Ahoj Rena. Jedna naša kokegyňa robí neďaleko odo mňa, a má tiež dvoch imobilných pacientov. Viem, že má 75 eur v čistom. Neviem ako dlho si v tejto rodine, vo vhodnej chvili sa môžeš s nimi porozprávať o plate. Nič s tým nemôžeš stratiť, len zíkať, len to chce odvahu. Vieš agentúry väčšinou dajú nejaký základ, a nemajú vždy presné inf. o rodine. No a nakoniec sme predsa živnostníci-podnikatelia, nemôžeme sa vždy spoliehať na niekoho iného. Prajem veľa šťastia. Pista.
Evi prosím ťa WKS a WKO je to isté? Mám z toho hokej, mne prišlo platiť Vorschreibung Grundumlage 2010 z WKS tak tomu rozumiem dobre toto je povinné? Dík za tvoj čas.
Ak si v Salzburgu WKO = WKS = povinné
Rena neda mi zareagovat. To co robis, je neunosne a celkom pomaly sa uplne znicis. Mysli na svoju chrbticu a krize a o rukach ani nehovorim. Pamataj nato, ze ked ti s tymto zacnu problemy, tak mozes na tuto robotu zabudnut, alebo si najst nieco, kde nebude treba fyzic. namaha, ale taka robota sa hlada velmi tazko. To by bolo dost aj keby si mala jedneho a nie 2takych ludi. To je robota pre 2 OP sucastne, alebo chlapa. A to nehovorim, ze este aj v noci a bez volna. Klobuk dolu. Aj keby ti dali 100 eur na den je to malo, lebo ziadne peniaze ti tvoje zdravie nevratia. Ja som sa natahovala 1 rok a nie tolko ako ty a lava ruka mi odisla v lakti. Jednoducho neodnesiem v nej nakupnu tasku mierne tazku a nepomohli ani bandaze ani maste, naplaste mozna je jedina operacia, aby to tam napravili. Tak viem o com pisem. Rodina nevidi, co musis robit? Ja osobne by som ich poziadala pri ukonoch o pomoc a celkovo ak su trochu ludsky skus sa s nimi porozpravat aj ked ti pridaju peniaze na obtiaznosti roboty sa nic nezmeni a bude len horsie so starcami a ty budes vladat stale menej tu to treba riesit este jednou silou. Ja by som prvom rade riesila to a nie peniaze tie ti tu robotu neulahcia. Aj chlap by mal dost, ale ten zas by sa o domacnost nepostaral tak ako zena. No nemas to jednoduche, ale ries to vo vlastnom zaujme o svoje zdravie. A este nieco mali by ste to riesit aj so striedackou spolu nie sama ak teda bude ochotna, lebo musi robit tu istu robotu ako ty nie?
Dobry den, prosim poslite mi Vase telefonne cislo na email lenkarakova@yahoo.de, aby som sa informovala blizsie. Som zdravotnou sestrou, v Rakusku uz pracujem 2 rok, ale bola by som rada, keby moj zarobok bol vyssi. Dakujem.
Často sa tu objavuje v diskusii Zdena Zdenka - ak si to ty, ktorá si bola so mnou v Kernhofe, poteším sa, ak sa ozveš.
Ty pracuješ ako zdr. sestra 3 roky v Rakúsku, ovládaš výborne nemčinu a pýtaš radu, ako sa máš osamostatniť? To myslíš vážne? Veď ty by si mala rozdávať rady začiatočníčkam, čo obnáša táto práca a nie si pýtať rady.
Ahojte, potrebujem poradit, ktorá máte netbanking v sparkasse a posielate peniaze na sk, ako dlho trvá prevod?
To neni somarina, je potrebne dolozit zmluvu s rodinou, aj mne to tak napisali. Ja som mala marodku, tak som im ju poslala.
Ano. Eu netz je dobrá spoločnosť. Je dosť drahá, ale služby má na úrovni.
Aj telefonicky, aj fyzicky priamo v Rakúsku. Je to individuálne.
Súhlasím, vymeň čo najskor rodinu. Keď prídeš o chrbticu, už nebudeš môcť robiť nikde. A to doslova. Ruky preč, Mali by to robiť 2 opatrovateľky súčasne. Aj za dva jednotlivé honoráre. Mala som podobný ťažký prípad, ale len jedna asi 100 kg babka. Ale: ráno chodila Domáca opatrovateľská služba, poobede chodila zdravotná sestra a večer Opatr. služba opäť. Je pravda, že to bol veľmi ťažký pooperačný stav ležiacej pacientky. Bolo to pred 2 rokmi a mala som 50 €.
Máte niekto nejaké referencie o p. Monike Jakubeczy? Alebo pozná ju niekto osobne?
Dakujem za odpovede.
Prosím niekoho, kto pozná p. Moniku Jakubeczy, aby mi napísal o nej referencie.
Ďakujem
Buchkirchen? Ste tu niekto alebo okolie?
Prečítaj si, čo o nich ženy píšu tu aj v druhej téme, napr. že po smrti babky nemala viac ako 6 mesiacov robotu, potom si tuším sama našla a čo píše Jana že dosť drahá, no podľa mňa je jednoducho drahá, jednavec je ich stránka a druhá naozajstná robota u nich.
Dobrý deň, prosím Vás nevie niekto kontakt na nejake seriozne agentury ktore nevyberaju velké poplatky? Dakujem
Ak už máš živnosť, tak je dobrý rakusky Hilsferk. Tam sa neplatí žiadny poplatok.
Rena, nerobíš náhodou v Sankt Martin am Grimming ?
Ahojte. Prosím napíšte na koľko, aký čas postačia 2GB. Ďakujem