Ahoj, ja som vo Viedni v 22. to v Rakúsku sa takto správajú, mne ešte nevyplatili minulý rok, už mi to rieši rodina v ktorej robím, stále mi len chodili pozdravy z finanzamntu a stále dookola pýtali tie isté papiere, už som ich tam osobne niesla niekoľkokrát a ten pán, čo som k nemu priradená sa našiel záhadne až teraz v máji, doteraz nexistoval, takže prajem pevné nervy, najlepšie, keby Ti pomohol nejaký Rakúšan, ináč tu je to beh na dlhé trasy.
Dobré ránko! Prosím Vás, aký je členský poplatok do WKO v Tirolsku? Ďakujem za odpoveď.
Ahojte, mamina si zháňa prácu opatrovateľky nakoľko jej zomrela babka, chodí von už 8. rok. Neviete o nejakom mieste? A podstatná info, hovorí Vám niečo meno Mikulová Darina?
Ja 200eur, a jedna kamaratka 450.
Poradite kde zozeniem tlacivo e104. Alebo neaky link, kde si ho stiahnem? Dakujem.
Čaute dievčatá, prosím vás o radu, kde všade poslať papiere o zrušení živnosti no hlavne či mi treba aj nejaké zvlášť papiere žiadať pre slovenské úrady napr. o ukončení poberania prídavkov v AT, príp. platení odvodov v AT alebo to stačia ústrižky z pošty či čo a ako ďakujem za každú radu 
Pani Norika Banova, v živote ste neplatila žiaden poplatok a ani nie ste registrovaná u mňa. A už vôbec nikto neplatil 450€. Niektoré ženy uhradili poplatok 200€ a zrušil sa nástup do rodín z dôvodu obídenia spoločnosti samotnými rodinami v Rakúsku, čo sa rieši. Každá opatrovateľka dostane svoje peniaze späť, pokiaľ nebude mať rodinu do dvoch týždňov. Monika Jakubeczy
Poprosím Vás, aby ste nehovorili blbosti. Nikdy som od nikoho nezobrala 600€. To kde ste našli takú hlúposť? Monika Jakubeczy
M. Jakubeczy je momentalne na pretrase za poplatok. Kto uzna za vhodné zaplatí tých 200 Eu a kto nie hľada si agent. inu. Ja som tiež uhradila 200 Eu nie ako píšete 300-450 Eu !
Elena, napis svoju mail. adresu a ja Ti ho poslem. Mam tie tlaciva stiahnute z nem. stranky.
Ahojte. Idem prvykrat do AT pracovat. Kolko stoji SIM karta do mobilu? Dakujem
Tu máš všetky potrebné formuláre
Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung
nájdeš ho v sérii Krankenversicherung asi 8 v poradí-lekár vypíše len diagnózu (latinsky) a dá pečiatku-ty vypíš dátumy-ak budeš dlhšie než 14 dní chorá tak musíš poslať zase ten istý papier a na konci PN už musí byť vypísaný termín ukončenia PN.
O dva riadky nižšie máš aj slovenské tlačivo - ja používam rakúske.
Dobrý deň. Chcela by som upozorniť na podvodníčku menom Andrea Chrienová. Keď zavoláte na číslo 0915203311 ozve sa Vám pani, že poskytujú prácu cez Rakúsky červený kríž Kufstein. Jedná sa o klamstvo nedajte sa oklamať! Najskôr musíte poslať 50 eur registračný poplatok a potom Vám nadiktujú že vraj adresu rodiny. Keď nadíde deň D, kedy máte cestovať, tak zistia, že nemajú šoféra a odkážu Vás čakať minimálne ďalšie 2 dni, potom to samozrejme nikto v agentúre, neberie. Keď takto oklame len 10 ľudí za týždeň, v dnešnej dobe keď nikde nie je práca a ten čo chce pracovať sa chytá každej slamky, tak má krásny zárobok a nemusí ďalšie týždne pracovať.
Ahojte, chcela by som ísť robiť opatrovateľku do Rakúska, ( v 50-ke ma prepustili z práce ) poradí niekto kde začať? Ale bez živnosti a z nemčiny ovládam iba základy. Ďakujem a prajem pekný, aj keď upršaný dník.
Beata, hlavne pevné nervy a veriť v šťastí. Ja tiež intenzívne hľadám, ale prišla som na to, že je to len o šťastí. Agentúry si pýtajú registračné poplatky, ale zatiaľ len toľko. Zaregistruješ sa, možno zaplatíš, a potom sa dočítaš, že je to podvod. Opatrovateľky, ktoré sú už dávno vonku, zabúdajú na svoje začiatky, samozrejme česť výnimkám, a tým len poďakovať môžem za rady. Tak len hlavu hore, výdrž, a nestrácaj nádej.
Ahojte, aj ja sa chystám do rakúska a práve teraz čakám na vycestovanie - totiž na rodinu. Padla tan´m otázka, "Máte skásenosti s agentúrou VaV? " nikto neodpovedal, ale aj ja sa zaujímamo túto agentúru, čo o nej viete?
Daj si do vyhľadávača meno agentúry a všetko sa dozvieš čo potrebuješ.
Milka a ako si sa tam dostala, myslím cez akú agentúru?
Na čakáreň, len čakaj a daj vedieť. ako si dopadla.