Opatrovateľky v Rakúsku

Ano, vsade je to ine, ja som zacinala na 39e a to som tam mala este 2 vnucence, obrovsky dom a botanicku zahradu. No bola to skvela agentura Arios z Ba, tak bahca na nu, v najhorsom ma nechali tak.

Agentúra AHA? Poplatky? Ked ti povedia, ty povieš AHAAA!

A vsetkym mamam zelam vsetko dobre k nasmu peknemu dnu Matiek

Kto pozna nejake agentury pre OP v Poprade. Myslim ze maju ponuky do Linzu. Ak mozete pridat kontakt.

Zoberú poplatky po prvý raz, maš prácu ale ked baba či dedo zomrie maš čakací čas aj pol roka je to o ničom.

Dobry den dievcata, sme povinne zaplatit rocny prispevok do Wirtschaftsverband? dakujem za odpoved.

Na Slovensku spolupracujú s Kopkovou z Vranova nad Topľou, ruky preč od nich klamú, vymýšľajú a ponižujú opatrovateľky. Kopková pravdu nepovie nikdy, zamlčí Vám nehorázne poplatky v Hoffman Verain a ešte Vás okričí, vraj Vám všetky poplatky povedala. Je to tak, že Kopková berie 600 Eur ročne a v Hoffman Verain z prvej výplaty zoberú 350 Eur na polrok + 270 členské. Takže spolu Vás to vyjde 1570 Eur ročne.

Dobry den, ja by som sa chcela opytat na vas nazor. A to - pichanie injekcii, konkretne - vitaminove injekcie do brucha, aplikovane kazdy druhy den pacientovi. Mam opravnenie na tento ukon ako opatrovatelka bez zdravot. vzdelania, len s opatrovatelskym kurzom? Dakujem za odpovede.

Ahojte opatrovatelky. Ja ako cakatelka na rodinu to po 5 mesiacoch vzdavam. Uz nemam nervy ani peniaze vyvolavat agenturam, chodit na pohovori a vsetko stoji peniaze a nie male. Som v koncoch a vzdavam to. Platila som si vsetko sama a nic som nezarobila. Aj taketo mame niektore skusenosti. Ahojte.

V žiadnom prípade! Ak sa niečo stane nepomôže ti nikto a nič. Aj za zle podané lieky ktoré zmenil lekár a rozhádané kolegyne, opatrovateľky s kurzom len, si to nepovedali a bol veľký problém. Nerobila by som to!

Jasné ako facka, Rakušania chceli len lacné, ale zlegalizované opatrovateľky, a nie “drahé” a veľa vyplácania Rp. To sa mi stalo keď sme boli pýtať papiere pre opatrovateľku a keď vysvitlo že má tri deti tak boli k nej veľmi, veľmi nepríjemní. To sa dalo čakať od nich.

Dodaz! Som opatrovateľka so 192 hodinovým kurzom Červeného kríža. Rozčuľuje ma, ak niektoré agentúry tvrdia, že je teraz potrebný 226 hodinový. Za dorobenie zvyšných 34 hodín kurzu si pýtajú 100 eura. Napíšte svoje skúsenosti, aby sme nemuseli vyhadzovať ďalšie peniaze za doplnenie 34 hod. Díky.

Ahoj, no som v rozpakoch, lebo mne otvorili živnosťv v at. uplne bez problémov a bez akéhokoľvek kurzu asi pred rokom. Takže takéto niečo je iba vyťahovanie penazí ľudom z penaženky.

Personenbetreuer je voľná živnosť, preto nie je pri jej založení vyžadované dokladovanie vzdelania. To sa vyžaduje, ak rodina žiada o Förderung na opatrovateľku. Aj tu je však možné nahradiť ho dokladovaním minimálne 6 mesačnej legálnej praxe v Rakúsku. Prax v tejto otázke sa rôzni, preto sa agentúry istia vyžadovaním kurzu. Usmernenie k 24-hodinovej opatere totiž hovorí, že : ab 1. Jänner 2009 sa vyžaduje die Vorlage eines Nachweises im Sinne des § 21b Abs. 2 Z 5 des Bundespflegegeldgesetzes.

Ďakujem, že súhlasíte so mnou, nedajme sa zdierať agentúrami. Aj ich majiteľky boli kedysi opatrovateľkami. Ktovie, aké vzdelanie majú, okrem toho že sú šikovné. A agentúrna doprava ma tiež irituje. Našťastie, sú aj agentúry, ktoré ešte nemajú svoju dopravu, preto sa mnohé môžeme cez noc vyspať v lehátkovom vlaku. Zbožňujem cestu domov v družnej debate s neznámymi opatrovateľkami pri káve v jedálenskom vozni. Tam sa dozviete oveľa viac, než na tomto fóre.

Ak pracuješ v Rakúsku pol roka na živnosť, tak to nieje potrebné. Ak nie tak áno. Uzákonili to tak.

Dobry vecer, ja by som sa chcela opytat na vas nazor. A to - pichanie injekcii, konkretne - vitaminove injekcie do brucha, aplikovane kazdy druhy den pacientovi. Mam opravnenie na tento ukon ako opatrovatelka bez zdravot. vzdelania, len s opatrovatelskym kurzom? Dakujem za odpovede.

Dobrý večer p. Laura ja by som bola tiež ochotná opatrovať, mám skúsenosti, opatrovala som aj svoju imobilnú babku 6 rokov. Kurz mám nemčinu sa stále zdokonaľujem. Prosím odpíšte mi! Vopred ďakujem.

Nie. Je to iba ponuka, je na tebe, či to príjmeš a zaplatíš.

Ahojte zeny, viete mi poradit? Zacinam si vybavovat detske pridavky, ale moja agentura mi povedala, ze mam narok az vtedy, ked zaplatim aspon jeden kvartal Sozialversicherung. Zacala som od aprila, je to pravda alebo ma len ag. zavadza? Aj to som tu citala, ze su pridavky pre slovenky pozastavene. Kto ma s tym skusenosti? A ked mi pride zivnost, pridavky na SK mi vezmu? Dakujem za seriozne odpovede.