Presne tak súhlasím s Tebou, sme na trhu práce, kto koľko, kedy, je len jeho vec
Ahoj. Tvoja sprava ma zaujala. Uz nieco mas? Ak ano pomoz mi s inou ponukou. Ja som podobny pripad.
0910 591 599 staci ked posles spravu.
Pani Mikulova má mail: mikula.ma@centrum.sk
Čo má správna opatrovateľka mať: Skúsenosti, úroveň, inteligencia, nemčina, rýchla prispôsobivosť na nové podmienky. Dajte typ, či ponúknite miesto. Len vo Viedni! Nadštandardná odmena istá. Píšte na mail haliver@azet.sk
Podľa akých kritérií by sa mali hodnotiť agentúry?
Stále sa tu omiela aká je tá tá agentúra.
Napíšte kritériá ktoré Vás zaujímajú.
Slovom alebo celou vetou.
Skús im odpísať na formulár, ktorý nájdeš na ich stránke. Ináč im je lepšie faxovať a zaslať poštu prioritne, aj mne sa e-mail stále vracal.
Informovala som sa u viacerých. Je to trochu zvláštne. V niektorých častiach Rakúska vyplácajú len na základe platenia odvodov, ale niekde nie. Škoda, źe ja som v tej druhej časti. Keby bola aspoň nejaká práca na obzore.
Trochu zmením tému. Die Presse v stredu na titulnej stránke uverejnilo článok, v ktorom sa píše, že pri tvorbe nového rozpočtu navrhuje štátny sekretár Lopatka, aby sa už cudzincom, vrátane tých, ktorí sú z EÚ, nedorovnávali rodinné prídavky na úroveň rakúskych, ale aby sa dorovnávali na úroveň životných nákladov štátu, v ktorom dieťa žije. Dorovnávajú totiž 41 000 prípadov v sume cca 50 miliónov EUR ročne. Ako príklad tam uvádza slovenské opatrovateľky. A tiež to, že by týmto nedošlo ku žiadnej diskriminácii cudzincov, pretože Rakúsko v súčasnosti uplatňuje takýto postup voči Rakúšanom, služobne vyslaným do zahraničia, ktorým vyplácajú prídavky len vo výške životných nákladov v štáte, kde sú služobne vyslaní. Samozrejme, že si to vyžiada súhlas EÚ, ale keďže sa v článku píše, že musia ušetriť stovky miliónov EUR zrejme to bude jedna z ciest ako to dosiahnuť.
Tereza aký máš email? Nenašla som ho tu. Môžeš ho napísať? Ďakujem.
Ahojte, viete mi niekto poradiť nejakú solídnu agentúru, ktorá nevyžaduje úplne perfektnú nemčinu? Ďakujem
Prosím Vás, nemáte niekto skúsenosti s rakúskou agentúrou Via Viva 24h-Personenbetreuung? Pomohli by mi nejaké informácie o nej.
Ahoj, tak toto je fakt závažna informácia pre všetky opatrovaeľky. Len dúfajme, že k tomu ak rýchlo nedôjde.
Dobrý večer Lola, ja som zahlásená do agentúry v Žiari, je o ňu veľký záujem, objednávajú teraz na pohovor až niekedy v júni, alebo v júli, ja idem 18. 5. , neviem akú žiadajú nemčinu, ale stále sa ju učím, velmi sa m i pozdáva tá agentúra, pekný večer
Konečne niečo poučné. Dakujem.
Ďakujem Ti za info, to je tá agentúra AHA? Vieš aj aké poplatky berú?
Uplne súhlasim.
Súhlasím s Tebou. V bode platenia agentúre musíš rátať s tym, že peniaze sa menili výborným kurzom. Takže ten poplatok sa dal zaplatiť. Lenže teraz sa agentura pokúša ľudí doslova zdierať.
Ak chcete, skúste zavolať.
Dancová- má Viedeň a okolie, nutný pohovor v Lučenci - 0907 255 956
Pytoňáková - Linz a okolie, pohovor v Poprade - 0915 932 952
Vargová - celé Rakúsko, pohovor - 0907 895 384.
Hurňáková - skôr Nemecko - 0905 603 842
Dúfam, že to aspoň niektorej pomože a bude mať viac šťastia ako ja, lebo pre mňa je to všetko veľmi ďaleko a aj cesta pre nezamestnanú je veľa.
Dobrý večer, Ľubica, mohla by si napísať nejaký kontakt na tú agentúru v Žiari? Majú www stránku? Ďakujem, pekný večer prajem.
Ahoj Lola, včera večer sa mi ozvali so spomínanej ag. nakoľko potrebujú ešte viacej dokladov, nechápem, prečo chcú pas:ten memám- a RL-preložený, asi vybavujú živnosť. Poplatok majú 300 eur, po 1. turnuse. Ty si tam tiež zaregistrovaná? Ešte ma prosia, aby som to urobila rýchlo. Ozvi sa mi prosím, ak vieš niečo viacej. Pekný deň Ti prajem aj všetkým ženám, pracujúcim ako opatrovateľky.