Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý večer, vie niekto o dobrej agentúre na Východnom Slovensku? Lebo som o jednej dávnejšie počula, ale neviem, ako sa volá, myslím, že by mala sídliť v Bardejove.

Zienky, mam otazku, ked travime pauzy len v dome, ziadne vychadzky mimo dom, mala by to rodina financne vykompenzovat, alebo musi zabezpecit volno mimo domu, albo ako postupovat, nakolko mame tazky stav st. 6, stale krici, je to tu na nervy a len za 47 e., dakujem.

Mile zienky. Ma niektora skusenosti s pani Turcanovou? Slubila pracu a uz tyzden nedviha telefon a ani nie je v kancelarii. Neviem, co si mam o tom mysliet.

V Bardejove je Alses, ale ci je dobra to neviem, je to individualne, ja nemam dobre skusenosti s nimi.

Ahoj chcem robit opatrovatelku a preto reagujem na tvoju vyzvu. Mozme si popísat ako to je s tym vybavovaním a pohovormi? Dakujem. Viera.

Ahoj žienky, tak máte ešte niektorá skúsenosti s tým, ako je to, keď máte pozastavenú živnosť a šek zaplatíte oneskorene? Aké sú tam penále?

Zdravím Vás, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail - striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.

Zdravím. Má niekto skúsenosti s agentúrou z Michaloviec volá sa Vlasta?

Ahojte, davali ste niekto zdravotné pripoistenie k PN? Jedná sa o tých cca 14€ mesačne. Ako postupovať? Ďakujem.

Pracovná neschopnosť musí byť nahlásená do 7 dní po vzniku pracovnej neschopnosti príslušnej soc. poisťovni. Po prekročení lehoty, budú dávky vyplácané až od nahlásenia pracovnej neschopnosti a nie od začiatku prac. neschopnosti (od 4 dňa). Pracovná neschopnosť musí byť dokladovaná lekárskou správou.

Pri pretrvávajúcej prac. neschopnosti musí byť poisťovni predložená lekárska správa každých 14 Dní. Po pobyte v nemocnici alebo REHA príp. doliečovacom zariadení a pri pretrvávajúcej prac. neschopnosti musí byť dokladovaná lekárska správa každých 7 dní.

SVA je možné predložiť aj potvrdenie o chorobe, ktoré bolo vystavené slovenským lekárom a to do 7 dní, ako už bolo spomenuté. Potvrdenie-Krankenmeldung nie je potrebné prekladať do nemčiny, pokiaľ je choroba uvedená na potvrdení a to medzinárodným označením.

Potvrdenie je možné doručiť do SVA osobne, faxom, poštou alebo je ho možné doručiť prostredníctvom vašej zdravotnej poisťovne na Slovensku. V každom prípade treba dbať o to, a to hlavne pri ceste poštou, aby bola dodržaná 7 dňová lehota. Ak nebude 7-dňová lehota dodržaná, SVA prizná dávky až odo dňa príchodu oznámenia o choroby. Tlačivo si urcite dostala mne poslali asi 5ks.

Aj ja som bola cez EU-Netz a to ze sa tam caka je pravda, vzdy po turnuse ma posielali do druhej rodiny a to som vzdy caka 3 - 4 mesiace. Viacej som bola doma ako vonku ale platit proviziu by chceli na dva krat. Za 780 eur “dobra spolocnost”? Takze nikdy viac!

Ahoj, ja mám, nedoporučujem ju, nakoľko je to veľmi neseriózna ag. , má vysoké poplatky a keď potrebuješ pomocť, tak sa ti obráti chrbtom pani Petraničová a zavádza infor. o pacientovi a musíš robiť u nej rok a až potom ťa pustí, alebo jej zaplatíš pokutu a dosť vysokú / jeden plat v AT /, robila som tam, nikdy viac. Veľa šťastia.

Veľmi dakujem.

Ahoj Iva, kazda slusna agentura zabezpecuje 2 hodiny volna denne a to nepretrzite. Ale to sa dojednava este pred nastupom. Ak nie si cez agenturu, musis si to vyboxovat sama alebo spolu s kolegynou u rodiny. Kazdopadne Vam prinalezia tie dve hodiny a to ako zo zdravotneho, tak aj ludskeho hladiska. Inak utekaj prec. Mimochodom za leziaka sa vo vsetkych agenturach dava 60 na den. Vela stastia.

Ahoj Ivka, tu informaciu o zruseni vyplacania rodinnych pridavkov mas z akeho zdroja? Rad by som si o tom nieco precital.

Som cez agenturu, ta dava len tych 47, a neviem ci povazuje volno, ked si v izbe, kde mas "bejbifon"a vidis na pacienta. ja idem hodit rec s rodinou ohladom tych paus, ak nevyjdu v ustrety, volam ag, a nech to poriesia oni, ked nebude naprava tak dovidenie, inak dik za info o tej vyske na den, mi vlastne robime za nic.

Dobry vecer vsetkym dievcatam. Prosim, ktora mi viete pomoct najst pracu opatrovateľky. Viem sa postarat v kazdom smere o domacnost. OP mam, nemecky sa dohovorim, nastup ihned. Kontakt : lenka.palinkasova@centrum.sk.dakujem

Musím sa stále smiať a iste nie som sama, aké sme niektoré hlúpe. 1. donekonečna mnohé vypisujú pani Miroslave, že chcú miesto, hoci príspevok je z 9 / 09. 2. mnohé si toto diskusné fórum mýlia s agentúrou, príp. inzertnou stránkou.

Na stránke ÚPSVaR sa píše, že fyzická osoba / SZČO / aj právnická osoba musia mať povolenie na sprostredkovanie práce v zahraničí za úhradu.

Dobrý večer, prosím Vás, o akú agentúru ide, keď sa o Vás tak “starajú”? A ten “vysoký” denný zárobok? O koľko Vás oberá z denného zárobku tá Vaša ag. ?