Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Ja som poslala tlačivo E-106 13. 1. 2010 a nedostala som kartičku. Vo februári a marci som chodila na hemet. vyšetrenia a volali domov že nemajú preplatené výkony. Dnes som volala na SWA a ešte raz som mailovala a poslala novú žiadosť na SWA, kedže povedali že tú z 13. 1. 2010 nemajú. Nebude moja zdr. poisťovňa odo mňa žiadať preplatenie výkonov? Veď to nie je mojou vinou, že neposlali. Ak budú žiadať ako mám ďalej postupovať. Vie mi niekto poradiť? Iva

Dobry den zeny! Ktora robi cez ag. JOZMAR? Ste s nou spokojni ci tiez treba najprv oddriet na nich a potom zarobit pre seba?

Dobry den,
mate niekto skusenosti s agenturami Vav Slovakia z PO a 24agency z HE?

Poraďte, koľko by ste si pýtali za opatrovanie mobilného človeka na deň, ako opatrovateľka s dobrou nemčinou a praxou, ďakujem za názory.

Od možností rodiny a Vašimi požiadavkami. Ja som napr. hľadala rodinu ktorá by ma bola ochotná zobrať na jeden týždeň v mesiaci / kôli malému synovi, ktorý ide do školy / a mám 45e na deň ale naozaj nerobím nič, akurát varím. Babka si robí všetko sama, sama sa obriadi v kúpelni, oblečie, na obed ide spať, večer už o 19. 00 zase spí, na stravu mi nakúpia toľko ako keby som doma hladovala a musela to dobehnúť v Rakúsku. Mám viacej oddychu ako doma. Proste zobrať viac na deň by som nedokázala už len preto, že už týchto 45e na deň mám ako zadarmo, som tam ako na dovolenke. Niektorí však aj za nič nerobenie chcú 50-55e alebo aj viac. Takže vy musíte vedieť, čo je Vašou náplňou práce a podľa toho si určiť cenu. Prajem všetko dobré

Dala som sa pripoistit dostala som spat Krankmeldung poradte ako dalej? Dakujem

Ponúknite seriózne miesto opatrovateľky. Mám 2 roky prax, opatrovateľský kurz, po nemecky sa dohovorím.

Myslela som opatrovanie v rámci ktorého sa upratuje, varí, nakupuje, okolo mobilného klienta pomoc s obliekaním, hygienou, vychádzky, doprovod k lekárovi. Prvé 2 roky som mala 45, potom 3. rok 48, teraz 50, len si hľadám nové miesto, a ponuky nie sú nič moc. Pod 5o nechcem ísť, zvlášť keď viem, že budúci rok ma čaká vyrovnanie nedoplatkov v SVA. Ďakujem. Oni čakajú, že budeme robiť za 40.

Spomínate tu vyrovnanie nedoplatkov SVA, mohli by ste mi niečo konkrétne napísať resp. kde by som našla niečo podobné tematiku. Platím 632 kvartálne odvody inkl. krankenversicherung. Dostávam denne 62 z toho si platím cestu, odvody. Rodina mi neprepláca odvody, takže ked odpočítam poplatok i agentúre vychádzam pod 40 mesačne. Budem musieť hľadať inú robotu

Nejak vela. Ja platim 506 za Q a v tom mam aj Zusatzversicherung 40 Euro. Teda nepovinne poistenie pre pripad choroby a poberania nemoc. davok. Povinne poistenie je v NO nejakych 460 Euro. Na stranke SVA by mali byt tieto sadzby, su vypocitane z minimalnej mzdy. / Tak nejak to volaju v AT. / Okrem toho sa plati este Zivnostenskej komore rocne 40 E. Ale i tak mas ten zarobok mizerny. Nedostava rodina na teba dotaciu, pacient nema Pflegestufe 3? Maj sa pekne a ohlas sa. Nedaj sa zdierat.

Pod 50e nešla. Tých 50e je taká hranica na prácu v Rakúsku, žiaľ niektoré musia robiť pri ťažkých stavoch a ešte za menej. Ak Vám budú chcieť dať menej tak si radšej hľadajte novú rodinu, lebo to je už špekulácia.

Ahojte, aj ja sa pridavam k tym zufalym dievcatam, ktore nutne potrebuju vycestovat do Rak. Platim si odvody a sedim doma, lebo niet roboty. To vsetci starí a chorí vymreli. Nemam pracu od januara a ziadna agentura mi neponukla, len pytaju poplatky a paire a robota nikde. Mam skusenosti s viacerími agenturami, mohla by som pisat knihu. Robim uz 11rokov v Rakusku, ale iba 1rok na zivnost a este v takom srabe som nebola ako teraz. Posledny moj pobyt trval 2dni a pac. zomrela. Vzdy som dostavala len tazke stavy a striedala rodiny skoro kazdy mesiac aj castejsie. No teraz uz nemam ziadnu ponuku. pomozte ak mozete niektora. Niektora sa tam pyta ako je to s pridavkami. Tak mozem poradit, ze nie su pozastavene, len kto omeska zo splatkou do soc. poistovne, automaticky zastavia pridavky. Po zaplateni dodacne vyplatia vsetko. Treba si ustrazit platenie odvodou. Este mozem poradit tym zenam, co hladaju agentury bez poplatkov. Tak je to urcite Aneta Fischer, ale treba ist na pohovor. Ak by este niekto potreboval nejake info… kludne, vyhoviem. Len mi prosim dohodte nejaku pacientku, potrebujem vycestovat surne… dakujem 0902891222

Prečo potom neideš cez Anetu Fischer, keď nemá poplatky?

Som našla info na stránke opatrovatelky. com, pod článkami dane, prídavky a tam pod SVA, môžete si vyrátať definitívny vymeriavací základ a z toho, koľko budete doplácať.

Tiež mám dobrú nemčinu aj prax. Preto som pýtala pri chodiacom 55Eur. Samozrejme, cesta a odvody. Treba cenu vždy dohodnúť vopred. Musíš stejnak pomáhať, variť, upatovať, atď.

To je fakt super, že si ako na dovolenke! Lenže si asi neuvedomuješ, tie hodiny ktoré si tam. Za hodinu musia platiť minimum 10Eur keby si zobrali rakušanku. Bolo by jedno či s pacientom pracuje, alebo pije kávu. Len toľko.

To máš pravdu, ale mne to stačí, takže tak, keď nepôjdem ja za tie peniaze, pôjde rumunka alebo poľka, alebo maďarka… a ja robotu potrebujem. Niektorí majú riadne ťažké stavy a zarobia na deň 50e.

Rakúšanka príde na 2hod. odrobí si svoje a ide preč. Robím v Rakúsku roky, takže viem tiež ako to chodí. A priznajte si keby ste mali robotu doma a oplatilo by sa ľuďom z iných krajín k nám chodiť pracovať, či by ste tiež boli taká rada, keby ste zarobili toľko ako nejaká rumunka… ja teda isto nie! Je to v celom svete, tak neviem prečo Vás to tak poburuje. Ak Vám je to málo, tak si hľadajte tak, kde Vám dajú 10e na hodinu a keď si takú robotu nájdete, dajte vedieť :smiley:

Dobry den. Chcem sa opytat, či nie je nejaka opatrovateľka, ktora opatruje v Pernitz je to blizko Wienerneustat.

Som opatrovatel, 32 rokov, hovorim nemecky, postaram sa o domacnost, viem varit, piect, upratovat, prat, zehlit, som sportovej postavy, pozitivne mysliaci mlady clovek. Rad prevezmem starostilivost o cloveka odkazaneho na pomoc asistenta. Dakujem, samozrejme ze rad zaplatim proviziu.