Opatrovateľky v Rakúsku

Nemôžeš v nijakom prípade nie ked máš živnosť v At. Ja som najskôr podala žiadosť o platenie u nás a potom mi tam odporučili nech sa obrátim na riaditeľstvo poisťovne o poskytnutie povolenia platiť si nemocenske u nás doma konkrétne v Trnave. Poisťovna z TA sa listom obrátila na poisťovnu do Innsbrucku kde pracujem a som aj poistená a odtiaľ prišla odpoved, že som tam socialne, zdravotne a dôchodkovo poistená. Podotýkam nie nemocenský, ale aj tak bola moja žiadosť o dobrovolné platenie nemocenskeho poistenia na Slovensku zamietnutá, lebo vraj sa môžeme pripoistiť len tam kde máme živnosť.

Ahoj Maja. Myslím, že možno niektoré majú šťastie aj bez nemčíny, len si to neviem predstaviť, ako fungujú v nem. hov. rodinách. Naozaj je to iba tvoj osobný názor. Pretože v súčasnej dobe skôr sa zvyšujú nároky na nemčinu. Konkurencia je veľká a majú si z čoho vyberať. Tie menej náročné si možno vyberú len veľmi primitívne rodiny, ktoré strašne málo platia. To máme robiť otrokov alebo ísť pod svoju dôstojnosť?
To nesmieme dopustiť a záleží to aj od každého jednotlivca. S pozdravom Pista.

Ty si proste Pista nas clovek, pozdravujem Ta, ako sa mas, uz si sa davno neozval.

Alica, dakujem, existuje v dnesnom svete este solidarita, to by som si nebol myslel.
Pekne popoludnie a este krajsi vecer Ti prajem.

Hladám zdravotnú sestru alebo opatrovateľku do rakúska, ktorá vie opatriť veľmi ťažko chorého, ležiaceho 85 kg pacienta so sklerózou multiplex, potrebné aj vyberanie pacienta z postele na vozík a opačne. Pacient už nedokáže pomáhať. Potrebná je znalosť nemeckého jazyka. Plat na deň 60 Euro + všetky odvody + cestovné. T. č: 0907515900

Poviem ti ako, len teba mať odvahu a chce to trocha času: za 150eur na mesiac sa dá vo Viedni prenajať izba, dať sama inzeraty v okrajových častiach Viedne, lebo tam sa dá. Zavolá niekto, dohodnem čas a stretnem sa, dohodnem podmienky a hneď musím mať niekoho, kto to obsadí, ak to neobsadím sama. Nie všetci chcú ženy od agentur. Darí sa aj inzerátom z Zielpunktov, ktoré sú v centre Viedne.

A koľko máš rokov? Oni berú len do 53 rokov a sú veľmi vyberaví, mám z nich dojem že tam treba štátnu skúšku z nemčiny! Osobná skúsenosť.

Kde je tá práca, blízko ktorého mesta, koľko rokou má pacient. Ďakujem

Ahojte som tehotná a pracujem ako opatrovatealka v rakusku. Nevie mi niekto poradit či mám nárok na niejaké dávky. Na marodku mozem isť po 6 mesiacoch platenioa si pripoistenia, ale čo bude s materskou. Na Slovensku nedostanem ani korunu, lebo som neodvadzala 270 odvody, lebo nesmiem byť poistená v 2 štátoch a z Rakuska asi tiež nemám narok. Co mám robiť a na koho sa mám obrátiť? Prosím odpište mi
Vdaka

Čo sa týka toho nemocenského poistenia dá sa nemocensky pripoistiť cez Dr. Konráda. Platíš približne 40 EUR štvrťročne. Žiadosť ti pošle v nemčine aj slovenčine.

To je somarina, ze treba doviest prac. zmluvu aby si dostala pridavky. Staci si platit poriadne odvody… ked si zivnostnicka, nemusis mat prac. zmluvu a ani robit, nikoho nezaujima z coho si odvody zaplatis a pridavky s tym nemaju nic spolocne. Musia ti ich vyplatit. To by uz bolo na hlavu postavene nosit tam kazdy mesiac prac. zmluvu.

A samozrejme musíš to platiť pol roka.

Kto mate baby prosim skusenosti s agenturov Guter engel?

Nemá srdce, len krídla

Mám 44 rokov, 2 roky praxe, živnosť.

To asi nie je o stasti, ale o pokore a slusnosti. Tie, co vedia dobre nemecky, tak si vyberaju a kladu neprimerane podmienky. Moja rodina hladala druhu opatrovatelku a to sme boli sokovane, co vsetko opatrovatelky chceli. Pacientka je chodiaca, samostatna v obliekani a jedeni, len zacina u nej demencia. Plat 65+cestovne+odvody a rodina velmi pomaha. Prva sa po turnuse uz nevratila a teraz ta druha uz vymysla. Neviem, co bude dalej…

Myslíš to vážne, či je to iba žart. Som už 5 mesiacov bez práce. Potom by som Ti dala č. t.

Ahoj Júlia,
ja tiež pracujem ako opatrovateľka 24h a mám živnosť od júna 2009. Pracujem vo Voitsbergu, rodina je milá, ale mám manželský pár a je to málo platené. Zatiaľ kým si niečo nenajdem musím byť spokojná. Pridať nechcu, vaj radšej zoberu Rumunky za 35euro na deň. Inak v AT pracujem viac ako 6rokov. napíš na monisea@azet.sk

Dobrý večer Laura, ak bude treba, ja by som išla opatrovat do tej rodiny, to fakt niektoré nevedia, čo majú pýtať, ved taký plat, to je fantastické a keď aj rodina pomáha, ak nevyžaduje rodina dobrú nemčinu, tak som pripravená ísť, fakt, moje t. č. 0903 276 225, pekný večer.

Ahoj, Laura, neviem či môžem tykať alebo vykať. Viem o čom hovoríš, počula som už o tom ako niektoré si nevážia dokonca dobré miesto, čo je dosť nepochopiteľné. Mala som babku, ktorá bola milá a ja som ju mala rada aj s jej rodinou som veľmi dobre vychádzala a pritom roboty som mala veľa. Žiaľ, babka mala 96 rokov a umrela už na starobu. Laura, ak by to nevyšlo s touto striedačkou, chcela by som ťa poprosiť, napíš mi na e-mail. Som “normálna” :)… , t. j. so mnou by neboli žiadne problémy. Bola by som rada, keby som bola tvoja striedačka. Ja osobne som sa už s dvoma opatrovateľkami dohodla na tom, že keď jedna stratí prácu, tak druhá bude hľadať pre ňu prácu, ale bezplatne. T. j. vzájomne si pomáhať. Momentálne však nemám ešte žiadnu prácu.