Opatrovateľky v Rakúsku

Žienky, pomožte mi, prosím nájsť si nejakú rodinu. Som sama doma so stredoškolákmi a je to ťažké na utiahnutie, keď som dlhodobo nezamestnaná. Nemám žiadne šťastie nájsť si prácu. Mám 44, skúsenosti mám, opatr. mám, aj živnosť, ktorú stále platím, len práca mi chýba. Ďakujem za každú pomoc. Samozrejme províziu zaplatím.

BUWAG=treba ísť na testy z NJ, pohovor, ak neuspejete tak vám navrhnú kurz jazyka, veď prečo by nezarobili a berú ženy z blízkeho okolia. 20 až 30 percent z turnusu.

Nechápem, mám dojem, že sú drahí, ani cestu neplatia a ešte si toto dovolia. A čo na to Vaša rodina, ak ste ešte tam.

Vie mi niekto poradit? Ak pracujem v AT mozem si na SK platit dobrovolne zdrav. poistenie v pripade PNky? Dakujem

Oprava. To je dobrovolne nemocenske poistenie.

Napriek dobrej nemčine, niekoľkoročnej praxi, dobrých referencií od predošlých rodín som cez Hilfswerk čakala na rodinu dva mesiace.

Ďakujem pekne za radu, ak môžem ešte poprosiť, aký formulár si musím stiahnuť a kam ho mám poslať?

Ja som nepracovala apríl-máj 2009, lebo som nemala rodinu, ale živnosť som nepozastavila a odvody si ďalej platila a od júna som zas začala robiť v novej rodine a za tie dva mesiace, čo som nerobila som prídavky na deti dostala, podľa mňa by si ich mala dostať.

Ja som samozrejme po prvom turnuse odisla a zostali mi nezaplatene odvody a neustale urgujem vyplatenie ale zatial bez uspechu.

Volala som do Senior Service, ale žiaľ berú iba s perfektnou nemčinou. Pani mi povedala, ze sa viem dohovorit, ale jej to nestačí.

Prosím, ako si mám zistiť koľko mám platiť do SVA? Ďakujem

Prosím Vás a cez akú agentúru ste teraz. Ja si myslím, źe to už so všetkým preháňajú. Vyžadujú perfektnú nemčinu a dajú človeka do rodiny, kde nemá s ním kto slovo prerieknuť.

Ahojte, mám dojem, že všetko je o šťastí. Poznám ženy, ktoré nevedia ani ceknúť po nemecky a majú prácu. Niekto sa može snažiť koľko chce a nič. Ale to je iba moj osobný názor.

Ty si vcera ponukala opatrovanie do Schladmingu? napis znova Tvoje tel. c. , Dakujem

Neviem koho myslíš, ale ja to určite nie som, lebo sama som 5 mesiacov bez práce

Dobrý deň. Ja som asi na tej istej lodi. Prácu nemám od novembra. Odvody si platím, ale keď som sa pýtala na prídavky, povedali, že nemám nárok pokiaľ nemám Vertrag s rodinou. Tak neviem ako to vlastne je. Ak viete niečo o tom, napíšte, prosím. Ďakujem

Aj ja takú jednu poznám. Išla a vedela iba pozdraviť a poďakovať a bez problémov a dokonca cez agentúru, ktorá neberie poplatok. To existuje taká?

Neviem presne číslo formlára, ale kľudne sa spýtaj vo svojej poisťovni oni ti povedia

Ja som teraz bez roboty a mam pozastavenu zivnost uz dva mesice. Tiez sa mi nedadi, bola som na pohovor u p. Winkler ale musim cakat! Snazim sa nieco najs aj bez agenury nalepsie na cierno! Chcela by som Pracovat vo Svajciarsku alebéo tam kde sa nepracuje na zivnost!

Bolo to cislo 0907483909, ja som si ho zapisala, ale nevolala som, lebo chcem nieco blizsie.