Ak niekto vie niečo o p. Jakubeczy Monike, nech sa súrne ozve na číslo : 0908 324 038.
Ženy, ako je to s vyplácaním rod. prídavkov od nového roku?
Len seriozne odpovede prosím.
Lia, aky problem by mal byt so mnou? Ja s tou opatrovatelkou nie som na turnuse. Rodina dala inzerat a sama si vybrala. “Skusenej opatrovatelke” prekazalo, ze rodina byva s pacientkou, casto ju navstevuje a zaujima sa o nu…
Ja som nemala rodinu dva mesiace, živnosť som nepozastavila a naďalej si platila odvody a prídavky som za tie dva mesiace dostala, hoci som nemala žiadnu zmluvu s rodinou ani honoráre, aj tak mi prídavky vyplatili, mala som šťastie, lebo viem, že niektorým ženám v iných častiach Rakúska nevyplatili, ja som v Niederosterreich.
Je niektorá opatrovateľka vo Wiener Neustadt alebo v okolí tohto mesta?
Ďakujem pekne za odpoveď. Ja som pracovala v Innsbrucku. Oni tam už nevedia, čo majú pýtať. Teraz čakám, čo bude ďalej. Tiež nemám pozastavenú živnosť.
Ak možete prezradiť, cez akú agentúru ste tam. Ja som už 6. mesiac bez práce. Ďakujem
Dobrý deň, prosím vás, ozvite sa niektorá, ak máte skúsenosti s pani Monikou Jakubeczy, alebo je to nová agentúra? Prosím vás veľmi pekne. Ďakujem a prajem pekný deň.
Dobry den. chcela by som sa spytat ci uz bol niektorej vyplateni danovy bonus na deti zo slovenskeho danoveho uradu. ja som si podala a zatial nic. dakujem. prajem pekny den.
Mne vyplatili na základe daňového priznania u nás teraz v máji. Som tomu rada, pretože som bez práce.
Pekny den Vam prajem. V akych novinach v AT vychadzaju inzeraty ak rodina si hlada opatrovatelku alebo naopak? Dakujem
Ženy, ako si mám pozastaviť živnosť? Už 2 mesiace som bez práce, tak som sa rozhodla zmeniť robotu. Pri vybavení mi pomáhala rodina a tak som v tomto len začiatočník. Ďakujem za seriózne odpovede
Ahoj, na Sk musia vyplatiť všetko do 10. mája, neboj, tam to vyplatia, horšie ej to v Rakúsku, tu si robia čo chcú.
Ahojte, je tu niekto z Oravy
Ahoj Anka. Cítim sa celkom v pohode, aj keď prvý deň je vždy ťažší, kým sa preorientujem na nové podmienky a zvyky v rodine a potom aj tá dlhá cesta človeka unaví. Inak prajem všetkým op. pekný a pohodový deň. Pista.
Ako som Ti už písala, čo znesieš Ty nemusí zniesť niekto iný. Možno sa im zdá, že rodina stále kontroluje. Dobré miesta sa nenechávajú. To je môj názor. Zdalo sa mi nespravodlivé napísať: že nevedia čo pýtať! Práve tie ktoré chodia vonku už dlho majú trocha prehlad. Pekný deň.
Potrebuješ potvrdenie WKO / o zastavení resp. zrušení živnosti / a požiadať o tlačivo E-104 na SVA / telefonne čísla a adresy nájdeš na nete podľa jednotlivých republík /. Na SVA, aby to išlo rýchlejšie môžeš zaslať fotokópiu z WKO / obdržala si faxom, e-mailom / o zastavení živnosti a požiadať o E-104. Pokiaľ budeš čakať kým WKO zašle bude to zdlhavejšie.
Ak idem k lekárovi u nás, mám prefotiť i rakúsky e-card / vydaný v Rakúsku / alebo len nový preukaz poistenca vydaný slovenskou poisťovňou. Ďakujem.
Stačí preukaz poistenca vydaný na SK, ale prefoť si ho viackrát, lebo ked ti budu robiť nejaké odbery, tak so sprievodkou posielaju aj tento prefotený preukaz.
Chcem pridat svoj názor. Mám rada starých ludi, rada ich opatrujem, no už tiež neberiem miesta kde býva niekto s pacientom. Možno preto, že už mám niečo za sebou a viem kolko ma stoji síl dobre sa postarat o človeka. No a viem ako potrebné je si po práci oddýchnut alebo aj počas práce nemat na očiach ešte iné osoby ktoré uberaju energiu. Ale tí si to neuvedomuju. No proste to ide na nervy. Takže sa nedivim nikomu, kto to nechce robit.