Opatrovateľky v Rakúsku

Na každom výpise z účtu tu máš vpravo hore, poprípade chodte do banky a tam Vám to bez problémov dajú

Ahojte dievcata. Ma niektora skusenosti s p. Turcanovou?

Táto pani Miroslava sa Vám nikdy neozve ani nenapíše číslo telefónu…

Jasné, ak si agentúra dáva posielať zárobok opatrovateliek na svoj účet, niečo za tým je. Opatrovateľka nevie za koľko robí. Z peňazí za dopravu žije taxikár a niečo na tom trhnú agentúry. Neviem kto má z toho viac.

Z dokladov, ktoré ti prišli z SVA si vyber ten, kde je hore modrý šek a dole červený šek s logom VOLKSBANK AG. Keď to máš pred sebou roztvorené, pozri na ľavú stranu, kde je text. Hore je napísané Kurzinformation zur Beitragsvorschreibung. A celkom dole v poslednom riadku je napísané IBAN a BIC-Code. Toto musíš uviesť, keď posielaš peniaze do Rakúska. Presne ako je tam uvedené, znaky aj čísla.

Ag. Fabiánova si vraj dáva posielať zárobok opatrovateliek na svoj účet. O ničom, okrádanie opatrovateliek.

Ahojte, vie mi niekto poradiť? Tlačivo na zdravotné pripoistenie, ktorú kolonku treba zaškrtnuť? Vypísať meno, priezvisko, soc. čislo, dátum, podpis to je všetko? Kto má skúsenosť? ďakujem

Žienky, dnes som bola na pošte aj vo VUB banke, zistila som si poplatky-vo VUB 0, 50Eur a na pošte 4 Eurá, rozdiel, že? Avšak, každý z nich mi povedal že si mám tie kódy SWIFT a IBAN zistiť sama, že oni to nemajú odkiaľ vedieť. Ja ich ani na šeku, ani na papiery, ktorý prišiel s ním, nemám. Takže Vás, ktoré tie kódy máte, prosím o láskavosť aby ste ich tu napísali, prípadne dali link, kde ich nájdem. Som Vám veľmi vďačná.

Musím zareagovať na Fabianové. Moja kolegyňa cez ne chodí už 1 1 / 2 roka. Pravda je, že peniaze si chodí brať k nim teda len plat ten zvyšok jej dáva rodina do ruky. Má 55 eur / deň +50cesta+142poistne+6. 80eur / deň stravné, rodina platí 60. 5 eur ide im myslí, že to nie je až také nepochopiteľné, alebo by ste radšej tie peniaze dávali vy zo svojho ako je to inde? S výplatou ešte problém nemala. No nie je pravda to, že musí chodiť ich dopravou so šoférmi. Ani jej to nenavrhli je to jej vec, ako pôjde. Cestujeme spolu vlakom a ešte chodí po týždni. Tak sa dohodla s rodinou.

Nejako si ten svoj príspevok doplietla. Matematika asi nie je tvoja silná stránka.

A mohla by si mi povedať, čo je dopletené a v čom je nie je moja matika v poriadku? Čo je také nepochopiteľné? Zhrniem, čo som napísala. Rodina platí 60eur / deň Fabiánkam. Fabiánky mojej kamarátke vyplácajú z toho 55eur. 5eur (z každého odrobeného dňa zostáva im). Poistenie 142eur / mesačne, 50eur cestu, 6, 80 / deň stravné (za odrobený deň) vypláca rodina mojej kamarátke na ruku tieto peniaze cez Fabiánové nejdú len plat. Čiže za 2 týždne práce dostane 55 x 14 = 770 (plat) + 142 (poistenie / mesiac), +50 cesta, 14 x 6.80 = 75,20 eur = 770 + 142 + 50 + 75,20 = 1.037, 20 eur. Rozpísala som ti to, lebo zrejme problém s matikou máš ty. No je dosť možné, že to zas nepochopíš, ale kľudne napíš vysvetlím. Ono len treba pozorne čítať a rozmýšľať čo čítam. Tie príspevky sú oba identické, len som nevedela, že ty to potrebuješ v rozpise pre pochopenie.

Hallo baby zajtra večer cestujem do Bregenz z Wien 22:25 nejdete niektorá?

No stále je to maximálne divné, že si opatrovatelky a zdr. sestry musia chodiť pre zvyšok výplaty do ag. vieš vysvetliť tak podrobne aj to? a to že sa nemusí chodiť ag. dopravou neni pravda. Musí sa chodiť a to je informácia priamo od Fabiánovej. No pre zhrnutie-to že ona berie od rodiny výplatu na ktorú som ja robila je max. nekorektné

Chcela si vysvetliť peniaze o tých bola reč. Prečo Rakúšania platia Fabiánkam neviem, ja nie som Fabiánka a každá AG má svoje pravidlá a podľa toho čo som tu čítala oveľa horšie, ale je na každom ktorú AG si zvolí. Pokiaľ s takýmto platením súhlasí rodina, čo OP zostáva? Podľa mňa je dôležité, že dohodnutú sumu dostane načas a pravidelne, žiadne zavádzanie. Čo je a čo nie je korektné zo strany agentúr tak to je diskutabilné a o tom môžu rozprávať ženy, čo cez rôzne AG chodia. Môj názor je že Fabiánky sú ešte pomerne férové. No môže byť aj iná skúsenosť. Ja cez ne nerobím a ani som cez AG nikdy nerobila. A čo sa týka roboty tej kamarátky, má veľmi dobré miesto vo Viedni, tak nerieši, že si chodí k nim pre peniaze. Je to vlastne jej prvá robota cez ne, vždy bola súkromne. Neviem prečo ma ale presviedčaš, a tvrdíš, že čo sa týka dopravy, nemám pravdu. Možno majú šoférov a ktoré chcú, tak s nimi cestujú, ale ona cestuje od začiatku vlakom cestujeme pravidelne spolu aj dnes. Možno len treba byť ráznejší a nedať sa, ale jej nič také ani neponúkli, nie ju ešte nútili. A ešte jedna od nás chodí autobusom a robí u Fabiánok. Tebe to Fabiánky povedali do očí? Narozpráva sa veľa, ale kamarátka je pre mňa najlepší dôkaz, lebo cestuje so mnou vlakom. Nemám dôvod klamať ani zavádzať môže mi byť šum a fuk, ako kto cestuje.

Ženy, prosím napíšte mi SWIFT a IBAN. Potrebujem zaplatiť šek, ale stále tie kódy nemám, ani na papieroch. Prosím Vás

IBAN AT40 40000 414 500 62025
BIC - Code: VBOEATWW
Teraz to snad najdes aj na prilohe k seku, ktora sa odtrhuje, inak to pride s kazdym novym sekom vzdy. Ja ich mam uz za treti rok a ešte nikdy som ich nedostala bez prilohy.

To máš napísané na svojom účte. Mala by si to mať aj na malej kartičke, ak nie pozri si dobre papiere od svojho účtu, ale niektorý výpis

Ďakujem, ďakujem, ďakujem, fakt si mi pomohla. Ja som dostala 1. šek, tak možno preto. Vďaka z celého srdca.

Neporadí mi niekto, ako vyplniť žiadosť o zdravotné pripoistenie? Ďakujem

Ahojte kolegyne. Viem že sa tu už dosť popísalo o SWIFT a IBAN.
Ja som dostala tiež prvý šek a tak som opatrná, nie som v tom taká skúsená a nechcem poslať peniaze omylom niekam inam.
Prosím - banka je Volksbanken-AG
číslo účtu je 41450062066
kód banky je 40000
dole na šeku mám čísla 00040000 a 00000043437
je z toho niečo IBAN alebo SWIFT? Inde som žiadne čísla nenašla.