a kde este teraz beru slovenske koruny, ja viem, ze na Slovensku sa plati eurom…ludia, kracajte s dobou, casy sl.koruny su uz za nami…
Ahoj Gitka,
ziadost davas, aby si mohla byt aj nadalej osetrena na Slovensku. Podas ziadost o E106 na SVA, poslu ti 2 formulare, ktore das potvrdit svojej slov.poistovni a potom jeden das naspät SVA, mne to slovenska zdravotna poistovna odoslala. Hned mi vystavili modru europsku karticku poistenia, ale so znakom EU, nie SK.Plati 1 rok. Inak mas aj rakusku E-Card od SVA, ta plati v AT.
Presne cisla ti nepoviem, ale DANOVE PRIZNANIE na Slovensku sa podava ak presiahne mzda sumu 40 000 - 45 000 sk(zavolaj na danove tam ti povedia presnu sumu aj s drobnymi),v Rakusku 6 000 eur no a dan zo mzdy sa odvadza v state v ktorom pracujes,tak ze v AT. Este v min.roku kto nemal prijem nad 10 000 eur a od roku 2009 nemal prijem nad 11 000 eur-neplati dan zo mzdy.No ked dostavas cestovne co dufam ze ano,tak tu je nutne si cestovne listky odkladat a pri danovom priznani treba listky predlozit.Inak to zarataju do mzdy.
ahojte, ozvala sa mi pani Hercikova , ktorej som tiež posielala dotazniky ohladom opatrovania , ja chcem dostavat peniaze na ruku , ak ma vezmu ale ona vravela že to tk robia ked sa ide na 3 tyždne ale ekedže mam vyštudovanu zdravotku sa da dohodnut aj že na ruku, nevim na ktorom fore som čitala že neposlali peniaze , tak preto radšej na ruku ale chcem sa infomrovat aku zmluvu by som mala uzavriet že dostavam peniaze na ruku aby sa to nedalo proti mne nejak použit dakujem, a ešte sa chcem spytat ked zaplatim ten poplatok 350 eur na pol roka , čo potom po tom pol roku?
Podla mojich informacii z poistovne,nemusis mat obavy pokial mas naozaj zaplatene obdobie v ktorom si bola osetrovana.Ja som mala zaplatene v AT aj doma v SR 2,5 mesiaca tak som ziadala vratenie penazi,totiz to na poistovni udali zly datum.Vysledok?.. ak som bola v tom case u lekara-napr.zubne osetrenie- a poistovna mi vrati peniaze tak cez e-card môzem ocakavat ovela väcsi ucet.Pokial nedostanes e-card nesmies sa u nas odhlasit.
Pre lilajku.Dakujem pekne.
anonym si trapny!!!
Vozí niekto utorky Bánovce n/Bebr-Amsteten
Ahojte
vie mi niektora z vas pomôcť .Zaplatila som slovenkej agenture poplatok 500 eu. do dnesneho dna nemam pracu ani peniaze.
Vie mi z Vás niekto pomôcť aby som našla pracu ako opatrovatelka ale na priamo bez agenturi .Anna Ked zaplatim tak osobe ktora viem že mi pomohla.!!!
tu ti uz nepomoze ani svätena voda…dat niekomu tolke peniaze do predu??? si spadla z marsu teraz???
Ahojte.Prosim Vas ma niekto skusenosti s agenturou alses?Chcela by som cez nich ist do Rakusku, no neviem o nich nic Dakujem.
Akej agenture si zaplatila?
ahojte kocky…ja len chcem povzbudit tie ktore nevedia nemecky …ja som sla do Rakuska s elektr. prekladovym slovnikom da sa kupit cez net za necele 100 eur ma aj hlasovu volbu je to vyb. pomôcka tym ktory sa chcu naucit jazyk…preklada do 14 jazykoch precita vam to…preklada cele frazy…môj je jeden z tych lepsich vocal611 tak do toho …oplati sa investovat …
Ak mas doklad o zaplateni, podaj trestne oznamenie, skor, ako to urobis vyzvi na internete podobne postihnutych,predtym pisomne vyzvi ag. o vratenie poplatku, lebo v opacnom pripade podas TO.Niekto by uz mal urobit koniec aktivitam tychto pseudoagentur.Mozno by stalo zato aj medializovanie tychto praktik.
Predoslu prispevok patri Gabriele
Nie pre Gabrielu
ahoj ked si zivnostnik v rakusku ake odvody musis platit na slovensku?kolko eur sa da zarobit na den?
ziadne na svk, jedine ak by si mala zivnost aj na svk…
Ano to som dala trestne oznamenie ale mne to pracu neda Anna
ahoj Vierka.Myslis si ze ak mam opatrovatelsky kurz, prax v domove dochodcov a slabsiu nemcinu s tym elek.prekladovym slovnikom mam
sancu zamestnat sa v Rakusku Nemcinu sa stale ucim