Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, moze mi niekto poradit? Robim v rakusku este len stvrty mesiac a prislo mi platit do Wirtschaftsverbrand 88 eur za cely rok. Je to povinne? A este nerobi niekto v ALLANDE? Vie niekto o internete, ktory je vyhodny a nie je drahy?

Keď pozastavíš živnosť od toho dňa sa prihlás na úrade práce, aby si si nemusela sama platiť odvody.

Pozri príspevky asi 3-4dni dozadu všetko tam nájdeš.

Hela i ja som samouk, ale keď sa dá pomôžem čo viem alebo s čím mám skúsenosť niekedy i ja sa tu pýtam a niekedy sú baby fajn a poradia, ale už sa mi stalo že ma tu i zvozili pod čiernu zem, ale beriem to v pohode, veď každá toho má dosť a preto niekedy sa nedá reagovať dosť dobre. Želám baby nech sa darí.

A s tým riskovaním máš pravdu odo mňa tiež raz pýtali preklad / Reg. trestov / zobrala som to nepreložené a bolo to v poriadku.

Vytlač si tento formulár
Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung vyplň ho a pošli na adresu tvojej príslušnej Landestelle (zavisí od Bundeslandu, v ktorom si). Tu na ľavej strane si poklikaj a nájdeš adresu:
Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung

Platiť to budeš potom spolu s ostatnými odvodmi, je to asi 13, 40 mesačne. treba to platiť minimalne polroka, aby si mala nárok. Ak zostaneš na maródke v domácom ošetrení, dostaneš na deň okolo 10 €, ak by si bola v nemocnici, tak na deň 15 €. začiatok a koniec maródky im treba oznámiť na tlačive Krankenmeldung (to ti oni pošlú v ozname, že si pripoistená, asi 5 exemplárov). Ak si na maródke doma dlhšie, treba im to posielať opakovane každé 2 týždne, ak v nemocnici, tak každý týždeň myslím.

Janka, velmi pekne ti dakujem za radu a link.
Ivka

Hela, platíš Hilfswerku alebo Dynamicu?

Na stránke p. Demčáka nájdete tlačivo preloženie živnosti.

Ahoj Hilfswerk posiela sek na moju adresu.

Ahojte prosím Vás potrebujem doklady k rodinným prídavkom, na akej stránke to nájdem, ďakujem Hela.

Ahojte, prosím o radu, dnes mi prišiel šek, tak som ho chcela zo Slovenska obratom zaplatiť, avšak žiadajú odomňa IBAN a SWIFT, viet mi daktorá poradiť, ďakujem za rady

Na šeku alebo na zmluve by si mala mať všetko, čo potrebuješ ak zaplatiš cez internetbanking ako regulovaný prevod EU. Máš to za poplatok 0,13 EUR, ak v banke približne 1 Eur.

Na šeku, alebo na zmluve by si mala mať všetko čo potrebuješ. Ak zaplatiš cez internetbanking ako regulovaný prevod EU máš to za poplatok 0, 13 EUR, ak v banke približne 1 Eur.

Aj ja sa pridávam k názoru, že EU-Netz je solídna a spoľahlivá agentúra s jednaním na slušnej úrovni. Jediným nedostatkom je, že treba dlho čakať na sprostredkovanie práce.

Ahojte, prosim Vas plati sa nieco do WKO?

Ahojte opatrovatelky. Prosim Vas, ktore robite hodinovky? Potrebujem poradit. Pomozete? Moj email gabrielahelbichova@post.sk Dakujem.

Ženy, prosím Vás, napíšte kontakt na nejakú kompetentnú osobu zo SVA, lebo nemôžem sa s nimi spojiť. Čakám na papiere o pozastavení živnosti do zdravotnej poisťovne na Slovensku, no neúspešne.

Zmluvu s rodinou musis mať ak chceš pridavky. Baby ja chvalabohu s tým nemám žiadný problém. Doložila som papiere ako odomňa žiadali a na prvýkrát som mala všetko. Už druhý rok dostávam prídavky každé 2 mesiace, pravidelne a bez akýchkoľvek problémov! Nemusím nič dokladovať okrem potvrdenia v septembri, ak dieťa pokračuje v štúdiu.

IBAN je číslo účtu v medzinárodnom tvare, SWIFT kód banky. Ak je to šek z SVA, mala by byť k nemu pripojená taká stránka s textom a úplne na jej spodku to máš napísané.