Ďakujem Irena, veľmi si mi pomohla. Prajem všetko dobré v živote.
Myslím to smrteľne vážne, ale až po 20tom máji, izbu hľadám, mám aj ponuku už.
Dobry vecer prajem, chcela by som sa opytat, ci sa Vam niekto ozval ohladom p. Jakubeczy? Len by som sa chcela informovat o tej agenture, kedze som sa reistrovala u nej, dakujem pekne s pozdavom
Súhlasím so striedačkou. Opatrujem už tiež nejaký rok a viem porovnať, koľko ma stálo, hlavne po psychickej stránke, opatrovanie pacienta, ktorý býval s rodinou. Neraz som sa po týždni cítila vyčerpanejšia, ako po dvoch týždňoch s pacientom, ktorého opatrovanie bolo neporovnateľne náročnejšie, ale rodina chodila len na návštevu - síce často, ale nebývala s nami.
Ahoj Irenka, tak pekne si poradila Sara, možno budeš vedieť aj mne. Už som pisala a nič nové som sa nedozvedela. Len to, že vraj na matersku treba myslieť skôr. Už som 11 rokov vydatá a myslím, že za tých 11 rokov sa môže raz pritrafiť. Teraz je to fakt na figu, lebo neviem čo dalej. Nevieš náhadou ako je to na Rakuskej strane s prídavkami. Počula som, že si musíš platiť priposistenie 6 mesiacov v AT a potom možem isť na marodku, ale platí to aj na matersku? Som tehotná a pracujem ako opatrovatealka v rakusku. Mám nárok na niejaké dávky. Na Slovensku nedostanem ani korunu, lebo som neodvadzala 270 dní odvody, lebo nesmiem byť poistená v 2 štátoch a nesmiem byť ani pripositená na SK a z Rakuska asi tiež nemám narok. Co mám robiť a na koho sa mám obrátiť? Prosím odpiš mi
Vdaka
Som cez Hilfswerk, cakala som na novú rodinu dva mesiace.
Žasnem, ako tie, ktoré pracujete, priahnete po ďalších flekoch. Nedožičíte ostatným, ktoré sú bez práce! Nie je to pekné!
Nic nam zadarmo nepadne z neba, kazda dobre vie, ake je tazke odist do cudziny za robotou, kolko odriekania a sebazaprenia si nasa robota vyzaduje. Je to o tom, trochu na sebe popracovat a nie len lamentovat a odsudzovat, odrob si 5-10 rokov a potom hovor co je pekne a co nie. Prajem vela usilovnosti ale aj odmenu. Pekny vecer.
Ahoj ja som z oravy odkial si?
Súhlasím s tebou. Mám dve deti a hypotéku, keď som mimo domu, môj manžel sa o ne sám stará a preto im chcem dať čo najviac, keď už musím pracovať ďaleko od nich. Odvody si platím sama a nie je to sranda.
Som z Vitanovej, 10 km od Trstenej.
Len 1 týždeň do mesiaca / tak som si dohodla / ale sa mi nepáči názor “ZÁSTUP”… A to z jednoduchého dôvodu. Kto chce a vie, robotu si nájde. Ale veľa ľudí si preberá: nechcem plienky, nechcem ležiaceho, nepôjdem pod 60e, nechcem ďaleko cestovať… atď. Nie jedna žena ma prosila o pomoc. Keď som pomáhala zháňať kamarátke ktorá vie slabšie po nemecky robotu cez inzeráty na kijiji, ozvala sa jej ag. Každá chce robiť len súkromne, nikto cez ag. aby nemuseli veľa platiť ale to sa žiaľ nedá. Ja som chodila cez ag. a viem že keď vie človek po nemecky, dostane sa von, dokonca sa mi ozvali naraz 3 ag. Takže sa skôr spýtajte sami seba, prečo sa vám nedarí zohnať robotu a nie poukazovať na tie ženy / chlapov, ktorí pre to aby si robotu našli aj niečo robia. Len príklad: keby som žila sama bez muža a zarobím 630-700e tak mi to nevystačí, pretože platím len nájom 300e. A kde sú ešte deti, škola, šeky atď. Takže nie je na tom nič lakomé, skôr vy ste sebecká, pretože vy píšete štýlom: nechoď robiť ty, lebo chcem ísť ja! Čo je už na tom pekné! Ak má niekto na to aby robil aj v štyroch robotách, je to jeho osobná vec a šikovnosť.
Mam opatrovatelsky chcela by som pracu hoci aj do nemecka ako pomocnica do domacnosti vopret dakujem
Viem o čom píšem, aj ja som jedná z Vás. Keď je to také všetko ťažké, tak prečo to robíte. Aj tie, čo tu beznádejne dávajú inzeráty sú v ešte horšej situácií ako my, čo donesieme domov pár stoviek eur. Keď vás doma čakajú deti, tak k nim po 2 týždňoch bežte. A dajte šancu tým, ktoré to viac potrebujú, možno sú šikovnejšie ako Vy.
Presne tak, bez domov, ja tiez bezim a nestaram sa o to, kto kolko zarobi, ani ci ina zarobi viac, ako ja. +
Kazda z nas, co tu, je vie o com pise.
Kazda ma inu pravdu.
Prosím Vas o radu mám pozastavenu živnost od septembra na rok, po skončení lehoty automat. zaniká alebo musím o zrušenie požiadat.
Svatu pravdu si napisala, nie len lamentovat, trochu pohnut kostrou, rozumom, ked som este na zaciatku cestovala s kolegynami v jednom aute, skoro kazda sa len vychvalovala aka je super a aka je jej striedacka nesikovna a hlupa. To bol dovod preco uz necestujem autom. Nedalo sa to pocuvat. Hoci som väcsinou mala Walkman na usiach. Nebolo tej co by ako temu navrhla napr. studium nemciny, alebo ine dalsie vzdelavanie. Potom sa cudujeme, ze sa nevedia mnohe umiestnit. Tiez mam rada tvrdenia, nechcem ist cez agenturu lebo zdieraju. Ako sa chcete dostat k praci? Bez poriadnej znalosti nemciny? Same si nedokazete pracu najst a agenture zavidite. Nie som ziadna agentura. Na zaciatku som kazdy rok zaplatila Das Beste 36 ooo korun a bola som spokojna, ze mam pracu. Kto vie dobre po nemecky najde si v dnesnej dobe pracu cez net, to je uz celosvetovy trend davno. Je pravda, ze sucasna situacia na trhu prace je tazka.
Ahoj, veľmi s Tebou súhlasím. Hovorí sa o nárokoch, oveľa menej o tom čo dotyčná može ponúknúť - často veľmi málo. Rakúske rodiny nás nepotrebujú na to aby sme ich kritizovali a menili ich životy podľa naších predstáv, ale aby sme poskytli dohodnuté služby v dobrej kvalite / včetne kvalitnej komunikácie! / za dohodnutú cenu. Bodka - to je obchod. Podľa mojích skúseností kolegyne si často sposobujú vačšie ujmy ako zo strany rodiny. Zabúdame byť vďačný denne za to čo máme. Pekný deň Ti prajem. Aru.
Prosím, máte niektorá email na SVA?
Dobrý deň!
Prosím Vás neviete niekto e-mail na pani Mikulovú, čo robí pre agentúru Antonius?
Vopred ďakujem