Opatrovateľky v Rakúsku

Zelam pekny den. Vie mi niekto poradit ohladom rodinnych pridavkov? Ide o to ze som vydata ale rozvadzam sa, uz mam urceny aj termin. Potrebujem nejake ine Formulare alebo mam postupovat tak isto ako minuly rok? Dakujem, jana.

Ženy viete mi poradiť s Vorsorgekasse?

Dobrý deň,
chcela by som na krátku dobu zastaviť svoju opatrovateľskú živnosť, viete mi niekto poradiť ako na to, kam a čo poslať v AT. a to tiež v SR, nemám s takýmito vybavovačkami žiadnu skúsenosť a moja agentúra nie je príliš nápomocná.

Kde robila agentura Dynamik minulý týždeň pohovory?
V ktorom meste na Slovensku?

Pozastavenie živnosti ti urobia tam, kde ti ju vybavovali, teda na WKO v spádovom okrese. Je to zadarmo a vybavené za 5 minut. Stačí k tomu len ukázat živnost a to je všetko. Na Slovensku si to musíš dat preložit a uradne overit pečiatku. Poradím kde, zavolaj. Tel.: 0917391808.

Ja som bola v Bratislave na pohovor.

Môžte mi prosím poradiť? Pracovala som na živnosť na Vorarlbergu / Bregenz a okolie /, od 16. 1. som doma a teraz nastupujem do práce. Keď ma rodina prihlási, chcem si podať daň. priznanie za rok 2009. Kde ho mám podať? Na FA v Bregenz, alebo na FA, pod ktorý spadá oblasť v ktorej budem teraz pracovať - je to poblíž sk. hraníc - Kirchschlag? A môžem ho podať poštou doporučene s doručenkou alebo iba osobne na FA? Môžte odpovedať tu, alebo aj priamo na mail. Ďakujem. Hela.

Zdravim zienky, ste niektora cez Moniku Jakubeczy zo Ziliny? Zaplatili sme viacere a pracu dodnes neposkytli, napiste ak vas tu je viac, dakujem.

Daňové priznania v Rakúsku sa podávajú do konca apríla, takže už je neskoro. Ale počula som, že ak ho podáš online, tak máš čas do konca júna. To je asi tvoja jediná šanca, ako sa vyhnúť pokute.

Ja som to na Slovensku nepotrebovala preložiť.

Prerušenie živnosti si dobre rozmysli, automaticky Ti zrušia poistenie.

Hana, nestraš tu hneď pokutou, ani nepoznáš dôvod, pre ktorý chce Helena DP podať, možno ani nezarobila toľko, že ho bola povinná podať, v určitých prípadoch, ak si chce niečo spätne nárokovať to môže bez pokuty urobiť aj po uplynutí zákonnej lehoty na podanie a to aj osobne alebo poštou.

Dobry den,
zaujal ma vas prispevok ohladom uctovnictva, resp. danoveho priznania. Evidentne ste v obraze, preto sa obraciam na vas s prosbou. Pracujem v At od decembra min. roku. Som cez agenturu, ktra mi Bohuzial nie vzdy poskytuje informacie ake by som potrebovala. Chcem sa spytat, ci mam narok okrem pridavkov na dieta aj na nejaky danovy bonus vzhladom na to, ze som samozivitel. Mam informaciu, ze po podani dan. priznania by to mal byt jednorazovy bonus z minusovej dane. A este by ma zaujimalo pripoistenie maleho, v pripade jeho ochorenia a mojmu naslednemu prac. vypadku, u nas tzv. “ocerka”. Ci je to rentabilne, za akych podmienok a aky je mesacny poplatok a v akej vyske je vyplacana nahrada mzdy. Dakujem velmi pekne. Mozte ma prosim kontaktovat na moj mail: pstros33@centrum.sk Este raz srdecna vdaka. Prajem vsetkym prijemny den

No keď nemáš momentálne miesto je lepšie ju pozastaviť ako si sama platiť odvody. Poistenie budeš mať na slovensku.

Ahojte. Má niektorá z vas skúsenosti s agenturou Alses? Prosim o info, dakujem.

Dievčatá, prečo vás hneď vyvedie z miery informácia, že vlaky nejdú celkom do Viedne. Aj ja som cestovala a prvýkrát v sobotu 8. 5. 2010. Vo vlaku sprievodca osobne každej cestujúcej povedal, že vlak ide len do Erzog Karl. Tam máme vystúpiť a počkať pár minút a príde rýchlovlak S80 a odvezie nás na Sudbanhof. Presne to tak bolo, všetci sme tam vystúpili a o 5 minút na tú istú koľaj prišiel rýchlovak smer Sudbahnhof. Vystupili sme ako vždy v Simmeringu a odtial ako vždy sme cestovali na Westbahnhof. Nie sme na Slovensku! Ak je v Rakúsku nejaké výluk,a majú to perfektne zorganizované a nechápem tie vaše starosti kvoli tomu. Prajem vám všetkým, aby sa vám v živote nič horšieho neprihodilo, ako zrušiť cestu do Innsbrucku kvoli pätminutovému prestupovaniu.

Ahojte, chcela by som si kupiť v Rakúsku sim kartu, s nabijacím kupónom. Nevie mi niekto poradiť aká je najvýhodnejšia? Budem telefonovať hlavne na rakúske tel. čísla. Dakujem za každú radu. Jana

Ja mam telering a hovory do teleringu mam 1minutu za 1 cent

Más pravdu Evička, nie som povinná podať v Rakúsku daň. priznanie, lebo živnosť mám len od júna min. roku. Ale na našom DU mi povedali, že k SK-DP potrebujem doklad z DU v Rakusku, že som si svoju daň. povinnosť v Rak. splnila - ináč, že mi môže byť u nás uvalená daň z príjmov v Rak. Bolo mi poradené, aby som u nás dala žiadosť na odklad daň. prizn. do 30. 9. - čo som urobila. / DU v Rak. mi nič iné nedá - len potvrdenie, že som podala DP /. Mňa len zaujíma, na ktorý DU mám podať. Ďakujem za reakciu a ak niekto viete, tak poraďte - prosim.
Ďakujem.

Pre Noriku Banovu. Ja som tiež u M. Jakubeczy. Je to špinavosť, ako sa s nami zahrávaju. Napíš ďakujem.