Opatrovateľky v Rakúsku

Musim reagovat na Váš prispevok. Nepatrím medzi tie, ktoré nie su ochotné pomoct ak niekto niečo potrebuje no trochu sa aj zamyslite nad tým, čo tu píšete. Z Vašho prispevku citit výčitku, že Vám nikto nechce pomoct. Myslím, že je to Váš momentálny subjektívny pocit.
Nie som začiatočnička, rada pomožem, no povedzte mi ako. Mám vycestovat za niektorou čo potrebuje začat, chytit ju za ruku a doviest ju do rodiny? Do akej?
Uvedomta si, že rodiny si hlada každý sám, alebo prostrednictvom agentury / ak je to pre danu osobu pohodlnejšie alebo výhodnejšie / , teda ak nemá možnost stále niekam vycestovávat, zistovat, či si to overovat. Ja sama využívam služby agentur, pretože sa mi to zdá jednoduchšie a na to tie agentury aj sú. Nájdem si nejaky inzerat a ak mi tam niečo až tak velmi neprekáža tak skusim. Bud mám štastie, alebo z toho nič nie je, som sklamaná, naštvaná, no získala som velmi cennu skusenost čo je na nezaplatenie. To mi verte.
Ked som začínala, zaplatila som asi 30 tisic agenture na rok. Mala som jeden ciel a to niekde začat!
Postupne som sa zdokonalila v nemčine a vedela som si prečítat, či podat inzerat, pýtala som sa žien pri cestovaní, ktorá je ako spokojná atd. aby som mala niečo do rezervy, keby sa niečo prihodilo.
Teraz by som už nedala take peniaze agenture. Rešpektujem, že za službu im platim, vždy na čas a dohodnutu sumu, no už by som nezaplatila 700, či 800 eur. Lenže pre niekoho, kto začína a chce sa niekam dostat je to uplne iná situácia. Možno si na to aj požičia. Záleží, kto to ako potrebuje.
Chcela som tým povedat, že nie je jednoduché tu niekomu priamo poradit, čo má kedy a ako urobit. Cez to by si mal každý prejst každý sám.
AJ agentury, ak niekto pochodi zle, neznamená to že aj ostatné musia tak zle pochodit. Každý by si mal usuduk urobit sám, niekedy záleží aj od sympatie. No určite by som sa neuchádzala o prácu s tým, že chcem ist robit, “ALE” nie cez agenturu, z nemčiny viem iba základy atď. Pripadá Vám toto ako mativacia pre zamestnávatela? Na to zareaguje najskor iba ten kto vás može oklamat a padne mu vhod že ste ho informovali o svojich nevedomostiach. Pri uchádzani sa o prácu zviditelnujem predsa to čo ovládam a nie to čo neviem.
A nie je pekné ani to čo tu niektoré píšu, že sme zabudli na to ako sme my “skúsené” začinali. Skúseností nie je nikdy dost a tie čo takto píšu nemaju ani pojem o tom za akých podmienok sme my začínali.
Píšem za seba, nikoho som nechcela urazit, len poprosit o zamyslenie.
Pekný den.

Dobrý deň dievčatá, nemáte skúsenosti aká je hod. sadzba za upratovanie v okolí Linzu?
Ďakujem za odpoveď.

Toto tu je popisované už x krát. Hovorí to snáď jasne za celú túto kauzu - Jakubeczy.

Žiadna dôveryhodná agentúra neberie žiadne poplatky dopredu! Potom sa len vyhovárajú, ak niečo nevyjde a s vrátením peňazí sa neponáhľajú.

No tak je dôveryhodná, či nie?

Pod “Info” to sa tu bojíte dať váš mail? Veď podpísať sa vaším menom mohol ktokoľvek.
Len ako pozorovateľ nemám z toho dobrý pocit.

Volaj na číslo 0910 543195 dozvieš sa.

Ag. VaV Slovakia. Nemám s ňou skúsenosti, len som o nej v diskusii čítala asi 3. 5. 2010 ako o veľmi neserióznej. Cez ňu bola jedna pani, ktorú vyhodila p. Margarethe Fodinger v Steyr po 6. dňoch bez udania dôvodu a bez peňazí a ag VaV jej v ničom nepomohla.

Nemá niekto skúsenosť s ag. Fabiánova vo Viedni alebo Sedlákova vo Viedni ?

Napisala si to velmi dobre. Ked citam niektore prispevky, tak chcem pomoct. Dvakrat som dala kontakt na rodinu, co hlada opatrovatelku. Uz to neurobim, lebo tie co tu pisu, ako surne potrebuju pracu, si vyberaju a kladu podmienky. Jedna sa s rodinou aj dohodla, ale na turnus nenastupila, telefon vypnuty. Rodina mala problem. Oplati sa dat kontakt niekomu koho nepoznate? Asi nie.

Dokonca sa neoplatí dať kontakt ani tej čo ju poznám. Vybavím vytelefonujem a na poslednú chvíľu odmietne. Veď dôvod sa vždy nájde. (neobhajujem agentúry, ale aj im sa stáva že im na poslednú chvíľu opatrovateľka nenastúpi)

A pre Moniku:
Je to aj o šťastí.

Jasné, že nieje dôveryhodná. Pozor na Jakubeczy!

Pre Sandy:
Prosím napíšte mi svoju e-mailovú adresu. Dnes ste mi volali.
Jana

Ja som tiež raz jednej pani dohodila robotu, chcela som zato iba 50 eur ale dodnes som ich nevidela a bolo to v januári. Takže pomož niekomu a ešte ostaneš ta najhoršia.

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ako vyplácajú rakúšania SVA keď odrobím nie 14 dní, ale viac. Posledne som bola na 21 dní a odmietli mi vyplatiť 1, 5 násobok poistenia, pritom za 6 týždňov ušetrili 100€ za jednu cestu. Ak máte skúsenosti tohto typu, prosím, podeľte sa aj s ostatnými. Ďakujem, Silvia

Vážená pani Jakubeczy, zmenili ste obsah Vašej stránky, pretože na tej pôvodnej ste mali takéto poplatky:
1. Na Slovensku:pri registrácií 0 eur
pri preberaní rodiny 200 eur
2. V Rakúsku: pri registrácií 50 eur
pri preberaní rodiny 150 eur
3. Po prvom turnuse 200 eur
---------------------------------------------
SPOLU 600 eur

Nám, opatrovateľkám, je jedno, kde platíme, či na Slovensku, alebo v Rakúsku. Vaša slovenská a rakúska agentúra, s ktorou spolupracujete, od jednej opatrovateľky zinkasuje spolu 600 eur. A to je veľa. Teraz ste prepracovala Vašu stránku, na ktorej uvádzate zmenšenú sumu, ale neviem, či je tam niekde uvedené, že sa platí aj vašej spolupracujúcej agentúre v Rakúsku. Aké budú asi prekvapené opatrovateľky, keď sa to dozvedia až v rodine od rakúskej agentúry? To všetko som sa dozvedela na Vašej internetovej stránke zhruba okolo Veľkej noci t. r.

Napísala si to veľmi dobre. Musím iba súhlasiť. Zažila som aj takú situaciu, že som dohodila kontakt. Priateľka tam poslala ženu a kludne si ešte vypýtala od nej peniaze. A ak niektorej rodine doporučuješ opatrovateľku, zaručuješ sa za ňu. Fakt to nie je o tom, že niekto zabudol na začiatky.

Dakujem za všetkých.

Nikto seriózny nepýta dopredu peniaze. Takže je irelevantné, či 200, 300, 400 Eur. Ako si sa mohla dočítať, problém je v tom, že za tie peniaze nič nerobí! Je len dobré ak sa niekto podelí o skúsenosť, ktorá môže zabrániť, aby sa popálili aj iné ženy!

P. S. Uveďte, prosím, p. Jakubeczy číslo Vašej licencie od ÚPSVaR na sprostredkovanie práce v zahraničí za úhradu, lebo som Vás v tomto zozname nenašla. Aby si opatrovateľky nemysleli, že robíte niečo, na čo nemáte povolenie. Ďakujem.

Dobrý večer, neviete mi niektorá poradiť, aká je agentúra Westen, čakám na prácu 2 mesiace a žiadna práca. Som zúfala!

Dobre napísané, ale treba k tomu ešte dodat, že ked sme začínali teda tie, ktoré pracujú v AT dlhšie ako 5 - 6 rokov bola situácia s rodinami úplne ina. Ked sme aj zaplatili agentúre / Das Beste / vždy agentúra ponúkla na výber nie jednu, ale viac rodin a mohli sme si vybrat. Dnes je agentúr ako maku hlavne na Slovensku s kompletným servisom od opatrovatelskeho kurzu až po ponuku, že nájdu rodinu. Výsledok je často iný zaplatíte nie malé peniaze a čakáte a čakáte. Aj rodiny sú náročnejšie hlavne čo sa jedná o nemecký jazyk a tiež aj platenia. Internet je plný ponúk opatrovateliek a cena našej práce ide dolu. V takejto situácii je velmi tažké pomáhat a hladat niekomu prácu, ked pomaly aby sa človek bál pustit si za seba čo len na krátky čas náhradu. Nie raz tu bolo písané ako prišli o prácu ked potrebovali len na krátky čas nahradit. Prajem všetkým ktoré hladajú prácu vela úspechov.