Informaci mám od rakouského daňového poradce, který mi pomáhá vyřizovat daň. přiznání a přídavky v Rakousku. Zatím jsem tu informaci dostala po telefonu, při osobním jednání s ním se zeptám na podrobnosti a po příjezdu domů za 14 dní napíšu víc
A čo poviete na 50eur / deň za ležiacu babku, diabetického dedka a buzerujúcu dceru za chrbtom?
No neviem, či taká existuje. Zatiaľ mám skúsenosti len s jednou a tá tiež nepovedala všetko dôležité, čo mala. Ale ak má niekto inú skúsenosť mohol by sa ozvať.
Zdravím Vás, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail - striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.
Ahoj ja som zasla do zdravotnej poistovni v Rakusku v meste, kde som a vypytala som si ten formular, vyplnila som ho a poslala postou so SVA a uz to mam 
Áno, platí sa ročný členský poplatok. Jeho výška závisí od oblasti, v ktorej pôsobíš, rozpätie 40 (Wien) až 140 EUR.
Ahojte, dosť dlho som na tomto fóre a preto skusim ešte raz. Veľmi pekne Vás prosím, môžete mi pomôcť skúsenosti z nemocnice mám som asistentka sestry, nemčina ako-tak, agentúr sa pri týchto diskusiach dosť obávam, neviem komu dôverovať, aby som sa nesklamala, ale živnosť nemam. Opatrovala som sotva pol roka v Rakusku seniora a dnes mam problém niečo si nájsť. Anička
Dievcence poradte mi, kedze som menila rodinu, pobyt mam prehlaseny, zivnosť preloženu. Ako docielim, aby pošta / SVA, Wirtsch. kamer / boli doručovane na novu adresu, alebo najlepšie na adresu trval. bydliska. Je možné zmenu nahlasiť aj elektronicky priamo na týchto inštituciach? Na Magistrate mi nevedeli poradit. Dakujem
Napíš si písomne žiadosť na všetky úrady.
Za opatrovanie dvoch, jeden ležiaci, druhý diabetik a so stíhačkou za chrbtom a za to 60, - Eur? Už by som tam určite nebola. Za jedného ležiaceho je 60, - Eur.
Pozrite si www.altenpflegevav.at - obchadzanie rak. agentur
Ahoj,
ja som požiadala o zasielanie na novú adresu mailom, SVA aj WKO. jana
Ten link, to je predsa agentúra VaV Slovakia, ktorá má síce perfektnú evidenciu opatrovateliek a veľmi seriózne jednanie, ale dlhé mesiace sa u nich čaká na prácu. Pokiaľ tento ich krok povedie k rýchlejšiemu prideleniu klienta, tak to môžeme len privítať. Navyše nebude netreba platiť provízie žiadnej rakúskej agentúre.
Dobrý deň, dostala som sa do novej rodiny do Linzu, na ulicu Simonystrasse 45. Nieje náhodou niektorá z Vás v blízkosti tejto ulice? Ak ano, prosim napiste mi na mail striga101084@azet.sk. Sama sa tam dost nudim ked mam volno. Dakujem.
Zdravím dievčence, idem do novej rodiny 8665 Langenwang, Bachgasse 6. Ak ste niektorá blízko pošlite SMS 0908100150
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či vie niekto, ako treba postupovať, keď chcem zrušiť živnosť v Rakúsku - ako opatrovateľka. Ďakujem:)
Dobry den zienky, mam nahlasenu zivnost od 19. 2. 2010, prisiel mi teraz sek na zaplatenie odvodov, no nechapem preco mam platit za cely mesiac februar, ked som si poistku platila do 19. 2 va slovensku, dakujem za pomoc.
Ahoj, ja som to mala rodinou vysvetlené tak, že stačí, ak v danom mesiaci odpracuješ jedeň deň u rodiny, a už ti odvody budú počítať ako za celý mesiac.
Dievčatá, počuli ste už niečo o tejto agentúre? Anička
Kočky, neviete ktorá agentúra robí tento týždeň prijímacie pohovory v Košiciach a kde je to?