Nemusíš uveriť, ale za vyskúšanie nič nedáš.
Zdenka, omlúvam sa. Písala som pre Vierku.
Priatelka je zdravotna sestra v Altersheime vo Wien, potrebovala overit diplom, a dost inych veci, nakoniec si nasla az tri miesta, kde ju chceli zobrat. Rozhodla sa pre jedno, odtial poziadali o pracovne povolenie, dostala ho do 2 tyzdnov. Je mozne, ze o zdravotne sestry maju vecsi zaujem. Je spokojna, v Altersheime pracuju takmer vsetko iba Slovenky, Srbky, Chorvatky. Ubytovanie vychadza asi 350 euro, plus strava, plus cestovne. Ona ako zdravotna sestra zaraba 1600 ciste, takze jej to vychadza celkom dobre.
Ja robim uz v rodinach dlho, potrebovala by som zmenu a uz mam za tie roky dost toho, ze nemam svoje sukromie, tie dva tyzdne v rodine ma stresuju uz niekolko dni pred nastupom.
To je hlavny dovod, pre ktory rozmyslam o Heimhilfe.
Od 10. marca som prihlásená do SVA - dostala som už potvrdenie od SVA o prijatí, E-106, šek na platbu na druhy kvartál a po niekoľkonásobnej reklamácii mi ešte stále e-card nedoručili. Zatiaľ som poukaz poistenca neodovzdala a raz som bola na lekárskej prehliadke na slovensku poistenecku kartu. Ako dlho trvalo kým ste obdržali e-card.
Mila Jana, más pravdu, tak to je, ako hovoris, samozrejme nie vsetci pacienti odkazani na nasu pomoc mozu byt priatelski, mobilni atd. Mozeme vsak preto nieco urobit nielen meditovat a programovat, ale aj aktivne nieco podniknut. Jednoducho nevezmem pracu, kde som sikanovana, nedocenena. To si móze kazda urcit hranice.
Alka,
prosim Ta napis mi mail na moju adresu, dakujem
Alenka, súhlasím s Tebou. Mám poznať svoju hodnotu, určiť hranice, ale v každom prípade ponúknúť dobrú službu.
Tri z 5000 opatrovateliek maju taký názor ako vy dve.
Zložte si ružové okuliare.
Pre Lauru :ja som zasielala E-106 v oktobri minuleho roku a vratila sa mi az zaciatkom februara tohto roku. Aj ked mas E-card pokial neodnesies E-106 do svojej zdravotnej poistovne tak je akoze neplatna. A nemas na vyber musis ist na vysetrenie s nasou kartickou, ale nie je problem. Ked budes mat EU karticku musis ju doniest na vysetrenie prefotenu pre potreby lekara aj v lekarni vyzaduju prefotenu EU karticku.
Pre Ivku ma rakuske tel. cislo a neviem vraj sa plati iba rocny poplatok 480E.
Ja som už tretia. Všetko sa dá, len aj my musíme vediet načo sme tu.
Viem o agenture, ktora berie 8% z platu, aj to je vela. Ked som zacinala s touto pracou davala som jednodnovy plat, ale 8 % je viac, 10 % ani nehovorim. Dobry poplatok podla mna je taky, ktory je mensi ako tvoj denny plat. Ak viete o takej ag. zverejnite jej kontakt.
Zdravím všetky opatrovateľky, chcem sa opýtať, či sa chodí robiť pohovory do rakúskych agentúr fyzicky do Rakúska, alebo skúšajú cez telefón. Diky
Neviem o akych iluziach to tu rozprávas, jedno vsak viem, ak som dobra v nemcine, mam trochu prehlad, mam co ponuknut - myslim kompetenciu opatrovatelky, tak si samozrejme vyberam aj pracovisko, kde budem pracovat.
Toto nie je nova tema, takze neviem, co este viac napisat.
Bolo mi príjemné čítať Tvoj názor. Poznám ešte pár ľudí, ktorí cítia a rozmýšľajú podobne. Sú spokojní v Rakúsku a vďační za tú príležitosť.
Mam ukonceny kurz. Prax opatrovatelky som nadobudla pri otcovi. Ak by To bolo mozne zamesnat sa, tak Ta mozem poprosit o t. kontakt?
Dobrý večer prajem, vie mi niekto poradiť, ako sa dostanem pracovať do A, nemčinu ovládam, ale ani jednej ag. nie sú znalosti dosť postačujúce. Neviete náhodou o nejakej agentúre, ktorá sprostredkuje prácu nie len v nemecky hovoriacich rodinách? Viem, že také sú, ale neviem sa dopátrať. Ďakujem, prajem príjemný večer a krásnu nedeľu.
Vyborny prispevok, dokonca aj pravdivy.
Katarina prosim ta rozmyslaj. Ak robis na cierno tak na socialne davky narok nemas, to by bol stat Rakusko totalne vybieleny, na bielo robis odvtedy ako mas zivnost, tu vies nahlasit MAX. 3 tyzdne dozadu. Ak je nahlasena, zmenit to podla vsetkeho asi nebude mozne. Takze radsej kalkuluj len s tymi peniazmi za rodinne, odkedy mas zivnost. A aj ked ti rodina zmluvu zmeni, tak ked by si sa pokusila nahlasit zivnost na datum skor, tak sa prehresujes proti Gewerbeordnug, paragraf… nechce sa mi teraz hladat ktory, a je tam este ze mozes byt postihnuta strafe neco vyse 1000 euro… takze asi tak