Ahojte žienky. Prosím neviete koľko sú penále ak nazaplatím šek načas? Príde mi nový šek, alebo ako?
Chodia vlakom ale len po Blavu a potom ich vozia šoferi do rodín, preto je to tak malo zaplatena cesta. Z Východu takto cestujú všetky.
Martinka možno z východu takto ženy cestujú, ale my sme zo západného Slovenska ráno ideme o 6. 45 hod do Blavy tam sme o 8. 30 dáme si kávu, kúpime noviny kamarátky od Trenčína nás už čakajú a o 9 hod. ide vlak do Wiedne tam sme o 10hod. Úplne fantastické spojenie aj domov. Načo by chodila s nejakými šoférmi. Inak chodia s nami aj ženy z východu no netvrdím, že sú cez Fabiánové. Tych 50 eur čo má na cestu jej pokryje obe služby, lebo chodí na týždňovky. Jedna cesta tam+späť / 25eur. A ak sa nemýlim tak na cestu si vybavila každý týždeň 50eur. No ak má aj len tých 50 / mesiac, aj tak jej to vyjde.
Nový šek nepošlú. Mne neposlali. Ak nemáte prerušenú živnosť, každý ďalší mesiac Vám pripočítajú ako nezaplatený. Plus penále, ale neviem koľko.
Súhlasím.
Mne prirátali 1 euro pokutu k platbe za nasledovný štvrťrok, keď som za predošlý zaplatila oneskorene.
Pre simonu, šek otoč a naspodu je jasne napísané úplne dole v Kurzinformation zur Beitragsvorschreibung IBAN a SWIFT. SWIFT je vždy v tvare velkých písmen v At je to bic-code, alebo swift to je to isté.
Vysvetlené máš 25.5.2010 o 13:44 od evy.
IBAN : AT40 40000 414 500 62025
BIC-Code : VBOEATWW
NEZABUDNI uviesť svoje Versicherungsnummer, ak neposielaš šekom, ktorý ti poslala SVA.
Všetko nájdeš na dvoch miestach dole. Hľadaj 25. 5. 2010 a 26. 5. 2010.
Dobrý deň, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail - striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.
Som štvrtý mesiac doma, som veľmi znechutená z agentúr. Živnosť mám v AT otvorenú, nemčina komunikatívna-dohovorím sa, bola som už v ôsmych rodinách - všelijakých. Pozná niekto agentúru, ktorá otvorene povie všetky podmienky a jedná férovo ?
Ahojte, je tu niekto z Hilsfwerku? Mne este stale neposlali sek a uz je koniec mesiaca… Taketo stresy mame zakazdym, ked treba platit. Neviem naco to tam tak dlho drzia.
Ja už mám živnosť pozastavenú, šek mi prišiel a tak by mam zaujímalo koľko by som zaplatila za oneskorenie platby. Máte s tým skúsenosti?
Dobrý deň. Týmto Vás chcem požiadať o radu. V roku 2008, konkrétne 3. októbra som si otvoril živnosť ako opatrovateľ, následne od 15. 10. 2008 do 26. 11. 2008 som mal pozastavenú živnosť, od 27. 11. 2008 do konca roka už bola aktívna. Minulý rok som si vybavoval prídavky za hore uvedené obdobie, dnes mi po všemožných papierovačkách prišiel list, že mi vyplatia rodinné prídavky len za mesiac december. Moja otázka znie prečo len december? Preto lebo som mal prerušenú živnosť? Odvody mám zaplatené za všetky 3 mesiace. Prosim o každú radu a vopred ďakujem. p. s. Volal som hneď aj na finanzamt, ale pracovníčka, ktorá ma mala na starosti, bude až budúci týždeň.
Já jsem byla minulý rok 3 měsíce bez práce a taky mi za tu dobu nevyplatili přídavky na dvě děti. Bylo mi řečeno, že mám nárok jen za měsíce, kdy jsem pracovala, i když jsem taky měla zaplacené odvody. Jsem v Dolním Rakousku, některé ženy, které tu taky dělají, psaly, že dostaly vyplaceno i za dobu, kdy neměly práci, takže asi záleží na každém finančním úředníkovi, jak to zhodnotí. Dostala jsem informaci, že od 1. 1. 2011 nám bude, jako zahraničním pracovníkům, úplně pozastaveno vyplácení rodinných přídavků důvodu šetření financí v rakouském sociálním systému.
Peniaze z pozastavenej živnosti by mali odrátať v nasledujúcom kvartáli. Za október by si mal prídavky dostať, lebo máš odpracovaných 14 dní. Požadovať budú Vertrag. V niektorých častiach to vyžadujú, niekde stačí zaplatená živnosť.
Agentúra nemá brať peniaze na svoje konto je to nedôstojné!
Najprv ďakujem za odpoveď. Aj keď trocha nechápem tomu, že mi peniaze z pozastavenej živnosti odrátaju v nasledujúcom kvartáli?
Ja si tiež myslím, že by som za tie mesiac mal dostať, lebo v októbri mam odrobené 2 týždne a v novembri tiež niečo a moje Vertragy tam majú za všetky mesiace (mal som 2 rodiny). Dúfam, že tie peniaze mi pošlú, tých 280 eur by bolo škoda.
Dobry vecer, chcem sa opytat ake mate skusenosti s agenturou Sunset?
Ja som by som len toľko k vášmu dohadovaniu sa. Myslím si, že peniaze by sa mali vyplácať opatrovateľkám na ruku, lebo sú to ich peniaze a opatrovateľka má na to aj právo z toho dôvodu, lebo je živnostník, ale pokiaľ by som bola spokojná s rodinou, samozrejme s prístupom a korektnosťou agentúry a nikde by nebol problém, tak si myslím, že na to ako sú vyplácané peniaze v tomto prípade nie je až také najdôležitejšie.