetko naj k sviatku…, dnes je viac moznosti. Ak pracujes, urobis s rodinou Werkvertrag, v ktorom si aj dohodnete ak budes vyplacana. Na nete su myslim 2 Werkvertragy, jeden je, kde mas moznost vyberu - bud na ucet alebo hotovost a druhy je len s moznostou na ucet, ale su op., ktore maju vlastne zmluvy. Co si do nej zakotvis, to tam bude. Samozrejme nezabudnut vypisat Honorarnote. Ak pracujes pod agenturou, tak sa to moze lisit…su rozne. Niektore s op. uzatvaraju len zmluvu o sprostredkovani a ostatne nechavaju na dohode op. a rodiny. Su aj take, kde op. dostava peniaze od agentury. Ale to sa musis opytat agentury, ako to u nich funguje.
prosim vas.ako dlho trva kurz cez cerveny kriz a kolko asi stoji.chcem si ho robit v cechach.dik
Ja mna plati rodina na ruku,neviem ako je lepsie ale mne radili radsej na ruku ako na ucet.
Ahoj kwikwi,ja tak viem, že v Rakúsku musí byť kurz 200-hodinový. Nemusí byť delený na teóriu a prax. Myslím, že na SR je potrebný min.220-hodinový. Ak máš menej, dá sa s agentúrou, ktorá kurzy organizuje dohodnúť o dokúpení a doučení chýbajúcich hodín za (podľa mńa) rozumnú cenu. Viem to z vlastnej skúsenosti.
ahoj xenia, dakujem ano moje meno je prave hehe.A dakujem aj za info
Nemas za co, pekny den…
Nemas za co, aj na buduce…pekny den…
Ahoj. Ja mám opatrovateľský kurz cez Červený kríž trval 3 mesiace a je v rozsahu 226 hodín. Podarilo sa mi zamestnať v Rakúsku po známosti a vybavila som si živnosť a nepotrebovala som vôbec osvedčenie z opatrovateľského kurzu. To asi len agentúry vyžadujú. No neviem.
nauc sa pouzivat internet…
Ahoj, moja známa si vybavovala nedávno živnosť priamo v rakúsku a jediné, čo potrebovala bol výpis z registra trestov. Ja som potrebovala pre agentúru aj potvrd. o trvalom pobyte, od lekára, osvedčenie o OP kurze, a to originály, okrem osvedčenia o OP kurze, pričom ak by som to chcela skúsiť vo viacerých AG, tak znova originály. Napr. len od lekára ma 1 potvrdenie stojí 20 Eur.
Ahoj Slavka, chcela by som reagovat na to čo si napisala , aj ja niekedy rozmyšlam načo niektorym agenturam všetko možne preložene treba, aj ten preklad niečo stoji, ja som mala potvrdenie od lekara za 300 sk, poslala som papiere agenturam a čakam nejaku odozvu no dufam že nejaka bude hihi, pekny dnik
Vacsinou budes potrebovat dolozit aj potvrdenie o trvalom pobyte pre SVA pri ziadosti o E106, ja som ho potrebovala, ale stacil v SJ, bolo to v Salzburgu. Ale je mozne, ze v inych oblastiach vyzaduju v NJ.
Dobry den, prosim Vas do Viedne nesprostredkujete opatrovanie, mam zaujem.Vdaka,prijemny den.
Ahojte.Ma uz niekto skusenost s marodkou? Ak ano,po akom case vam ju vyplatili? Poistenie zo zivnosti sa musi platit dalej,alebo nie?
tak toto aj mna zaujima…
ahoj, zaujima ma ten kurz… ide o to ze keby xy chcel papier a nemusel nikam chodit co by to stalo??? da sa to len su potrebne kontakty…diky dufam, ze odpovies…