Ahoj, no neviem "Am sicheren… ", ja osobne nemam dobru skusenost a kladu dost doraz na dobru nemcinu, bez nej to asi nepojde, sam majitel bude s tebou komunikovat, ale neodradzam, treba skusit… alles gute…
Ak chces, zavolaj mi na 0903148331, rada poradim
Malý honorár berú 600 na rok. na pol 300.
Ahoj, no pokiaľ má ranu, tak tam masť nepatrí, skús kúpiť v lekárni Teebaumol, je to 100%antiseptikum, ani tanín nie je vhodný do rany.
Dobrý den, prosím o radu. Cestujem z Bregenzu do Bratislavi. Vždy som vystúpila na Westbahnof vo Wiedni a odtial bud mertom, alebo električkou na Ostbahnov. Teraz mi však poradili, že lepšie je vystúpiť už Hutteldorf a odtial S-Bahn na Ostbanhov, vraj vtedy nemusím mať lístok, ako napr. v metre, alebo ked idem električkou. Ma niekto stým skúsenosti, ako to je? Dakujem
Ahojte vie niekto nieco o firme EU - NETz
Ano je to povinne, dokonca aj ked mate zivnost ruhend. To co myslela ta pani s nepovinnym myslim, ze mierila na Wirtschafts VEREIN a to je rozdielne ako Wirtschafskammerumlage. nastudujte si to, je to v brozurke o podnikani pre Personenbetreuuer.
Ano, je to tak, ak sa potrebujes dostat na Südbahnhof resp. stanice nasledujuce, len si pozri na www.oebb.at, ci tam mas od tvojho vlaku aj spoj a skontroluj ci tvoj vlak nemeska.
Myslim, ze z tohoto virvaru vzniklo aj uz sucasne nevyplatenie, resp. nie cele vyplatenie rodinnych pridavkov napriek dolozeniu podkladov a odpracovania urciteho poctu dni v kazdom mesiaci v oblasti spadova oblast St. Pölten Lilienfeld, kde sme pisali zopar odvolani. Ten verdikt z 82ky uz tusim pouzili pri vyplacani materskej, tiez nemate sancu ju dostat, pokial tu nezijete, hoc ked si precitate nariadenie europskeho dvoja tusim je to 1742 alebo tak dajako, nechce sa mi teraz hladat, by nasvedcovalo moznosti poberania materskej zo statu Rakusko / co vam aj na slovenskych socialkach budu tlacit do hlavy / , bohuzial realita je celkom ina. Rakusko ma “najdrahsi” socialny system, tym myslim ze takmer najvyssie davky vyplacane, je logicke, ze v case krizi prichadza na tuto temu rec.
Ahoj Maria, mas pravdu, ja som vo Viedni Hutteldorf, a ked idem domov, idem na Sudbahnof, uz z Hutteld. ti plati listok az do Blavy, usetris 1, 80e
Ahoj dievčatá, už tretíkrát mi na Finanzamte v 22. Bezirku vo Viedni stratili doklady k dets. prídavkom, a to som raz posielala a 2x odniesla osobne, čo k tomu dodať?
Moja babka spadla a mala hnusnú otvorenú ranu na ruke a lekár z pohotovosti jej dal na to gázu niečím napustenú a “mastičku”. Aj jej to predpísal aspoň 2 týždne používať
Markétka má pravdu - povinné je iba členstvo vo WKO - vo Wirtschaftsverband je členstvo dobrovoľné.
Doplním - Wirtschafskammer nie je Wirtschaftsverband, sú to dve rôzne inštitúcie.
Ake mate skusenosti s Hilswerk ? Vopred Ď
Chápem, ale do otvorenej rany dávať masť, no to tam kvasí, preto sa jej to nehojí, a starí ľudia sú prekyslení, to je ešte o to horšie, ťažšie sa vtedy hoja rany, keď masť, tak len okolo rany a tak, aby sa nedostala do rany, a tanín má sťahujúce účinky, ten sa používa hlavne na nejaké zapálené vyrážky a pod., ten čajovníkový olej jej pomôže, ale to si musíš už sama rozhodnúť, ahoj a ozvi sa, ako to dopadlo.
Poprosila by som o radu tie opatrovatelky, ktore uz maju s podobnym skusenost. Som v rodine, kde su obaja nemobilni. Plienky nemaju ale je potrebne ich stale prenasat na WC-ko. Najprv zodvihnut zo sedacky alebo z postele a potom preniest na vozik a odtlacit kam potrebuju a potom naspat. Cely den ich zdviham, prekladam a v noci k nim samozrejme vstavam tiez a musim sa s nimi natahovat. A tiez varim, upratujem - klasika. Agentura mi povedala, ze iba dedko je nemobilny, a babka je chodiaca. Ale zistila so, ze aj babka je nemobilna. Na den mam 65 E. Myslite si, ze je to adekvatny honorar na takyto stav a starostlivost o dvoch? Z agentury mi povedali, ze ak chcem zvysit plat, mam sa pytat ja a nie agentura. Kolko by som si tak mala pytat, aby sa to rodine nezdalo vela? Poradte mi prosim, neviem ako rodiny platia za starostlivost o par.
Zvyčajne za dalšieho sa k dennej sadzbe priratáva 15-20 eur, samozrejme plus cesta a poistenie. Takže min. 70eur v čistom. Je ale nefér od agentúry, že dáva od toho ruky preč.
To je teda nefér. Vraj ak chcem, dajú mi dalsiu rodinu a sem poslu taku, co jej to bude stacit. Ale verim tomu, ze po 2 tyzdnoch to predsa len kazda vzda. Navyse nemam ani trochu volneho casu pre seba. V predoslej rodine som mala 2 hodiny kazdy den. Tu beham k jednemu aj k druhemu skoro kazdych 15 minut cez den. V noci 2 - 5 krat. No nie je to ruzove za takyto honorar. Inac aka zvykne byt denna priemerna sadzba za jedneho v cistom?
Nie je tu na fore p. Vasilikova? Alebo kto mi da na nu kontakt? Dakujem