Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj neviem preco sa kazdy boji zivnosti ja by som tu bez zivnosti ani nesla jednak idu ti roky do odp. do dôchodku, nemocenske nikdy nevies ci neochories, a tiez napr. pripadna materska dovolenka takze bez zivnosti by som ja nesla …nikam…a na svk kedy budes mat taky dobry prijem …mozno nikdy…takze sa ti roky a prijem zijdu…

tak pocula som ze 9 mesiacov musis pracovat v R. ak chces mat narok to mi vravela ta kocka co ja som tu namiesto nej…ona isla na matersku ale nemala odrobene len 6 takze mala smolu ale treba to este zistit…

ahoj, ja som isla do Rakuska bez slovka nemciny este dobre, ze dedo toho vela nenahovoril prisla som s jedinou vecou a to hlasovym prekladovym slovnikom stoji 100 eur preklada do 14 jazykov ja mam vocal 611 s jeho pomocou som sa naucila hovorit od novembra 2008 do dnesneho dna na dobrej komunikativnej urovni takze ziadne klasicke slovniky tu kliknes a ti to aj precita ako je to sprave…tu je link http://www.elektrocoleti.sk/prekladove-slovniky-c-105.html, z tejto stranky mam ja obj. a bola to ta naj vec ktoru som kedy mohla kupit…

certifikat by si chcela len tak, bez absolvovania, ale zavolat na uvedene cislo, to nie…ste trapne, niektore…vsetko by ste chceli a za nic…spamatajte sa…

ak mas na svk zivnost musis platit zdr.poistenie aj tu aj v Rakusku, jedine ak na svk pozastavis zivnost tak vtedy neplatis …a mam to z vlastnej skusenosti…ziadna vynimka neexistuje ak je svk zivnost musis platit na svk…a ak mas sucasne aj rakusku ziv. aj v rakusku…

ja som zaevidovaná 6 týždňov a neozvali sa mi

Tak co sa tyka tej marodky zaujima aj mna viem ze k beznemu poisteniu sa ma doplacat 15eur,ale narok na marodku je az po polroku.Ak s tym mate niekto skusenost tak napiste.

k tomu DP len tolko lopatisticky povedane: na svk musis podat danove priz. aj keby si mala prijmy napr. z cypru, malty, spanielska, rakuska polska tie by si scitala a prepocitala kurzom priemernym…chapes? vsetky prijmy…

dakujem:)

mam robiť skušky z nj vie niekto čo sa budú pýtať ag.joma som na nervy díky

Bezne veci, ak vies nemecky, nemas byt z coho na nervy, ak sa spoliehas len na tie frazy,aby si sa ich stihla naucit, neviem ako chces fungovat v Reichu.

Ahoj.Ked si dostala nejaku mudru odpoved tak mi prosim preposli, aj ja to nutne poterbujem, ze mame narok na 2 hodiny volna denne.Diky.Zuzana

Milý anonymko.Mohol by si z tejto stránky vypadnúť?Tu chce každý pomoc a pomáhať ak si si to nevšimol.Máš blbé príspevky pritom sa ťa nikto nič nepíta.Tak čau

Draha, nauc sa slovensku gramatiku…

Ahojte.Bol uz z Vas niekto na marodke? Potrebujem info.

žiadosť pre SVA E106 sa podáva za akým účelom?

Ked mas marodku, platis odvody aj vtedy. Vyplatia Ti ju tak, ze v kvartalnej platbe je odratane to co Ti maju dat od poplatku, ktory mas platit. Ak by to bolo viac, asi poziadaju o bankove spojenie a poslu na ucet. Viem ale, že zahranične prevody trvaju aj 6-8 tyždnov.

trva 6-8 tyzdnov, robi ho v sr aj akademia vzdelavania, ceny su rozne, pokial viem od 8000-12000 Sk.

Kurz by mal mat priblizne 200 hod, akceptuju aj 196 hod, 187 a pod. Kolegyne take mali a urady s tym nerobili problem. Ale napr. 163 hod uz nebolo OK. Ako pise xenia, kurz je treba, ked rodina ziada prispevok od statu, ktory dostane len ak ma opatrovatelku so zivnostou, kurzom cca.200hod a socialnym poistenim. Urady chcu casto certifikat prelozeny do nj, mnohe pobocky cerveneho kriza alebo akademie vzdelavania ich automaticky davaju dvojjazycne. Myslim, ze je OK ak seriozna agentura chce od opatrovatelky potvrdenie od lekara a kurz a pod. Aj od rodin si beru vela osobnych udajov.

naozaj chod so zivnostou, nic Ta to nestoji, rodina Ti preplaca odvody, pocitaju sa Ti roky do dochodku, mozes si pripoistit PN-ku, ak mas deti dostanes pridavky na dieta aj z Rakuska,…Si legalne v Rakusku - teraz uz to nie je sranda, ked je niekto na cierno.