Opatrovateľky v Rakúsku

Pošli to ešte raz a doporučene. A pozastaviť sa dá i mesiac dozadu. Adresu máš tam kde máš založenú živnosť.

Dobrý večer, má niekto skúsenosti s agentúrou pani Fabianovej vo Viedni? Vedeli by ste mi ešte poradiť serióznu agentúru, ktorá ma dobré rodiny a nie je s nimi problém? Za každú pomoc ďakujem.
Miška

Ahojte opatrovateľky, chcela by som vás poprosiť, či neviete o nejakom volnom mieste najlepšie vo Viedni za 50-60eur / deň (súrne). Viem že to je v celku nenormálne ale prosím vás pomožte mi. Ja sa vám neskôr zrevanžujem. Píšte mi na mail Ďakujem. (anna.birciakova@gmail.com)

Monika, napísala si to dobre, súhlasím s Tebou.

Ja ked čítam tieto stránky, tak niekedy sa pozastavujem nad obsahom príspevkov. Niektoré baby sú fakt doslova nesamostatné, čakajú, že im všetko podá niekto na striebornom podnose. Začiatky sú ťažké, tiež som ich zažila, chápem, ale myslím si, že opatrovateľka, ktorá chce na seba vziať zodpovednosť za pacienta a chod jeho domácnosti, musí byť aj samostatná, musí si vedieť poradiť v mnohých situáciách, musí byť priemerne inteligentná.

Keď to tu čítam, tak mi to pripadá, že snom každej slovenky (mladej, či staršej) je stať sa opatrovateľkou v R. a umývať starcom zadky. Treba si uvedomiť jedno: rakúšania príjmajú opatrovateľky zväča až potom, ked už zdr. stav pacienta je naozaj zlý. Takže v 95% sa milé dámy, ktoré tu hľadáte prácu, sa pripravte na to, že dostanete pacienta v zlom stave, ktorému budete umývať pokakaný zadok, obsluhovať katétre, dvíhať ho sama a prekladať, kŕmiť, a neraz za asistencie protivnej rodiny, ktorá vás bude brať ako menejcennú slúžku.

Len zvyšných 5% sú milí starčekovia, ktorí potrebujú spoločnosť, sú samostatní, alebo vám rodina pomáha s ich opaterou, sú k vám slušní a pod.

Týmto nechcem nikoho odrádzať, len vopred upozorniť, že je to práca dosť vyčerpávajúca a nie každý sa na ňu hodí. Preto si dobre rozmyslite prv, ako poplatíte rôznym agentúram nemalé poplatky, či je toto naozaj práca, ktorú zvládnete, ku ktorej máte vzťah, či ju dokážete zvládnuť. Opatrovať doma svoju babku, alebo v cudzom svete, cudzieho starkého, sú dve neporovnateľné veci.

Veľa zdaru :slight_smile:

Dobrý deň, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.

A koľko sa platí v Hilfswerku?

Necestuje niekto 25. 5. 2010 v utorok smer St. Polten? Z TO, BN, TN a okolie. Cestujem len sama so šoférom.

Pani Miroslava poprosím vás napíšte mi tel. číslo bubencikroman.@zoznam.sk alebo mi napíšte.

Prosím, viete mi niektorá poradiť? Mám problém s internetom v Rakúsku. Mám yesss 3 GB, používam ho hlavne na rp, ale dosť často mi vypadáva. Problém je niekedy aj s prihlásením, odoslaním, alebo prijatím pošty. Prosím, ak vie niekto poradiť, čím to je, budem rada.

Tiež hľadám informácie ohľadom ag. Fabiánova vo Viedni.

Má niekto skúsenosť s ag. Fabiánova ? Vďaka.

Internet v AT. Skôr ako si kúpite modém s kartou, by ste si mali zistiť dostupnosť tej ktorej siete. Z vlasnej skúsenosti viem, ze YESSS nemá dostupnosť v určitých miestach, hlavne kde sú kopce. Ja som mala obdobný problem s A1 teraz mam YESSS a funguje lepsie.

Čo si myslíte, dá sa aj bez kurzu "zohnať?

Vďaka za info o tych mužoch opatrovateľoch. Ste dobre zchodené v tomto odbore. Vďaka za info. Nech sa vám všetkým darí. Mato

Prosim Vas ak ste už bola na pohovore napíšte mi z čoho Vas skušali. Ja idem o mesiac tiež na pohovor. Dakujem

Dobrý deň, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail - striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.

Ahoj, chcela by som sa opýtať, pozná niekto p. Kušnirak? Poslal mi ponuku na opatrovanie mailom !

Dobrý deň, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.

Mozno, ze je dobra, ale ja uz tam cakam 5mesiac a nic, len sa vyhovaraju.

A ktože to má byť? Z nejakej agentury?