Môj e-mail: frau.at@centrum.sk
Pre Lauru od NIKA11.
Určite je tam zádrhel. Neverím tomu, že skúsená opatrovateľka nechá prácu, ktorá ako hovoríš je v poriadku. Nebude tak troška problém v TEBE? Sama mám skúsenosť, že niekedy rodina, ten problém nieje. Už ako píšeš:boli sme šokované! Zamysli sa nad tým. Pre každého človeka je hranica únosnosti niekde inde. čo je pre Teba v poriadku nemusí byť pre iného!
No to by aj mna zaujímalo ako to je v takomto prípade? Kolko treba mať odrobene v AT aby vznikol narok na matersku, prípadne rodinne?
Tak na materskú treba myslieť ešte pred otehotnením. platit si pripoistenie u nás.
pretože aby ste dostávali niečo z rakúska musíte byť nadalej aktívne poistená, je to velmi zložité a ťažko dosiahnutelné, aby vám odtial niečo platili.
takisto aby ste dostávali podporu napr. musíte mať dokopy 4 roky tu sa započítava aj rakúsko, ale kedže sme legálne len 2 roky musela si predtým mať niečo u nás odpracované, inak nedostaneš ani púodporu.
Skúsenosti s nimi nemám. Ale berú poplatok 8 % z denného platu, čo je podľa mňa dosť. Zarába sa u nich od 52 eur na deň vyššie. Po odpočítaní 8% z 52 ti ostane necelé 48 eur na deň.
Môžem požiadať SVA o splácanie odvodov v troch splátkach? Má s tým niekto skúsenosti
Dakujem. Nie som ta ktorej prsi do nosa ako tu jedna pisala v prispevku o nejakej spolucestujucej. Tiez hladam nejaku ponuku lebo zomrela mi babka ktoru som opatrovala ale chcem to blizsie niekde. Ak by ste vedeli o nejakej ponuke mozete sa ozvat tu na stranku. Pekny vecer…
Laura, netreba sa báť, čo bude ďalej. Žien, čo chcú pracovať je veľa. A taký plat ako ponúka Tvoja rodina sa teraz ťažko nájde. Ak by bolo to miesto aktuálne, môžeš sa ozvať a ja budem rada. 0911544753
Ozve sa mi Veronika ktora opatrovala p. Wallak v Tullne?
Pre Lauru
Pani Laura, chcem Vás poprosiť o kontakt na Vás, aj ja by som mala záujem ak to bude aktuálne, opatr. kurz mám, dakujem Jana
Prosím znova o radu.
Aké tlačivo si musím stiahnuť a kam ho mám poslať, ak sa chcem odhlásiť zo zdravotného poistenia v Rakúsku? Pozastavenú živnosť už mám, len neviem čo ďalej, preto prosím o radu skúsenejšie. Nechcem na nič zabudnúť a potom na to doplatiť.
Ďakujem za Vaše rady
Ahoj laura aj ja by som sla aj vsetko robila co treba za taky plat 5 rocna prax, dobra nemcina kontakt na mna 0908 983 647
Pokiaľ by ste tam nezohnali ženu opatrovateľku, tak sa mi môžete ozvať. Som muž opatrovateľ. Presne takého pacienta s tou istou diagnozou plus demenz som mal a takisto bol ťažký-90kg. Rakúsku živnost mám. Ďakujem!
Kto je ten p. Konrad a kde to budem platit na Sk ci v AT? Mozem dostat kontakt? Dakujem
Skutočne mi prišiel list z Finanzamtu list, v ktorom mi písali, že mám poslať Vertrag a výplatnú pásku. Až potom mi za január a február zaplatili. Robila som v Innsbrucku. Aj mňa to vytáča, veď som bez práce a odvody platím. Tak neviem čo bude zase s marcom a aprílom.
Cestovala jedna, čo vravela, že neplatí ag. / mimochodom chodí cez nejakú rakúsku ag. / ale rodina platí mesačne 200e. Ale žiaľ neviem ten názov ag. lebo ja robotu mám privátne, tak som to meno zabudla, ale skúsim ho zistiť a dám vedieť.
Ak by som mohla poprosiť, ako postupujete vy, napíšte mi prosím na moju mailovú adresu- majkamv@azet.sk. Ďakujem
Prosím vás, vie niekto poradiť, ako je to s prídavkami. Odvody platím, len neviem či mám nárok na prídavky, keď nemám rodinu. Minule ma Finanzamt vyzval, aby som zaslala Vertrag od rodiny a výplatnú za január a február. Vedia pritom, že rodinu nemám, lebo nie som v nijakej prihlásená. Ďakujem
Ano, bola som na veľtrhu, ale bohužiaľ, žiadne ponuky opatrovateliek neboli. Veľmi slabý veľtrh.
Ja mám rovnakú otázku. Kto má skúsenosti s p. Monikou Jakubeczy? Prosím ozvite sa súrne.
Dakujem.
0908 324 038